Tablete protiv kolesterola

Danas uzrok mnogih bolesti, uključujući i грозящими fatalnog, nisu neki smrtonosne infekcije, a posljedice nepravilnog načina života. Dakle, jedna od bolesti modernog doba – visoka razina kolesterola, koji često dovodi do инфарктам i moždanog udara. Pričajmo o načinima normalizacije ovog indeksa.

Kako smanjiti kolesterol u krvi

Kolesterol u krvi

Prije razmatranja načina za rješavanje ovog problema potrebno je shvatiti što znači povećan pokazatelj toga tvari. Norma kolesterola (drugi naziv – razine kolesterola) varira ovisno o dobi i spolu. Brojka veća za tijelo za muškarce, ali raste i kod žena nakon 50 godina. Za pravovremeno otkrivanje prekoračenje norme liječnici preporučuju svim ljudima postići nakon 20 godina svakih 5 godina davati analize za određivanje količine kolesterola u krvi. Ako se bolesnik već nalazi u opasnosti, ovo istraživanje treba provesti nekoliko puta godišnje.

Ako u ljudskom tijelu ukupna koncentracija tvari jednaka ili veća od 5,2 mmol/l, smatra se da je imao povišeni kolesterol i trebaju darovati krv na razmještene studija – липидограмму. Takve analize određuje omjer frakcija kolesterola – lipoproteina različitih gustoća: VLDL, LDL i HDL. Rezultati ovog istraživanja pokazuju koliko je u krvi «lošeg» kolesterola, koji se taloži na stijenkama krvnih žila i dovodi do ateroskleroze, i koliko je «dobar», koji uklanja холестериновые plakete, a zatim oksidira u jetri i izlučuje u organizmu.

Da bi indikatori analize u normalu, prvi zadatak je vratiti pravu ravnotežu u omjeru «lošeg» i «dobrog» kolesterola. Morate shvatiti da je za normalizaciju razine ove organske veze potrebno je kompleks mjera, a samo primjena tableta, bez promjene načina života ne donosi željeni ishod. Pacijentu koji ima takve povrede zdravlje, potrebno je:

  • dovesti u normalu težine;
  • pridržavati zdrave prehrane, smanjiti konzumiranje slatkiša;
  • biti fizički aktivan;
  • smanjiti posljedice stresa.

Lijekovi za smanjenje kolesterola

Tablete za snižavanje kolesterola

Kako bi se učinkovito nositi s takvim zdravstvenim stanjem, liječnici koriste nekoliko skupina lijekova koji se izdaju u obliku tableta i u drugim oblicima. Pogledajmo kratku karakteristiku tih lijekova, a dalje govoriti o najviše djelotvornih медикаментах.

Grupa lijekova Prednosti upotrebe Nedostatke i moguće nuspojave
Statini Takve tablete propisuju, ako je potrebno brzo i učinkovito sniziti kolesterol u krvi. Rezultat je vidljiv već nakon 2 tjedna uzimanja, a dugotrajno konzumiranje sigurno. Pri primjeni statina treba povremeno napraviti analizu jetre testova. Tablete mogu izazvati bolove u trbuhu, mučninu, mišićnu slabost, druge nuspojave.
Fibrati Povećavaju razinu «dobrog» kolesterola, smanjuju rizik komplikacija od strane kardiovaskularnog sustava. Ozbiljne nuspojave pri uzimanju tableta, zajedno sa statinima. Često uzrokuju poremećaj PROBAVNOG trakta.
Inhibitora apsorpcije kolesterola Lijek sprečava «teoriji usisa» tvari u crijevima, a on ne prelazi u krv. Pogodna za ljude koji ne podnose statini. Skupe tablete, učinkovitost koji je manje izražena u usporedbi sa statinima.
Niacin (drugi nazivi – niacin, vitamin PP) Pozitivan učinak u obliku smanjenja kolesterola, za poboljšanje razine njegove «dobre» komponente, te poboljšanje mikrocirkulacije krvi vidljiv već nakon nekoliko dana uzimanja. Ne prodaje se u tabletama, a učiniti za dugo vrijeme injekcije nemoguće. Ne smanjuje rizike kardiovaskularnih komplikacija.
Dodatke prehrani Lijekovi koji praktički nema kontraindikacija. Smanjuju broj «lošeg» kolesterola i nekoliko povećavaju razinu «dobrog». Češće koriste dodaci na osnovnu terapiju.

Statini

Statini od kolesterola

Ovi lijekovi za snižavanje kolesterola – najčešće propisane, jer se brzo pomoći da biste dobili osloboditi od kolesterola. Također statini smanjuju rizik za krvnih žila i srca, ponekad je to jedina mogućnost kako bi se spriječilo takve opasne bolesti kao što su infarkt ili moždani udar. Takve tablete od kolesterola djeluju blokirajući enzim jetre, poticaj za proizvodnju ove tvari. Imenovati ih treba samo liječnik na temelju pregleda pacijenta i kompatibilnost s drugim lijekovima. U ovoj grupi антихолестериновых sredstava razlikujemo četiri generacije statina.

Generacija statina Naziv U kojim preparatima sadrži Napomena
I Lovastatin Кардиостатин, Холетар Slabiji utječu na kolesterol, nego statini najnovije generacije.
Simvastatin Симгал, Вазилип
Правастатин Липостат
II Fluvastatina Лескол Forte Trajanje akcije статина povećana.
III Atorvastatin Аторис, Липринорм, Тулип i ostale Kolebanje je omjer «lošeg» i «dobrog» kolesterola.
IV Rosuvastatin Роксера, Crestor, Розукард, Розулип U tabletama optimizirani omjer djelotvornosti i sigurnosti.
Питавастатин Ливазо

Fibrati

Kao медикаментозные lijekovi utječu na razmjenu lipida u tijelu, smanjuje sintezu masti. Još ove tablete učinkovito povećavaju razinu «dobrog» HDL kolesterola. Fibrati na razini gena mijenjaju transport kolesterola. Navedeno njihov pozitivan utjecaj na tonus krvnih žila, a još te tvari imaju antioksidativni i anti-upalni učinak. Glavni predstavnici фибратов – clofibrate, безафибрат, gemfibrozil i fenofibrate. Najčešće u imenovanju liječnici susreću tablete Трайкор sadrže fenofibrate – je nov i učinkovit lijek u navedenoj grupi.

Dodatke prehrani

Dodavanje takvih korisnih lijekova na рациону – alternativa ili dodatak таблеткам od kolesterola. Zapravo biološki aktivnih dodataka prikupljeni u djelotvorne koncentracije one tvari iz hrane, koji se prirodno stvaraju omjer lipoproteina u tijelu. Tako, ukoliko osoba pije dovoljno biljne hrane, možete dodatno na рациону uzimati tablete vlakana, koje će usporiti proces apsorpciju kolesterola u crijevu.

Jedan od najpoznatijih pripravaka, koji se odnosi na Badam i akcije koje je usmjereno na to da se jasno žile od kolesterola plakete – to su kapsule omega-3 ненасыщенной masne kiseline. Ovaj proizvod potječe od riblje ulje može smanjiti razinu triglicerida, koji su potrebni za formiranje «lošeg» kolesterola. Ova kiselina je korisna za kardiovaskularnog sustava: ona se stanjuje krvi, što smanjuje rizik od krvnih ugrušaka.

Liječnik drži tablete

Kako smanjiti kolesterol u kući

Posebna dijeta i recepti narodne medicine – to je sredstvo koje se mogu kombinirati s tabletama od kolesterola za brži rezultat. Prvi liječenja osobe, kod koje je dijagnosticirana takav prekršaj, trebao bi postati hrana. U prehrani je potrebno povećati sadržaj biljnih proizvoda i udalji od njega alkohol, masno, копченое, slano. Treba naplatiti sebe umjerene fizičke aktivnosti. Važno je obratiti pažnju na razvoj stres, osigurati potpuni odmor za organizam, a još se ne zaboravi na savjetovanje kod liječnika.

Video: Korist i štetu statina

Naši

Svetlana, 57 godina: imam pokazatelj kolesterola s godinama malo povećan. Dobro je da je pronašao pamet stručnjaka koji ne odmah tabletama затравил, a pomogao urediti način života i dodatno homeopatija je imenovao. Poput male stvari, a testovi su postali bolji! Moja misao je ovo: treba maksimalno nad sobom da radi, a ne odmah na tablete sjesti.

Andrija, 43 godine: ja Sam nakon loše analize čitati savjete na forumima, pokušao je nekoliko narodnih sredstava, a zatim detaljno konzultirao se s liječnikom. Izvodeći svoje preporuke, počeo se jedan статин, onda lijek promijenio na jeftiniji pandan. Mi je tako zgodan – popio tabletu za noć, i sve, neka ona sebi radi! Nuspojava nema, ne обнаруживалось.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: