Što pokazuje ukupnu analizu krvi

Laboratorijska istraživanja u medicini se koriste sa različitim ciljevima. Zahvaljujući zajedničkom analize krvi mogu otkriti odstupanja u radu internih sustava organizma ili potvrditi određenu dijagnozu. Ova vrsta istraživanja je obavezna faza izrade kliničke slike bilo koje bolesti.

Moguća neovisna procjena opće analize krvi

Laboratorijski ispituje sadržaj epruvete

Laboratorijske studije biološkog materijala se održavaju iskusnim stručnjacima. Rezultati sadrže veliki broj pojmova i indikatora, koji nije lako razumjeti pacijentima bez prisutnosti određenih znanja. Da bi se dobili odgovor na pitanje, što pokazuje ukupnu analizu krvi, mogu poseban on-line usluge, zahvaljujući kojima je svatko unaprijed pripremiti na dolazak u medicinsku ustanovu.

Da biste saznali, da se može preskočiti uobičajene analize krvi, potreban vam je sljedeće informacije:

 • spol (muškarci i žene jednaki rezultati istraživanja mogu značiti različite devijacije);
 • dob (kod djece i odraslih pacijenata norme sadržaja određenih tvari razlikuju);
 • opće informacije o tvari, razina koje se promatra (na primjer, za razumijevanje, za što je hemoglobin ili лейкоциты, možete koristiti posebne literature ili interneta);
 • norme različitih tvari u sastavu krvi (ove informacije možete bez problema naći u sličnim izvorima).

Za razumijevanje nijansi dešifriranje, važno je unaprijed shvatiti da je klinički analiza krvi. U širem smislu, UAC je istraživanje sastava materijala u laboratorijskim uvjetima za određivanje razina nekih tvari. Broj pozicije u komadu, koje pacijent prima na ruke, ovisi o načinu uzimanja uzorka i vrste provedenih istraživanja, njihov cilj.

Što je uključeno u pregled, analizu krvi

Ograda krvi

Potreba za obavljanje общеклинического istraživanja sastava krvi određuje liječnik. Materijal za analizu se uzima iz vene ili prsta. U nekim slučajevima, za točnu dijagnozu bolesti potrebno je istražiti krvi prognozu tipa. Svaka tehnika ima svoje karakteristike obavljanje i imenovanje, nijanse rezultata dobivenih rezultata.

Iz beča

Što pokazuje ukupnu analizu krvi iz vene
Лейкоциты WBC
Boja indeks Centralna banka
Эозинофилы EOS
Hemoglobin HGB
Ljudskim RBC
Гематокрит HT
Нейтрофилы NEU
Brzina taloženja eritrocita Sedimentacija krvnih ćelija
Trombociti MPV
Limfocita LYM

Iz prsta

Što pokazuje UAC iz prsta
Hemoglobin HGB
Boja indeks Centralna banka
Ljudskim RBC
Trombociti MPV
Ретикулоциты
Brzina taloženja eritrocita Sedimentacija krvnih ćelija
Limfocita LYM
Лейкоциты WBC
Моноциты
Гранулоциты

Napredni

Što je UAC proširenog tipa
Лейкоциты WBS
Hemoglobin HGB
Ljudskim RBC
Гематокрит HCT
Trombociti MPV
Тромбокриты PCT
Эритроцитарные indeksi MCV, MCH, MCHC, RDW-CV
Тромбоцитарные indeksi MPV, PDW
Лейкоцитарная formula NEUT, MONO, EO, BASO, LYMPH

Što pokazuje klinički analiza krvi

Istraživanje sastava vrši u dva slučaja – kada općem pregledu ili za potvrdu određene dijagnoze. Za liječnika posebno značenje ima ne samo na razini određenih tvari, ali i podatke kao što su minimiziranje, brzina taloženja eritrocita (sedimentacija krvnih ćelija) i лейкоцитарная formula (лейкоформула pokazuje postotak nekoliko vrsta krvnih stanica). Cilj provedbe UAC ovisi o stanju pacijenta i njegove dobi.

Kod djece

Proces istraživanja

U manjim ili adolescenciji se javlja formiranje organizma. Dječji UAC se provode u cilju utvrđivanja opšteg stanja pacijenta. Istraživanja u ovom slučaju su pojednostavljene, ali liječnik pri pojavi sumnje na odbijanje može propisati dodatne postupak, pomaže da se proširi rezultate. Odgonetne zajedničke analize krvi dijete teže nego kod odraslih osoba, tako to rade isključivo profesionalci.

Dvije opcije UAC za djecu:

 • «тройчатка» (razina bijelih krvnih stanica, hemoglobin i sedimentacija krvnih ćelija);
 • razmještenih opcija (detaljnije istraživanje tvari u sastavu materijala za istraživanja).

Kod odraslih

UAC se uzima iz prsta ili vene. Druga opcija je namenjena, kako bi se utvrdilo više točne brojke sastav krvi. Pri provođenju analize kod odraslih igra glavnu ulogu prisutnost štetnih mikroorganizama, stanje enzime i hormone, imunitet, fizičkog i hemijskog sastava uzet za istraživanje materijala. UAC pruža pomoć pri диагностировании većinu bolesti.

U trudnoći

Laboratorijski перевязывает ruku djevojku

U razdoblju вынашивания fetusa UAC je potrebno, provodi se najmanje četiri puta u roku od 9 mjeseci. Dati krv trudnice moraju za utvrđivanje ne samo opće stanje organizma, ali i s ciljem identificiranja резус sukoba, odstupanja u razvoju nerođenog djeteta ili drugih negativnih faktora. Ženi dodjeljuje klinički i biokemijsku analizu. Istraživanja pomažu otkriti takve povrede kao što je anemija, upalne procese, dehidracija, poremećaj zgrušavanja krvi, ozbiljne promjene u radu unutarnjih organa.

HIV

Istraživanje krvi u nekim slučajevima imaju posebnu specifičnost. Pri proučavanju sastava materijala na HIV primjenjuju se dvije metode – полимеразная lančana reakcija i иммуноферментный analiza. Krv se uzima isključivo iz beča. Zaključak laboratorijske studije utjecaj pozitivan ili negativan pokazatelj. U prvom slučaju vjerojatnost prisutnosti virusa je 99,9 %.

Kod raka

Otkriti онкологию može se pi pomoć usporedbe pokazatelja UAC u različitim razdobljima ili u posebnim istraživanjima krvi. Otkrivaju razvoj stanica raka u ranim fazama mogu kliničke i biohemijske analize materijala, ali točniji rezultati pokazuju онкомаркеры. Razlog za zabrinutost su tvari kao što su РЭА, PSA, CA 15-3, CA 125, CA 19-9. Svaki od онкомаркеров ukazuje na vjerojatnost za razvoj raka određenog organa. Na primjer, CA 15-3 odnosi se na simptome raka dojke.

Što patologije donosi opći klinički analiza krvi

Liječnik kaže pacijentu o rezultatima

Na temelju laboratorijskih ispitivanja sastava krvi, liječnik određuje prisutnost alergijske reakcije, infekcije i upalne procese, bolesti cirkulacijskog sustava. Ova vrsta analize je jedan od najučinkovitijih. U nekim slučajevima postaviti dijagnoza dolazi od otkrivanja nekoliko odstupanja od norme, rezultat je istraživanja.

Do bolesti, koji pomaže u dijagnosticiranju UAC, su:

 • anemija (smanjenje hemoglobina);
 • гнойно-upalne procese (povećanje leukocita);
 • bolesti virusne prirode (smanjen broj bijelih krvnih stanica);
 • autoimune odstupanja i maligne bolesti (razina sedimentacija krvnih ćelija);
 • maligni tumori (povećanje proteina);
 • poremećaj rada jetre, bubrega i gastrointestinalnog trakta (smanjenje proteina);
 • cista, pankreatitis ili dijabetes (povećanje amilaze);
 • patologija jetre (razina bilirubina);
 • patologija bubrega, opstrukcija crijeva, infarkt miokarda (razina uree);
 • leukemija, anemija, tumorske procese (razina željeza);
 • bolesti štitnjače i dehidracija organizma (razina kreatinina).

Video: indikatori za analizu krvi

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: