Razlozi čestih позывов na mokrenje kod žena

Učestalo mokrenje kod ženaMokrenje — proces je vrlo delikatna i učestalost ove pojave je osobno pojedinca. Stručnjacima nije točno postaviti numeričke granice, kada je broj мочеиспусканий u dan se može smatrati normalnim. Međutim, česta potreba za mokrenjem može ukazivati na početku bilo kakve bolesti ili problema, pogotovo ako su u pratnji bolno osjeti i promjene u boji, količini sekreta. Kada je pojačano mokrenje kod žena je norma, a kada se podigne uzbunu pokušati rastaviti u ovom članku.

Razlog češćeg mokrenja kod žene

Ako ste još uvijek su primijetili, da je mokrenje događa kod vas kao nikad često, to mogu biti različiti uzroci od lako устранимых do zahtijevaju intervenciju stručnjaka. Najčešći od njih su:

  • Pijenje prirode proizvoda ili velike količine tekućine. Je banalno, ali je ipak najčešći razlog. Možda nikad nije pridavao toj vrijednosti, ali diuretski učinak imaju mnoge proizvode iz naše prehrane, pijenjem u velikim količinama koje može uzrokovati česte hodanja «još malo». U ovaj popis možete napraviti kavu i čaj (osobito zeleni), alkohol ( naročito pivo i ostale хмелесодержащие pića), ljekovito bilje i фиточаи, lubenica i dinja i druge bobice, voće i povrće, što sadrže u sebi velike količine vode.
  • Starija dob. Stvar je u tome da s godinama elastičnost tkiva mijenja. Iznimka ne postaje i мочевыделительная sustav. Upravo tako, postoji šansa da se češće позывах za mokrenjem, to ne snosi nikakvu opasnost za tijelo, isključivo fiziološki osobina čovjeka.
  • Мочекаменное bolest. Bol bubrega i učestalo mokrenje, ovi simptomi mogu govoriti o formiranju bubrežnih kamenaca ili pijeska. Postoji vjerojatnost da je proces mokrenja može prestati spontano, čak i ako imate osjećaj da se mjehur nije do kraja prazna. Osim donjeg dijela leđa bol u području bubrega, kod čoveka se može penjati temperatura, i promijeniti boju urina do мутного ili crvenkaste ( ako imate krvnih nečistoća). Dijagnoza se može staviti samo liječnik, nakon polaganja testova.
  • Cistitis. Učestalo mokrenje i peckanje kod žena može biti znak cistitis, bolest karakterizirana upalom mokraćnog mjehura. Žena je često i bolno ide u wc, u to ne ostavlja osjećaj неопорожненности mokraćnog mjehura. U ranoj fazi se bolest lako liječi. Ako na kraju s mokraćom ističu kapljice krvi, što može svjedočiti o осложнении bolesti i valja odmah potražiti liječničku pomoć.

  • Razne zarazne bolesti mokraćnog sustava. Učestalo i bolno mokrenje kod žena, koja je uz niz simptoma, kao što su: iritacija, svrab, žarenje, bol tijekom spolnog odnosa, različitih sekreta od кровянистых, do gnoje, specifičan miris sekreta. Potrebno je uraditi kompletnu dijagnostiku i polagati testove kod liječnika.
  • Razlog zašto učestalo noćno mokrenje kod žena mogu biti izrasline ili tumora u mokraćnih organa, tako da je nagon može biti češće, ali ne u masi. Preaktivan mjehura je bolest koja izaziva učestalo mokrenje noću. Ova bolest se liječi, treba potražiti pomoć svog liječnika urologa, гинекологу ili terapeut. Česti noćni mokrenja kod žena mogu biti posljedica jednostavan razlog, na primjer, velik unos tekućine ili diuretik lijekova na noć.
  • Promjena hormonalnim žene. Povećana proizvodnja nekih hormona utječe na rad mokraćnog mjehura. Možda netko primijetio neobjašnjivo učestalo mokrenje prije menstruacije. Karakteristično je i pojačano mokrenje u trudnoći, posebno istaknuti ovu činjenicu na prvom i posljednjem tromjesečju trudnoće. Više o tome.

Učestalo mokrenje u trudnoći

u trudnoći su česte potrebe za mokrenjemJedan od simptoma trudnoće je učestalo mokrenje bez bolova kod žena. Obično je uzrokovana fiziološkim promjenama u organizmu i brige to izazvati ne bi trebalo. To je zbog činjenice da je trudna maternica raste u veličini i može pritiskati mjehur, uzrokujući učestalo putovati u wc. Drugi razlog može biti da su sada vaši bubrezi rade sa dvostruko snage, jer sada je potrebno prikazati tekućine iz tijela i svoje i dijete. Posebno će to biti izraženo u prvom trimestru, tako učestalo mokrenje tijekom rane trudnoće — to je normalna pojava.

U drugom tromjesečju tijelo majka prilagođava i mokrenje će biti jako česte. Ako učestalo u 2 tromjesečju smetaju, donose nemir, obavijestite o tome svog liječnika.

U trećem tromjesečju osim povećane maternice na mjehur može pritiskati pao naglavce dijete. Žena na posljednjih tjedana može osjetiti potrebu prilikom fizičkog napora, dizanja teških predmeta, a kada kašljete i kišete, što čak dovodi do непроизвольному dodjeli male količine urina.

Dakle, za vrijeme trudnoće je učestalo mokrenje je to samo simptom vašeg zanimljivog položaja. Brinuti se isplati, ako smeta učestalo mokrenje s boli i svrbi, to može biti uzrok razvoja infekcije ili bolesti. Odmah obavijestite svog liječnika kako ne bi došlo do razvoja infekcije, spriječiti upalne procese mokraćnih putova i ne daj bože ne izaziva prerano rođenje.

Draga žena, brižno se odnositi prema svom zdravlju i ne vježba samo-liječiti!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: