Vitamin E u trudnoći

vitamin e za trudnoćeVitamin E zajedno sa folnom kiselinom propisan žena još uvijek u fazi planiranja trudnoće, više od toga ga nazivaju i vitaminom razmnožavanja. Ali zašto ne svima poznat ogroman značaj ovog elementa?

Ako govorimo o ukupnom djelovanje vitamina E ili kako ga još zovu tokoferol, onda treba napomenuti da je najjači клеточным antioksidans, jača zidove kapilara, poboljšava stanje staničnih membrana i внутриклеточных strukture, pomaže poboljšanju imunološkog sustava organizma. Ali ono što je najvažnije, da se vitamin e poboljšava osnovne prirodne funkcije spolnih organa, kako kod muškaraca tako i kod žena, vraća hormonalnu ravnotežu. Nedostatak vitamina a kod žena dovodi do neispravnog rada jajnika, a kod muškaraca na неполноценному сперматогенеза. Zanimljive su znanstvenici stavili eksperimenti na glodavcima, i čim su im prestali dodavati tokoferol u hranu, gotovo svi miša da postanu neplodni. To jest, vitamin e sveobuhvatno utječe na reproduktivne funkcije čovjeka, a također potiče normalan začeća.

Stručnjaci smatraju da vitamin e u trudnoći u ranim rokovima samo je potrebno za sigurno pričvršćivanje embrija u maternici i za normalan вынашивания dijete, jer on je već od prvih tjedana počinje da se sve potrebne elemente u tragovima i vitamine od majke zaliha. Oni su tako potrebne su mu kao «građevinski materijal» za oznaku svih glavnih organa i sustava. Ali, također treba shvatiti da su vitamini u trudnoći u ranim rokovima treba uzeti vrlo oprezno, jer predoziranje podrazumijeva izrazito negativne posljedice. Dakle, članak će biti od koristi svim budućim majkama i ženama, готовящимся do začeća, detaljno opisati, kako pravilno uzimanje vitamina e u trudnoći i zašto je to zapravo tako potreban.

Za što je potreban vitamin e u trudnoći? Korisna svojstva

Kad žena uči o svojoj zanimljivo položaju i dolazi do гинекологу, da postane računovodstvo, prva stvar koju preporučuje liječnik — početi uzimati multivitamine, ili posebno vit. E. neke žene, pozivajući se na svoje odlično zdravlje, zanemaruju ovaj preporukom, i potpuno svjesno.

Vitamin e za trudnice vrlo potrebna, jer on sudjeluje u procesima sinteze mnogih spolnih hormona, u vatrozidu i пролактина, koji će u budućnosti biti odgovoran za normalnu proizvodnju majčino mlijeko. Osim toga, tokoferol sudjeluje u formiranju posteljice, upozorava ga отслойку i rano starenje, a također pruža puni protok krvi u pupkovine, koja povezuje majku i dijete. To nije sve, za što je vitamin e u trudnoći će igrati važnu ulogu.

Razmislite druge korisne nekretnine tokoferol, i zašto je vitamin e za trudnice snažno preporučuju svi stručnjaci:

  • vitamini u ranoj trudnoći, a posebno vit. E, doprinose očuvanju trudnoće, smanjuju vjerojatnost самопроизвольного abortus — pobačaj, po svom delovanju vitamina je sličan progesteron — najvažniji ženski hormon;
  • još jedna neosporna činjenica, za što je koristan vitamin e u kapsulama — on je snažan antioksidans, a to znači da štiti organizam od raznih negativnih unutarnjih i vanjskih čimbenika, od svih vrsta infekcija, kao i malignih oboljenja;
  • vit. e sposoban poboljšati transport kisika, što je tako važno u trudnoći, jer kisik potrebe u ovom razdoblju povećava za nekoliko puta;
  • vit. e sudjeluje u formiranju dišnog sustava djeteta;
  • za žene, dovoljno vitamina povoljno utječe na stanje kože, noktiju i kose, kao i tijekom вынашивания dijete, tako i nakon njegova rođenja.

Dakle, nemoguće je precijeniti ili podcijeniti vrijednost tokoferol za tijelo buduće majke i njezine bebe. Što je najvažnije-točno znati kako piti vitamin e kad trudnoće, kako ne bi došlo slučajnih neugodne posljedice nakon nedostataka vitamina predoziranja.

Norma vitamina e u trudnoći

Još u fazi planiranja, liječnik može propisati ženi unos vitamina za uspješnu oplodnju jajne stanice i dodatno ga prikačiti na эндометрию. Kako pravilno uzimati vitamin e u kapsulama za začeće, pojedinačno mora odlučiti liječnik, ali obično tokoferol piju po shemi od 16 do 25 dana ciklusa, 3 kapsule na dan: ujutro, u podne i navečer. Nakon što je пропит preporučena tečaj, dozvoljeni mali predah, čak i ako je vjerojatnost trudnoće je vrlo visoka.

Doza vitamina e u trudnoći ima veliku vrijednost. Većina žena pogrešno vjeruju da je prilikom вынашивании dijete puno vitamina se ne događa. Treba napomenuti da je bespravno uzimanje tokoferol i postaviti sebi dozu ne može, to može biti opasno kako za dijete tako i za mamu. Koliko piti vitamin e u trudnoći, postavlja kvalificirani liječnik ginekolog i samo prema odgovarajućim kriterijima.

U ranoj trudnoći, češće dodjeljuje tokoferol u kapsulama. Uzeti im je potrebno za vrijeme obroka, tako da će biti bolje усваиваться. Minimalna dnevna doza vitaminskih kapsula iznosi 0.8 mg (ili 2600 IJ prema međunarodnim standardima), a maksimalna 3-5 mg (to je oko 10-15 tisuća IUS). Vrijedno je napomenuti, da su sintetički vitamini mogu gore усваиваться u tijelu, tako da je dopušteno povećanje dnevne doze, ali to mora riješiti samo stručnjak.

U II i III trimestru, uzimati vit. E u kapsulama ne nužno, jer je žena u novije vrijeme uzima razne integrirani vitaminskih preparata, u kojoj je u odgovarajućem iznosu sadrži tokoferol.

Na pitanje da li je potrebno piti vitamine u trudnoći, stručnjaci jedinstveno daju pozitivan odgovor. To je zbog činjenice da je kvalitet i nutritivnu vrijednost konzumirati nama proizvoda na današnji dan je vrlo niska, tako da je važno da crpe ili unaprijediti zalihe svim potrebnim vitaminima i mineralima uz pomoć posebno kreiranih vitaminskih kompleksa, aditiva i mono-lijekova. Vitamini za trudnice u ranim rokovima osobito su bitne kada se hormonska nedostatak, ali i kao prevenciju самопроизвольного prekida trudnoće.

Pijte vitamine mudro! Sve uspješnog začeća, trudnoće i poroda!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: