Znakove upala slijepog crijeva kod djece

Upala slijepog crijeva se naziva upala crvolik dodatku – slijepog crijeva, koja nastaje zbog закупоренного rupe i uzgoj u njemu bakterija. Poremećaj donosi ozbiljne posljedice, pa sve do smrtnog slučaja, dakle, znati znakove upala slijepog crijeva kod djece će biti korisno za svaku mamu.

Početni simptomi upala slijepog crijeva

Dječak temperatura

Отросток slijepo crijevo – аппендикс može upaliti rezultat različitih razloga: niske imuniteta, infekciju, zbog česte prehlade. Mogući uzrok pojave znakova upala slijepog crijeva kod djece je jedenje hrane sa sjemenom ili jamama. Podaci komada hrane u obliku каловых kamenja nakupljaju unutar slijepog crijeva, što dovodi do njene upale.

Razumjeti što djeca upala slijepog crijeva možda po tome kako se ponašati:

 • govore ili pokazuju da je kod njih boli trbuh desno uz pupak;
 • beba postaje troma, slab, diže temperatura;
 • može se pojaviti mučnina, povraćanje;
 • djeca odbijaju jesti;
 • koža postaje siva;
 • imam problema sa stolicom, može uzrokovati proljev ili u kali ćete naći tragove sluzi;
 • djecu počinje mučiti žeđ;
 • dodir na trbuh donose bol.

Kao dijete boli trbuh kad аппендиците

Dječak boli trbuh

Glavne značajke upala slijepog crijeva kod djece su bolovi. Starija djeca mogu ih opisati kao oštre, jake, koji se nalaze u području pupka. Kroz neko vrijeme poraz ide na donji desni bok. Djeca koja još ne mogu opisati stanje, pokazuju da boli cijeli trbuh. Kad je otac dotakne trbuh, djeca mogu naglo početi plakati ili вскрикнуть.

Ako u početku i bol će biti sjaja, slaba i ноющей, s razvojem bolesti se razvija i raste. Tada, za uvjerenja da je upala slijepog crijeva, a ne neškodljiv kolike u crijevima, pažljivo прощупайте donji dio trbuha s desne strane. Kada se otkrije malog pečata u području pupka, pitajte dijete, boli to mjesto, i zamolite je opisati osjećaje.

Kad dete odgovori da mu je loše, zamolite ga da засмеяться ili покашлять. Pojačanje boli odmah nazovite hitnu pomoć za hospitalizacijom – to će biti sumnja na akutna upala slijepog crijeva. Kada несвоевременном medicinskoj intervenciji аппендикс sposoban puknuti, a onda će početi infekcija krvi ili upale okolnih organa. Takve posljedice će nositi je ozbiljan karakter, sve do smrtonosnog ishoda.

Kako prepoznati upalu slijepog crijeva

Prve znakove upala slijepog crijeva kod djece manifestira u žalbi na zdravlje. Dijete osjeća prvo несильная bol, o čemu govori roditeljima, ali oni mogu to ignorirati. Nakon nekoliko dana patnje pojačava, dijete postaje troma, odbija da jede, često leži. Mala djeca koja još ne mogu govoriti, stalno će plakati, hirovit, ležati na lijevom boku za ublažavanje stanja. Kada приседании na koljenima, bol će se intenzivirati, isto će se dogoditi kod opterećenja na desnu stranu.

Dijete upala slijepog crijeva

Simptomi kada аппендиците kod djece do 3 godina

Upala slijepog crijeva se može razviti u dijete bilo koje dobi, ali prije 2 godina, ova bolest se može naići rijetko. Djeca u 3 godine u preuzimanju upale u slijepo crijevo će odustati od hrane i igre, imati problema sa spavanjem i aktivnosti. Tko ne može razgovarati, ili će pokazati da boli cijeli trbuh, nose težinu tijela na lijevu stranu. Igrajući se, dijete će se povući desnu nogu prema tijelu za donošenje boljeg položaja.

Kod djece od 5 godina

Dob 3-6 godina smatra se da je široko rasprostranjena ako dođe do upale slijepog crijeva. Odrasli i djeca već mogu reći da ih boli donji dio trbuha i pokazati mjesto. Oni će biti letargičan, slaba, može ih zauzme. Povišena temperatura nije uvijek će vas bolest, ali joj se ne može isključiti od simptoma. Otkrivaju se na sljedeće znakove:

 • problemi sa stolicom;
 • promjena boje kože na siva;
 • jaka žeđ.

Znakove upala slijepog crijeva kod djece školske dobi

Dijete se mjeri temperaturu

Učenik je već jasno će pokazati ne samo mjesto boli, ali i da će ga opisati riječima. Prvi put će ноющей glup. Zatim bol pri аппендиците razvija s razvojem simptoma jake akutne. Prvih dana manifestacije učenik je u stanju ne primijetiti njezino ili otpis na poremećaj želuca zbog hrane jede. Raste u prirodi simptom će ga prisiliti da se žale roditeljima. I od znakova:

 • povećava temperaturu;
 • očituje se povraćanje;
 • karakteristična je bol na desnoj strani.

Kod tinejdžera

Znakove upala slijepog crijeva tinejdžer slične manifestacije bolesti kod djece mlađe dobi. Glavna razlika u razvoju upale – njegov progresivni karakter. Prvi bolovi se mogu pojaviti ujutro, a već u ručak – razviti jaka akutna upala zahtijeva hitnu liječničku intervenciju. Javljaju pritužbe na bol na desnoj strani, groznica, slabost. Koža postaje siva ili синюшной.

Što učiniti ako su simptomi akutnog apendicitisa

Dijete znakove upala slijepog crijeva

Akutna upala slijepog crijeva zahtijeva hitno liječenje liječnika za daljnje bolničko liječenje i operaciju. Odgoditi bolest se ne može, inače će se razviti do гнойного peritonitis, pri kojem se sadržaj slijepog crijeva ulazi u trbušnu šupljinu. To je vrlo opasno stanje, stoga je vaš zadatak će biti da samo ublažiti stanje djeteta do dolaska hitne pomoći:

 1. Pri bilo kakvoj sumnji se ne može staviti na trbuh grijanje jastučić. Bolje će staviti dijete na lijevo rame ili leđa kako bi se smanjila bol, priložiti hladno.
 2. Izmjerite tlak, temperatura, puls, prijaviti podatke liječnicima.
 3. Za medicinske pomoći neka oboljelu pijte puno vode kako bi se smanjili učinci su jaka dehidracija organizma.
 4. Ako je bol vrlo jaka, dajte 1 tableta analgetik lijekova, ali ne više, da ne izaziva brzi razvoj bolesti.

Donoseći pacijenta u bolnici, kirurg će dijagnostiku će ga provjeriti stanje na dostupnost apscesi, poduzeti potrebne analize krvi, vodi operaciju. Način liječenja bolesti – operativni, traje 20 minuta vremena u općoj anesteziji, a tjedan na oporavak. Postoje 2 vrste zahvata:

 • Tradicionalna аппендэктомия – pri njemu, smanjiti trbuh na desnoj strani, uklonite аппендикс.
 • Laparoskopska аппендэктомия – kada joj trbuh ne reže, a uklanjaju отросток pomoću tanke oštrice. Značajke ove vrste operacije je niska gubitak krvi, nedostatak kroničnih komplikacija.

Obje metode uspješno se primjenjuju od strane kirurga, imaju primjenu u zavisnosti od karaktera i toka bolesti. Za akutna upala slijepog crijeva odgovara klasična operacija, a to je za preventivno otkrivanje bolesti primjenjuju лапароскопию. Ona je u stanju otkriti početnu fazu upale i uklanjanje аппендикс bez posljedica i razvoj komplikacija.

Video: prvi simptomi upala slijepog crijeva

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: