Zašto prije menstruacije bol u prsima

zašto prije menstruacije bol u prsimaSve djevojke i žene je poznata situacija kada je bol u prsima prije menstruacije. Fenomen je uvjetovana promjenama tkiva mliječnih lojnice. Bol u prsima prije menstruacije prilično neugodno, osim toga to može biti znak smetnji u radu pojedinih tjelesnih sustava. Pokušat ćemo saznati zašto prije menstruacije bol u prsima.

Formiranje ženske dojke počinje oko 8-9 godina, međutim, u tom razdoblju mliječne žlijezde mogu razvijati ravnomjerno. Pri tome se kroz 2-3 godine asimetrija njihov razvoj nestaje, žlijezde postaju sličnih po veličini. Konačno sise razvija do 15 godina.

Ali ženske grudi itekako izložen mnogih fizioloških ciklusa, među kojima je i menstruacija. I tako mnogi primijetiti da je kod njih bol u prsima za vrijeme menstruacije ili neposredno prije njih.

Razlozi zašto je bol u prsima prije menstruacije

jako je bol u prsima prije menstruacijeOpćenito menstrualni ciklus u svakom slučaju popraćena promjenama mliječne žlijezde. Povećanje osjetljivosti grudi došlo je neposredno uoči ovulacije, u drugoj fazi ciklusa. Bolne bradavice prije menstruacije tako da krv dolazi u velikom broju na mliječnih žlijezda koja отекает i očito povećanje u veličini. Tom prilikom došlo je gustoća dojke, bujanje i uznemirujući bolna osjetljivost. Osim toga povećava se prije menstruacije базальная temperatura. No, važno je znati da je jako boli u prsima prije menstruacije samo u slučaju poremećaja u tijelu.

A boli li sise prije menstruacije kod zdrave žene? Da, i to je moguće. Objašnjenje za to je da tijelo, i mliječna žlijezda uključujući i priprema za trudnoću. Iz tog razloga sise lagano raste. Budući da se trudnoća ne dogodi (riječ je o uobičajenom menstrualnog ciklusa), a zatim, po završetku ciklusa sve bolne pojave prolaze. Prilikom menstruacije proces događa opet – to je uobičajena pojava za sve žene u fertilnoj dobi.

Prije menstruacije bol se pojavljuje otprilike tjedan dana, i ako se ne utječe na opće stanje, onda se zalaže fiziološkom manifestacija. Mnogi ni primijetiti da je kod njih prestala boljeti grudi prije menstruacije. U tom ništa loše ne. Pročitajte u ovom članku, koji je još uvijek postoje znakovi prije menstruacije. Ali može biti da je jakov otišao, a grudi boli. I ako se povremeno postoji bol prije menstruacije nisu bolešću, onda druge situacije настораживают. Zašto?

Stvar je u tome da sve više ciklusa mliječna žlijezda je osjetljiv na promjene omjera sadržaja u njoj raznih tkiva: masnog, vezivnog, žljezdanog. Takve promjene uzrokovane utjecajem ženskih hormona prije svega progesterona. Ako je sve u redu, onda ti hormoni u ravnoteži s drugim – estrogen. Tada grudi samo postaje čvršće i grublje.sise boli, a mjesečno ne

Mjesec nema, a grudi boli. Zašto?

Ali povrede u hormonalnoj pozadini mogu izazvati jake bolove, i onda, na primjer, sise boli, a menstruacije nema. Uzroci mogu također djelovati smetnje u radu jajnika, razne vrste ginekološki bolesti. Pa ako je jako bol u prsima nakon mjesec, prije njih, ili ako ih nemate, onda je vrlo važno obratiti гинекологу. Prilikom prvog pregleda specijalist može usmjeriti vas dodatno маммологу i эндокринологу za dodatne konzultacije. Osim toga, bit će dodijeljene neke ankete, naime, ULTRAZVUK dojki, kao i organa zdjelice. Osim toga, bit će izvedena analize, da bi razumjeli zašto je bol u prsima nakon menstruacije.

Konačno, moramo shvatiti da je situacija u kojoj je došlo kašnjenje menstruacije, bol u prsima – to je mogući znak trudnoće.

Zato ne treba da se trajno odlagati izlet do liječnika, budite pažljivi prema sebi.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: