Zdrav san. Kako dobro spavati.

Zdrav san. Kako dobro spavati.Vjerojatno svatko od nas susreo s ovim stanjem, kao što su umor nakon spavanja. Vrlo je važno znati kako dobro spavati i imati zdrav san. U našem modernom svijetu živjeti je postalo teže, razlog za to je stalno mijenja protok informacija, česti stres i naša loša prehrana. Mi smo stalno negdje žuri i торопимся, pokušavajući svugdje imati vremena i ništa ne propustiti, na kraju, pada od umora i s njom se probuditi, od čega cijeli dan nas prate malaksalost i slabost. Tako stoji i danas razgovarati o tome kako bi naš san zdravi.

Namještaj i čistoća sobe

Naša spavaća soba je mjesto mira i samoće. Što je potrebno učiniti kako bi se ujutro ustati odmorni i puni energije?

Prvi savjet. Valja biti oprezan s biljkama u spavaćoj sobi. Biljke za čovjeka vrlo korisni. Oni su dobro preko njih prašinu, posjeduju sposobnost neutralizirati štetne mikroorganizme, toksine, otrove, čisti zrak. Ali postoje neke biljke, koje je bolje ne držati u spavaćoj sobi. Narcis, zumbul, ljiljan u razdoblju cvatnje odaju jak miris, koji može biti uzrok lošeg sna. Neke biljke, kao što su paprat, može uzrokovati kašalj i postati uzrok bolesti dišnih puteva. Dracaena sposoban podići energiju osobe, tako da u tom mjestu, gdje nam je potrebno da se opustite joj nije najbolje mjesto. Ako ne možete bez biljke u spavaćoj sobi, onda treba odabrati biljke s jednostavnim i mirnim oblicima. U uzglavlje kreveta bilo bolje da ih ne staviti, jer biljke noću apsorbiraju kisik i proizvode ugljični dioksid. Ali ipak, biljke u spavaćoj sobi ne bi trebalo biti sasvim.

Drugi savjet. Odustanite od posteljine od sintetike. Uzrok različitih kožnih bolesti i alergija može postati posteljina, koji su proizvedeni iz tkiva s različitim bojama. Svoje preferencije, bolje je da se zaustavi na rublje ne svijetle boje. Moderno donje rublje koji ne oklijeva, od tkanine s dodatkom poliester ne propušta zrak i ne upija vlagu. Uostalom, ljudi po noći zrači pola litre znoja, a vlažna koža je idealno mjesto za razne bakterije. Предпочтенье dajte prirodnim tkivima, najbolje će odgovarati posteljina od бамбукового vlakana. Takva tkanina posjeduje antimikrobna svojstva, upija vlagu, tanka i nežna na dodir. Posteljina nakon mnogo pranja ne gubi svoja svojstva. Stoga je potrebno jednom potrošiti novac i kupiti sebi dobro posteljina za dobar san.

Treći savjet. Sve na borbu s prašinom!

U krevetu stalno ide veliki broj različitih prašine — kosa, poput suhe kože, vlakna od tapeciranog namještaja i odjeće. Tako da treba uživati u usisavanje, kada promijenite posteljinu. Pažljivo пропылесосьте jastuci, deke i madrac. Tada se prašina neće spriječiti da vas dobro spavati.

Četvrti savjet. Просушивайте na suncu posteljinu. Ne zaboravite naših susjeda, kućnih grinja koje žive u svakom domu. Ove grinje ne šire infekciju i ne grizu osobe. Glavna hrana za njih su чешуйки stratum corneum kože, a mjesto njihova staništa to posteljina i kreveta. Za njihov razvoj i život vam je potrebno toplinu i vlažnost, poput ljudske kože. U jednom gramu prašine iz posteljinu sadrži od 200 do 15.000 krpelja!

Načini borbe sa kliještima:

  • Ukloniti sobu i posteljinu dobar snažan usisivač, poželjno снабженным filterom, koji će zadržati alergena.
  • Mijenjajte češće posteljina.
  • Potrebno je stalno provjetriti sobu. Visoka vlažnost zraka — ugodna okolina za razvoj i život krpelja.
  • Posteljinu treba prati na temperaturi ispod 60 stupnjeva.
  • Pokušajte uvijek glačati rublje vrućim željezom.
  • Ocistite jastuci i deke ili просушивайте na suncu. Sunčeve zrake dovode do smrti krpelja.

Peti savjet. Ne bi trebali donijeti stvari iz kemijske čistionice u spavaću sobu, prije ih morate prozračivati.

Šesti savjet. Rok valjanosti prema dolje jastuci 2 godine. Od dana korištenja, a u roku od dvije godine treći dio težine jastuci čine živi i mrtvi grinje, bakterije i proizvodi njihovog života. Otuda i različite bolesti, a o zdravom i punom snu činili samo sanjati.

Sedmi savjet. Poliranje namještaja činite uljem. Za čišćenje spavaće sobe koristite običnu vodu, kao i različite kemijska sredstva dižu u zrak i talože na temama. Različita sredstva za poliranje, tako isto mogu sadržavati različite toksine. Tako полируйте svoj namještaj običnim biljnim uljem. Ako postoji želja da se nešto u ulje možete dodati i nekoliko kapi bilo kojeg eteričnog ulja naranče, mente, smreka).

Osmi savjet. Knjige u spavaćoj sobi – to je uzalud. Knjiga je veliko mjesto za prikupljanje različitih prašine. Ona isto tako može izgraditi na razne ukrase vašeg interijera (na dio fotografije, slike, sve sitnice). Stavite ih ispod stakla. Što se može reći o tepisi i tepih, ovdje je mjesto gdje mo ž ete lutaju prašine. U spavaćoj sobi je bolje da ih ne imati.

Deveti savjet. Ne valja zaspati s uključenim tv-om. Ako imate naviku zaspati nakon gledanja raznih televizijskih emisija i filmova, onda odmah mogu reći da to dovodi do razvoja različitih kroničnih bolesti, do pada imuniteta i nesanicu. Aktivan rad mozga i dovodi do poremećaja spavanja. Za zdrav i pun spavanja uklonite televizor iz spavaće sobe.

Deseti savjet. Pri pranju posteljine mjera deterdžent za pranje rublja. Različite kemikalije mogu ući u svoj krevet od domaćina po pisaćem stroju. Ne košta puno zaliti za pecivo i dodavati razne izbjeljivač. Ipak vrijedi pročitati upute na perilici o potrošnji u prahu, preuzimanje i uživajte u posebnim мерным стаканчиком. Предпочтенье dajte tekućim sredstvima za čišćenje i антиаллергенным praha i dodatno ispirati rublje.

Jedanaesta savjet. Zdrav san ovisi o pravilno odabranog madraca. Jako puno ovisi o odabiru madraca. Najbolje će odgovarati ortopedski madrac. To je idealno će se ponoviti konture vašeg tijela. Madrac birajte po vlastitom rastu i veličine kreveta. U specijaliziranim trgovinama prilikom kupovine madraca, obratite se stručnjacima, njihovo savjetovanje će vam pomoći u pravilnom odabiru.

Da ometaju dobar san

Što je trajanje dobrog zdravog sna? Prema tome, svaka osoba pojedinačno, od šest do devet sati.

Dvanaesti savjet. Ne isplati наедаться na noć. Zadnji obrok bi trebao biti za tri, četiri sata. Večera mora uvijek biti lako. U noći uzmite čašu toplog mlijeka s medom ili kefir, čaj od metvice.

Trinaesti savjet. Prije spavanja ne zaboravite provjetriti sobu. I vi ćete brže zaspati.

Četrnaestog savjet. Prije spavanja je da se suzdrže od kave i alkohola, inače dobro spavaju, neće raditi.

Petnaesti savjet. Prije spavanja pokušajte ne razmišljati o problemima. Opustite se, čitati, samo ne vrijedi za rješavanje bilo kakvih problema prije spavanja s ljudima u kućanstvu.

Šesnaesti savjet. U spavaćoj sobi je objesiti zavjese za zamračivanje, a svjetlo treba biti blag i mek.

Sedamnaesti savjet. Ne zaokupljajte se аромозапахами. U principu — to je sve individualno.

Ne zaboravite da je vaš san – to je najbolji pokazatelj vašeg zdravlja. Važno je da dobro spavaju, da se životni tonus je bio u redu.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: