Zašto mjesečne idu 2 puta u mjesec

zašto dva puta mjesečno mjesečnoUčestalost pojave menstruacije, tada ima menstrualni ciklus, normalno da treba nastavlja 28-34 dana, ovisno o individualnim osobinama žene. Ali da, ako mjesečne idu 2 puta u mjesec dana, stoji da podigne uzbunu ili se smiriti i uzeti zdravo za gotovo? U svakom slučaju, to je u suprotnosti ženske fiziologije i bez iznimke potrebno je pronaći uzrok, od toga će ovisiti vaše daljnje akcije. Uzmite u obzir sve moguće situacije, u kojima je moguće ponovna pojava кровянистых sekreta u jednom ciklusu.

Razlozi zašto mjesečne idu dva puta u mjesec

Naizgled, «katastrofalne» dani već prošli su kroz nekoliko dana (obično 10-15) opet pojavi menstruacije. Ovaj fenomen doprinosi niz razloga. Postoje situacije kada mjesečne idu dva puta mjesečno, ali to nije bolešću ili ozbiljne гинекологическим bolest, to je samo reakcija ženskog organizma na specifične čimbenike, kao što su:

  • Početak uzimanja oralnih kontraceptiva. Obično u prva tri mjeseca nakon početka uzimanja pilule, može nastati takva situacija i dolazi menstruacija 2 puta u mjesec dana.
  • Hormonska neravnoteža. Jer menstrualni ciklus u potpunosti ovisi o pravilan rad hormona, njegov način može u potpunosti promijeniti i postati nestabilni zbog različitih poremećaja. Hormonska smetnja može nastati i zbog početkom trudnoće, poroda ili pobačaja.
  • Formirana menstrualni ciklus. Mlade djevojke, kod kojih je od pojave prve menstruacije nije prošlo dvije godine, mogu se suočiti sa problemom, kada dolaze dva puta mjesečno mjesečno.
  • Предклимактерический razdoblju. Tijekom menopauze ili u razdoblju najbliže prestanak menstrualne funkcije žena doživljava još jedan hormonalne promjene, u vezi s kojima postoje slučajevi «dvostrukih» menstruacije.
  • Intrauterini uložak ili kraljevske MORNARICE. To je takva vrsta kontracepcije, kada se u šupljinu maternice uvode neku vrstu спиралевидную konstrukciju, koju ostavljaju u roku od nekoliko godina za sprečavanje neželjene trudnoće. U ovoj situaciji, kada je uzrok prečesto ili predugo obilne izlučevine postaje ratne MORNARICE, nužno treba ga izvaditi i pitajte svog liječnika pokupiti vam drugi način da se zaštite.
  • Ovulacija ili implantacija jajne stanice. U sredini ciklusa kod žena u fertilnoj dobi, mogu se pojaviti uočavanje zbog početka овуляторного razdoblja ili, kad se već oplođeno jajašce se ulazi u šupljinu maternice. Obično takav iscjedak je mršav i vrlo непродолжительные.

Osim navedenih razloga, iznenada se pojavila menstruacija dva puta mjesečno, može upućivati na ginekološki problemi zdravlja žena, kao što su:

  • Dostupnost benigni tumori maternice. Tako naziva tumor maternice može biti različitih veličina i često izaziva opetovano krvarenja. Ali se ne isplati raditi samostalne zaključke. Prije nego se govori o prisutnosti takvih tumora vam je potrebno posjetiti liječnika, proći pregled i napraviti ULTRAZVUK. Ako patologija je potvrđeno, liječnik će vam proći liječenje, a u pokrenute slučajevima potrebna je kirurška intervencija.
  • Upalne procese na jajnicima, maternice cijevi, kao i erozije grlića maternice može postati razlog zašto mjesečne dolaze 2 puta u mjesec dana.
  • Ektopične trudnoće ili rizik prekida. Kada se oplođeno jajašce se ugrađuju u jajovod možda pojava кровянистых ili smeđe sekreta. Isti iscjedak pojavljuju kada отторжении tijelo oplođene jajne stanice, odnosno pobačaja ili prijetnje prekida trudnoće.
  • Poremećaj zgrušavanja krvi — to je i razlog zašto tjedne 2 puta na mjesec idu, o kojoj žena ne može ni sumnjati, sve dok se ne predati specifične analize krvi na zgrušavanje.

Mogu doći mjesečno 2 puta mjesečno, ako se uoči da ste doživjeli snažan emocionalni šok, jer to može biti razlog strahoviti val hormona. Također klimatske promjene ili odmora daleko od uobičajenog prebivališta može biti razlog za izvanredni menstruacije.

Mjesečno 2 puta mjesečno što je to, povredu ili jednu reakciju vašeg organizma? Ne treba izmišljati sebi dijagnoze i staviti prognoze, u svakom slučaju potrebno je potražiti savjet акушеру — гинекологу. Budite zdravi, draga žena!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: