Što pokazuje bris na floru kod žena

Donje zdravlje lako može poremetiti, jer to je vrlo krhka materija. Svakoj ženi je potrebno jednom u šest mjeseci posjetiti ginekolog, kako bi se pravovremeno utvrdilo postojanje patologije, i ne riskirati zdravlje. Prva stvar koju čine liječnici prilikom pregleda – to naplatiti ginekološki brisevi, pozvan prepoznati prisutnost patogenih mikroorganizama.

Indikatori bris na floru

Djevojka na recepciji liječnika

Nakon što je uzet bris iz vagine, on je poslan na istraživanje u laboratoriju. Rezultati čita pacijentica ginekolog. Da nije bilo pogrešnih zaključaka, poželjno ići na pregled u jednoj te istoj osobi ili u jednu ustanovu, jer različiti laboratoriji koriste različite metode istraživanja i bojenje materijala. Što pokazuje bris na floru kod žena?

Norma bijelih krvnih stanica kod žena

Počinje dekodiranje analize brisa na floru kod žena s definiranje razine bijelih krvnih stanica. To su čestice koje štite organizam od infekcija, spriječava prodor mikroorganizama u genitalije. Nakon uzimanja brisa pri dešifriranju treba uzeti u obzir dostupnost prehlade bolesti, trudnoće i dan menstrualnog ciklusa. Normalno sadržaj bijelih krvnih stanica u vidno polje treba sadržavati 10-15 jedinica, a leukociti – 2 jedinice. Nakon menstruacije broj bijelih bik može biti veća – do 25 jedinica.

Kod trudnica norma leukocita dozvoljeno do 30 jedinica. Ako pacijentice imaju na lageru virusne ili bakterijske infekcije, razina bijelih krvnih stanica pri mikroskopskoj istraživanju se može nadograditi. Stoga liječnici uvijek preporučiti prođe test na stupanj čistoće vagine nakon neke bolesti. Ako su isključeni svi stanja, koje utječu na razinu bijelih krvnih stanica, ali sadržaj je bijeli bik povećati, onda je to svjedoči o prisutnosti upale.

Stan epitela u мазке

Stanice sluznice, crta маточную vrat i pička, naziva stan эпителием. U цервикальном kanalu je cilindrični epitel. Što pokazuje bris na floru kod žena, ako stanice epitela nema ili ih je jako puno? Kada je žena zdrava, onda pri ispitivanju uzorka norma iznosi od 3 do 15 jedinica. Ako pločastog epitela nedovoljno ili on uopće ne postoji, to se može pokazati visok sadržaj muških hormona.

U tom slučaju ginekolog može ponuditi pacijentica proći hormonsko liječenje. Ova patologija može upućivati i na atrofije epitelnih stanica. Povećana koncentracija ukazuje na prisutnost infekcije ili akutne upale. Kada je istraživanje pokazuje promijenjeni stana epitela, znači, žena je evoluirao displazija, koja kad je splet okolnosti može biti uzrok nastanka tumora grlića maternice (maligne).

Što znače ključne stanice

Analiza выявит ključne stanice u мазке u prisustvu žene bakterijske vaginoze. Na zidove vagine prilažu se u tom slučaju грамвариабельные polimorfne ili грамотрицательные štapići гарднереллы. Patologija je u stanju uvelike narušiti imunitet, tako da je ispunjen posljedicama. Kada бактериальном вагинозе flora vagine sadrži mnoštvo patogenih mikroorganizama, što donosi обладательнице puno neugodnih osjećaja.

Nije uvijek ključne stanice svjedoče o kršenju bakterijske ravnoteže. Nakon njihove identifikacije potrebno je definirati specifične uzročnika bolesti. Ponekad ključne stanice su u malignih bolesti ili эрозивно patologije sluznice, pa nakon otkrivanje i liječenje treba provoditi redovite kontrole i njihov sadržaj (najmanje dva puta godišnje).

Laboratorijski je uzeo bris na floru kod žene

Miješana flora u мазке kod žena

Ako se bris grla pokazala je prisutnost miješana flora, onda to ukazuje na neravnotežu između неболезнетворными i patogenih mikroorganizama. To znači da se uzimaju u materijalu sadrži lactobacillus, stana epitela, лейкоциты i drugi mikroorganizmi. Kada лактобактерий 95%, a uvjetno patogenih palicama 5% – to se smatra normalnim, jer je mali broj стафилококков ne može ni malo nauditi. Što pokazuje mješoviti bris na floru žene s drugim pokazateljima:

 1. Prvi stupanj. Лейкоциты u redu, epitelnih stanica i umjerenu količinu лактобактерий, ali tu sluz. To znači da se upala ne, zdrav imunitet, микрофлора u redu, nedostatak deaktivacije flore.
 2. Drugi stupanj. Урогенитальный bris je pokazao da лактобактерии su prisutni u rangu s дрожжевыми gljivice i кокками. Лейкоциты u redu, ali postoji sluz razumni. Ova brojka se, također, smatra se norma, ali postoji rizik od upalne bolesti.
 3. Treći stupanj. Flora pomiješana s prevlast patogenih mikroorganizama. Prisutnost bijelih krvnih stanica, sluzi i epitela prelazi normalne indikatori – žena u genitalije se javljaju upalne procese.
 4. Četvrti stupanj. Bris na микрофлору pokazala velik broj stanica i sluzi. Nekoliko puta prekoračena norma bijelih krvnih stanica, лактобактерий nije otkriveno, a микрофлора predstavlja patogeni organizmi bakterija. To pokazuje da je bolest vrlo pokrenut. Dodijeljen za liječenje upale, nakon čega se obavlja ponovni bris na floru.

Laboratorijski tehničari istražuju potezima kista na floru

Gljiva Candida

Дрожжеподобные gljive Candida – to je jednostanični mikroorganizmi okruglog ili ovalnog oblika, koji tvore бластоспоры (stanice bubrega), niti duže stanica (псевдомицелий) i neke kontroverze s dvostrukim omotačem (хламидоспоры). Oni često nađu u vaginu. Spore gljivica Candida se javljaju i kod potpuno zdravih žena. Manifestacija pomoću našeg micelija pokazuje aktivni infektivni proces, uzrokovan молочницей ili candide. Na prvi simptomi bolesti se odnosi svrbež u intimnom području, suhoća rodnice, творожистые iscjedak ima neugodan miris.

Кокковая flora kod žena

U влагалищном sadržaju кокковая flora je prisutan stalno. U nekim slučajevima to zahtijeva pažnju, kada je protiv upale mikroorganizama joj ispada da veliki broj. Cocchi po obliku podsjećaju na зернышки riže, pa je u prijevodu s grčkog naziv odgovara riječi «zrno». Broj ovih bakterija raste u vaginalnim tajna, kada je ukinut ili je smanjena proizvodnja hormona jajnika – estrogena. Koke su антагонистами лактобактериями. Pri otkrivanju коккобациллярной flore treba razmišljati o zdravlju vagine.

Sluz u мазке kod žena

Ako su svi pokazatelji u redu, sluz u мазке nije previše bitno. Slika mijenja, ako бактериоскопия pokazuje da su prisutne druge bakterije. Sluz – rezultat proizvodnje žlijezde vagine i цервикального kanala ima alkalnu reakciju. Ona obavlja važne funkcije, među kojima najvažnije mjesto zauzima sposobnost da inhibiraju razvoj patogenih bakterija. U zavisnosti od menstrualnog ciklusa, «gustoća» i sastav sluzi mijenja. Ako se ističe sadržaj ima svijetlo-ružičaste boje, onda to pokazuje na эндоцервицит (upala цервикального kanala).

Studija analize

Stupanj čistoće vagine

Koncept odražava stanje flore vagine. Odrediti stupanj čistoće, liječnik provodi procjenu omjera aerobnih i anaerobnih bakterija. U redu vagine su korisne бациллы, koje se nazivaju štapićima Додерляйна. Oni proizvode mliječnu kiselinu, koja štiti žensku florom od mogućnosti za rast patogenih mikroorganizama. Kada štapići Додерляйна umiru, onda se razvija upalni proces. Stupanj čistoće pokazuje koliko korisnih бациллярной flore i коринебактерий sada se nalazi u vagini.

Procjena rezultata brisa

Procjena rezultata brisa na floru

Tako da se prikazuje bris na floru kod žena? Liječnici su za kratko rezanje slova u tablici pokazatelja. Da biste shvatili koliko je dobar ili loš analiza, treba shvatiti da je pokriven za takvim oznakama:

 • U, V, C – mjesta s kojih liječnici uzimaju bris na floru: U-uretra – to mokraćnu cijev, V-vagina – vagina, C-cervix – vratne kanal;
 • Ep – to je skraćenica značenje riječi epitela;
 • L – лейкоциты;
 • Trich –uzročnik трихомонада;
 • Gn – uzročnik gonoreje.

Što se bolesti otkriva i bris

Priprema bris na floru od 1 do 2 radna dana. U slučaju, ako se pojavi potreba poboljšati rezultate, liječnik može se dodatno izvršiti культуральные istraživanja. O čemu može svjedočiti dekodiranje bris na floru kod žena i identificiranje ključnih stanica u maternici:

 • polipi;
 • erozija sluznice;
 • klamidija;
 • gonoreja;
 • раковое degeneracije epitela;
 • микоплазмоз;
 • трихомониаз.

Video: kako dekodirati analiza flore

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: