Tablica sadržaja kolesterola u hrani

Kolesterol se može odnositi na korisno ili štetno frakcije. Posljednjih učestvuju u procesu formiranja krvnih ugrušaka, koji stisnuti lumen krvnih žila, a u budućnosti se može potpuno zatvoriti. Dio lošeg kolesterola ulazi u ljudsko tijelo s hranom.

Gdje je sadrži kolesterol

Za smanjenje kolesterola, ako on prelazi normalu, postoji posebna dijeta. To vam omogućuje da se nosi sa mogućim bolestima bez tableta. Sastoji se od proizvoda koji nose smanjenje tog elementa. Visok sadržaj tvari slavi u:

 • mesu;
 • ribi;
 • drugim plodovima mora;
 • jajima.

Važno je ne samo isključiti proizvode, povećavaju kolesterol, ali i uzeti u obzir način pripreme ostalih izbornika. Ne treba pržiti meso, a skuhajte ga, ili kuhati na pari, zamijeniti životinjske masti u biljnim. Takvo liječenje maksimalno za smanjenje kolesterola, uz malu prekoračenje norme. U suprotnom, to bi trebalo biti u kombinaciji s medicinsku terapiju.

Povrće, voće i tjestenina

Tablica namirnica koje sadrže kolesterol

Različite холестеринсодержащие proizvodi imaju svoje pokazatelj količine ove supstance u sastavu relativno mase. To ovisi o tome, koliko je potrebno smanjiti unos određenih sastojaka ili odustati od obroka. Broj tvari navodi u mg na 100 g proizvoda. Treba shvatiti da je većina štetnih će biti masna pržena hrana, a proteini i ugljikohidrati ne odnose se na podiže kolesterol elemenata.

U velikom broju

Namirnice s visokim sadržajem kolesterola
Naziv proizvoda U 100 g, mg
Mozak 800-2300
Bubrezi 300-800
Goveđa jetra 280-400
Skuša атлантическая 360
Севрюга 300
Šaran 270
Jaje перепелиное 600
Jaja, piletina (u potpunosti) 570
Rastopljeni maslac 280
Maslac svježe 240
Jetra pileća 492
Svinjetina, филейная dio 380
Škampi 144

S niskim sadržajem

Hrana s niskim sadržajem
Naziv proizvoda U 100 g, mg
Margarina na osnovi biljnih masti 0
Biljna ulja 0
Sir home — 0,6% 1
Sir dom — 4% 11
Serum 2
Sir niske masnoće 1
Sir 20% 17
Jogurt о6ычный 8
Mlijeko 1% 3,2
Riba нежирных razreda (2 — 12%) 55
Bakalar 30
Kuhana kobasica 40
Turska Do 60
Piletina Do 60
Бройлеры 1. kategorije Do 60
Jezik svinjske 50
Vrhnje 10% 30
Salo 70-100

Dijeta za snižavanje kolesterola

Pri sastavljanju «underdrive» kolesterol dijeta treba biti vođena popisom iz tablice sadržaja kolesterola u hrani. Suština ove prehrane je potrebno zamijeniti zasićene masti na nezasićene. Kuhati jela – poštujući osnovna pravila: najmanje soli, šećera, brisanje oštrih začina, ne pržiti. Pri sastavljanju jelovnika pridržavajte se sljedećih preporuka zdrave prehrane:

Što možete jesti na dijeti

 1. Povećajte unos orašastih plodova. Oni sadrže puno kalorija, a ako je 20% od ukupne kalorične hrane primljena je tako, onda sadržaj štetnog kolesterola smanjiti na 10% mjesečno.
 2. Smanjiti na 3-8% razina kolesterola plakete će avokado i losos.
 3. Izbjegavajte pijenje svih masnih kiselo-mliječni proizvod.
 4. Pokušajte u potpunosti eliminirati maslac.
 5. Jaja je moguće, ako biste dobili osloboditi od žumance.
 6. Zamijenite masnu hranu na hranu bogatu složenim ugljikohidratima. Mnogo ih u kruhu, tjestenine proizvodima, grašak i grah.
 7. Svakako uključite u prehranu svježe povrće, voće, koji ne samo da će povećati kolesterol, ali i bogata vitaminima E, C, beta-каротином.
 8. Najbolji doručak – žitarice. Heljda, pšenica, zob, ali svakako kuhane u vodi ili mlijeku niskim sadržajem masnoća.
 9. Ne koristite mogućnosti prehrana protiv kolesterola s oštrim ograničenjem masnoća. Kada ih zaštiti organizam ostavlja dobiti potrebne elemente, ravnotežu napajanje je slomljena, što može izazvati razvoj drugih bolesti GIT.
 10. Uklonite bilo koji alkohol osim suhog crnog vina. To ne daje promijeniti «lošeg» kolesterola i lipoproteina niske gustoće, koje uzrokuju začepljenje i suženje lumena krvnih žila.

Mnoge zanima, koliko je potrebno staviti na takav prehrambenih za postizanje željenog efekta. Obično učinak dolazi već nakon 8-12 tjedana držanja dijete. Preko 3 mjeseca napraviti re-analiza krvi na razinu kolesterola, kako bi pratili učinak. U ovoj fazi on mora biti vidljiv. Na temelju toga, treba riješiti staviti takve prehrane dalje.

Video: kakva je hrana, čija uporaba smanjuje kolesterol u krvi

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: