Ingvinalne hernije kod žena

zavoj pri пховой kila kod ženaŠto je ingvinalne hernije? To je bolest u kojoj je dio organa trbušne šupljine djeluju izvan njega, čime ulaze u područje prepona. Najčešće je bolest javlja kod muškaraca, ali, nažalost, nije iznimka za žensko tijelo. Najčešće takve kila vrlo velike veličine i isporuke bolesno jake bolove. U ženskom tijelu mišićno tkivo više ljut nego u muškom, tako da kod žena je bolest javlja rjeđe, ali još uvijek se pojavljuje.

Ingvinalne hernije kod žena se pojavljuje onda kada se mišići u području prepone oslabljen i ne može zadržati organe trbušne šupljine. Liječnicima je vrlo teško odrediti паховую kila kod žena, tako da prije nego što stavite ispravnu dijagnozu žena morati proći kroz mnoštvo stručnjaka.

Razlozi za razvoj raznolika – to je kronični zatvor, dizanje utega, a također to može biti genetske abnormalnosti. Još kao kila može uzrokovati pretilost i trudnoća. Kada se trbušni mišići postaju slabiji, organi stisnuo prema van, čime se formira kila.

Simptomi ingvinalne hernije kod žena

  1. Izgled pojasa u području prepona. Takav govor je obično naglašen, kada žena stoji u vodoravnom položaju ne možete vidjeti. Također, prilikom posjete wc dasku može postati izraženije.
  2. Bol u području prepone naginje, porastu nečeg teškog.
  3. Često, hernija u području prepona u pratnji bolan osjećaj u donjem dijelu trbuha, bolne i pritiskom na bol.
  4. Na nekim fazama razvoja tako kila može se promatrati na mučninu, vrtoglavicu i ubrzani puls.

Ako ipak vam postavili tu dijagnozu, onda se mora hitno otići na liječenje. Liječnici ističu, manja veličina kila – lakše je liječiti. U većini slučajeva liječenje je operativne prirode. Tijekom operacije вскрывается грыжевой torbu, nakon čega je sadržaj hernije prešana natrag u trbušnu šupljinu, a zatim liječnici rupu ušivenim gore kila i uklanjaju грыжевой torbu. Ako isti stupanj razvoja kila mala, može se pribjeći konzervativno liječenje, koje će ući u primjenu lijekova i raznih tehnika za jačanje mišića abdomena i krasta kanala.

Također, ženama se može i mora provoditi samostalno preventivne aktivnosti. Prije svega izbjegavati dizanje utega, zbog toga, kod žena se može pojaviti masa raznih bolesti. Potrebno je uvijek imati na umu o sportu: gimnastika, trčanje ujutro – sve je to samo jača tijelo, a također smanjuje rizik za razvoj hernije. Veliku pozornost treba posvetiti svojoj težini, ako je težina u izobilju – to je vrlo loše, pokušajte manje jesti ili kontrolirati svoj obrok, višak težine također je glavni čimbenik koji utječe ne pojave kila. Slijedeći ove savjete možete uvijek držati svoje tijelo u dobroj formi.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: