Za što je potrebna četkice za zube?

Za što je potrebna četkice za zube?

Uzimajući svako jutro u ruke četkicu za zube, malo tko od nas razmišlja o tome, zašto je mi koristimo upravo u njoj. U prodaji postoji masa četkice, ali nam opisati svojim će biti teško. Prije svega, mi bi postali opisati ne njegova svojstva, a njegova debljina olovke ili njegova boja.

A kako ćemo odabrati u trgovini četkicu za zube? Najvjerojatnije, po istom principu, koji dolaze iz ekonomski ili estetskih razloga. Vjerujemo da je takva mala stvar kao što je četkica za zube ne zaslužuju našu pozornost. Također smo sigurni da je pasta za zube samo ne mora koštati skupo. Osim toga uređaj četkica za zube vjerujemo primitivni i однотипным. Pa jedva smo dugo odaberite ga u trgovini, i ne vidimo razliku između jednokratnog hotelskoj četkom i profesionalni alat za njegu zubi.

Međutim, iako je naše ravnodušnosti upravo četkice za zube u mogućnosti pružiti nam zdravlje desni i zuba. Četkice za zube su izmislili prije nekoliko stoljeća, od tada su znatno видоизменились i evoluirali, i sada možemo uživati četke, koji imaju maksimalno učinkovit oblik. Na bliskom Istoku još u šestom stoljeću su sredstva za kosti, što predstavlja štapići, na krajevima kojih je drvo raspušten. Nakon gotovo tisuću godina u Kini su došli do uređaja, vrlo slične moderne četkice za zube. Oni su napravljeni od čekinja koje su priložene na drškom od bambusa.

Za što je potrebna četkice za zube?

Moderan izgled četkica za zube je skovao u Engleskoj tek krajem xviii veka, a u masovnu proizvodnju ih pokrenuli u SAD-u 1885. Međutim, njihova dlaka, kao i u vrijeme drevnih kineskih careva, изготавливалась od čekinja sibirski svinje. I samo u dvadesetom stoljeću, ona postaje najlona, što je omogućilo ovim щеткам trajati duže. Također, na njih se nije umnožio bakterije.

Za što je potrebna četkice za zube?

Od tada se nije bitno mijenjao oblik četkice. Međutim, nove tehnologije omogućile su joj da se pretvoriti vaše zube u više ugodno i učinkovita vježba. Sada možemo izabrati za sebe optimalnu konfiguraciju četkica za zube: svoje vrijednosti, tvrdoća, oblik щетинок i veličina radne površine. Na primjer, četka s vrlo žestoke ljutiti vaše desni može oštetiti i previše mekana neće moći kako treba očistiti vaše zube.

Profesionalna četkica za zube ima закругленную oblik щетинок, неспособную ozlijediti desni i zubi, dok za čišćenje. Također na njemu je prisutan elastična veza, što omogućuje pravilno raspodijeliti pritisak tijekom ovog postupka. Osim toga, ne treba zaboraviti i rok trajanja četkice za zube, koja iznosi dva i pol – tri mjeseca.

Za što je potrebna četkice za zube?

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: