Prvi znakovi poroda: osjećaj bitka, отхождение voda

Prvi znaci porođajaBliže 38-39 tjedna trudnoće znaci približavanja porođaja lako poistovjetiti s harbingers. Ako ste tek počeli zanimati prenatalne aktivnosti u tijelu žene, vjerojatno će ti pojmovi vam ni o čemu ne govori. A gle, ako ste već upoznati neke informacije, onda vjerojatno znaju, nego znaci približavanja porođaja razlikuju od предвестников poroda. U svakom slučaju, u ovom članku ćemo opisati razlike između njih, kao i odgovoriti na niz drugih pitanja na ovu temu.

Kako razumjeti da će uskoro porod?

Na kraju trećeg tromjesečja trudnoće u ženskom tijelu teče niz promjena koje je nemoguće ne primjetiti pažljiv pogled, čak i ako vam je to prva trudnoća.

Takve postupne transformacije još ne govore o tome, da je potrebno žuriti u bolnicu. Oni mogu trajati i tjedan dana, i dva, pogotovo ako je riječ o ženama koje rađaju prvi put. Znakovi poroda kod повторнородящих mogu zauzimati manji vremenski interval i početi doslovno 3-4 dana do dolaska bebe na svjetlo. U svakom slučaju, iako je samo preteča porođaja, potrebno je da ih primjećujem, ali ne i za paniku. Vrlo je važno razlikovati ih od intenzivnije znakova koje daju porodu početak, da se proces nastanka dijete na svjetlo neće stići vas iznenaditi.

Prvo, događa hormonska promjena. Ako tijekom svih 9 mjeseci moć je u rukama progesterona (nije ni čudo da ga nazivaju hormon trudnoće), onda svaki dan njegova vrijednost se smanjuje, a važnost dobiva estrogen. Kada je razina estrogena će biti maksimalna, pokazuje znakove strane poroda, a uskoro počinje rođenja aktivnosti.

Drugo, sama trbuh žene se počinje mijenjati. To se događa zbog kretanja dijete, koji se već pripremaju se pojaviti na svjetlo.

Ove dvije domaće procesa обусловливают značajne promjene i pomažu razumjeti ženu da ide pred porod.

 1. Spustio trbuh

To je i znak, medicinska činjenica. Naravno da je zanimljivo saznati kako se ponaša dijete prije borbe. On je već proteže na sastanku sa svijetom i smiri što je moguće manji do zdjelice žene. Zapravo, njegova glava već fiksiran u zdjelici. Zajedno s tim ide i gornji dio maternice. Sada je jači pritisak na нижерасположенные vlasti, ali ženi je lakše disati, što se obično ne nestaje, bez pažnje.

 1. Iscjedak iz reproduktivnog trakta

Dnevne iscjedak, koji ste navikli kod gledati, vjerojatno će se povećati volumen. Neke žene pogrešno smatraju da se na taj način odstupaju vode. Znakovi ove pojave su malo drugačiji, i da se smirim sebe, učinite express test, koji određuje dostupnost amnionske tekućine u выделениях.

 1. Smanjenje tjelesne težine

Ako ste osjetljive pratite brojkama na vagi, najvjerojatnije neće proći činjenica da je pred porod tjelesna težina je smanjena u prosjeku za 1,3 kilograma najlakši Je način kako shvatiti da je porođaj uskoro početi. Izgubljenih kilograma uzrokovane padom tekućina u tkivima, odnosno smanjenjem edema. To se može primjetiti i bez vaganja za manje отекшим noge i ruke.

 1. Promjena hod

Ovaj predmet se može povezati s otvorenim trbuha i maternice. Ta pristranost izazivaju i pomak težišta tijela. Rezultat je žena brišući, kako bi задрав nos prema gore, утиной hod.

 1. Отхождение sluznice tube

Izborno kao označili su znakovi početka poroda kod первородящих. Oni mogu teći za 7-10 dana prije samog «dan iks». Važno je znati da je sluznica čep izgleda kao prilično gusta, prozirna ili s malim кровяными mjestimice, ali ne bi trebao predstavljati ugrušak krvi. Ako vidite obilje vode ili crveni iscjedak, treba se obratiti liječniku.

 1. Povlačenje boli

Do simptoma pred porod su i neugodan osjećaj u dnu stomaka. To je logička manifestacija istezanje ligamenata. Ako je žena već рожала do toga, bol može biti prisutna.

 1. Učestalo hodanje u wc

Jer плодный balon pritisak na нижележащие vlasti posebno teško, žena ima potrebu za čestim походам u wc. Stručnjaci su učestalo mokrenje i slabljenje stolice do предвестникам strane poroda, za razliku od svih faktora navedenih koji mogu biti pohranjeni danima ili tjednima.

 1. Trening borbe

Budući da tijekom poroda žensko tijelo nameće veliki teret, on počinje trenirati još pre ispred glavnog «забегом». Prvi znakovi bitke razlikuju nepravilan nastup i različitih trajanja. Na isti bol senzacija neće biti previše opipljive. Liječnici kažu da, ako u bolnicu nazove žena koja «nije siguran da je to točno borbe», najvjerojatnije je da to nisu oni. Pogotovo je besmisleno postaviti pitanje, kako se osjeća grčeve. Čak i ako imate visok prag boli, nećete propustiti i ne перепутаете s treninga.

Kako razumjeti da je porod blizu

Prvi znakovi skorog rođenja aktivnosti, kao što je već rečeno, mogu se razlikovati po vremenu i intenzitetu. Ali važno je i ono što se možda uopće neće privući k sebi jasan fokus. Žene koje se pripremaju za porođaj i prvi put, mogu osjetiti samo dio od navedenih simptoma, a mogu i povezati ih s rodova, misli na uobičajenu slabost.

Postoji i suprotna slika, kada je svaki stranac u znak vrednuje kao signal za odlučnu akciju. Ovdje postoji rizik od velikog broja lažnih alarma, tako da je važno da sami znati kako je shvatiti da je počeo porođaj kod первородящих. Ali idealna situacija – kada je žena u stanju jasno uhvatiti trenutak kada je potrebno prikupiti stvari u stacionar, sastaje se ne događa često. Tako da ne bojte se još jednom zamarati liječnike, brinuti pred porod, pogotovo ako su oni prvi, to je potpuno normalno.

Trudnoća se smatra доношенным, počevši od 37 tjedna, tako da je s tog roka žena treba više pažnje na sebe slušati, tako da morate točno znati točne znakove početka poroda, kada se prve trudnoće. Žene, kojima su već imali priliku postati mama i doživjeti sve najbolje трепетные i uznemirujuće osjećaje, potrebno je osvježiti svoje znanje. Također treba napomenuti da je svaka sljedeća trudnoća može teče drugačije. Razmislite određeniji glavni znakovi pred porod.

 • Porođajni trudovi

Kontrakcije naziva povremene bolne маточные smanjenje koji prati objavljivanje masterbatch vrata. Prve borbe podsjećaju na povlačenje bol u dnu trbuha, koji podsjećaju osjećaj za drugi dan menstruacije. Vrlo je važno naučiti razlikovati pripremni предродовые borbe od ovih, onih, koji ukazuju na početku кульминационного procesa.

Prilikom tih sudara, glava bebe i околоплодный balon ima jak pritisak na vrat maternice, zbog čega se počinje razvijati. U prvo vrijeme rođenja aktivnosti, borba traje oko 5-10 sec., a razmak između kontrakcije je oko 20 minuta. Kasnije, kontrakcije учащаются, postaju продолжительными i intenzivno. Pri tome se sve više pojačava bol u donjem dijelu leđa je još jedan znak bitke pred porod.

Lažne kontrakcije imaju kratkotrajne trajanje, oni nisu redovite. Ako se pojave lažnih alarma, vrlo brzo je zdravlje u normalu, dovoljno je samo malo leći.

 • Отхождение vode pred porod

Ponekad generički proces počinje od toga da odstupi околоплодные vode. To je tekući, u izobilju, svijetle ili мутноватые odvajanje od reproduktivnog trakta. Плодный balon može puknuti samostalno, dok za žene to nije popraćeno nekim svojim bolnim osjećajima, grčeva ili oštrim позывами za mokrenjem. Samo u jednom «dugo očekivani» trenutku možete osjetiti kako se iz rodnice u velikim količinama izlučuje tekućinu. Zapravo je odličan pomoćnik u pitanju, kao i shvatiti da je počela bitka kod повторнородящих, jer отхождение voda nećete propustiti.

U redu, ja trudna u плодном balon sadrži oko 0,8 l vode. Međutim, ova brojka može iznositi i više visokih vrijednosti 1,5-3 l, na primjer, kada многоводии ili višestruke trudnoće.

Treba napomenuti, da sami po sebi отошедшие vode ne znače instant početak silazak procesa, kako vjeruju mnogi neiskusni ebony. Početak poroda ih mogu uzeti u obzir samo ako je nakon toga počeo redovite kontrakcije. Ako borbe nema, onda se mogu čvrsto tvrditi da je nakon отхождения otpadnih voda u narednih 24 sata dijete će se pojaviti na svjetlo.

Također postoji i mišljenje o postojanju psiholoških simptoma bitke kod prve trudnoće i praćenje. Na razini intuicije žena shvati da će uskoro roditi. Pri tome, ona se može pojaviti simptom skrbnik ognjišta: ona počinje podignuti svugdje red, nastoji završiti popravke. Sve to, naravno, praćen promjenom raspoloženja s živoj aktivnosti na apatiju. Bliski joj ljudi moraju pokazati brigu i razumijevanje, ne gnjavi беременную za detalje.

 • Потуги

I evo, kad vrat maternice u cijelosti objaviti, dolazi ključnom trenutku — pojava dijete na svjetlo, a glavni simptom je pojava потуг. Ti osjećaji se mogu usporediti s motivirana željom da se isprazniti crijeva, dok u vagini može osjetiti peckanje. I što je najvažnije, žena se otvara drugi dah, jer oko konačna izravna. U budućnosti bolje postupiti po uputama liječnika акушера i njegova savjeta.

To je sve što smo željeli reći o znakove nadolazeće poroda. Ostavljajte komentare, ako imate pitanja ili komentare o ovoj temi. A i ako vam je već morao roditi, recite nam, što su osjećaj za dan prije poroda.

Budite zdravi!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: