Kad se pojavljuju mliječni zubi kod djece

kojim redom se pojavljuju mliječni zubiPrvi mliječni zubi kod djece, kao i obično, počinju da se pojavljuju u 6-7 mjeseci, ali već sa 3-4 mjeseca ovaj proces se pokreće u toku. Bebe počinje bogat salivacija, on je zločesta, uporno pokušava gristi tvrdih predmeta i povremeno plače. Ponekad prvi mliječni zubi pojavljuju se i ranije, na primjer, u 2 mjeseca. Poznati su slučajevi, kada se dijete rodi s njima. Ništa strašno i neprirodno u tome nema, vrijeme nicanja mliječnih zubi vrlo su individualne. Ako do 8 mjeseci mi je prvi зубик nije pojavio, potrebno je potražiti liječničku pomoć. Možda je razlog u krivu prehranu, nedostatak određenih vitamina ili u nasljedstvo.

Redoslijed prikazivanja mliječnih zuba kod beba

Redoslijed nicanja mliječnih zuba jasan i ovdje iznenađenja roditelje čeka za manje.

  1. Donje središnje šikare, oko 6-7 mjeseci.
  2. Gornje središnje šikare — 8-9 mjeseci.
  3. Gornji bočni šikare — 9-11.
  4. Donji bočni šikare – 11-13.
  5. Gornje autohtoni (mala моляры) – 12-15.
  6. Donji autohtoni (mala моляры) – 12-15.
  7. Gornji očnjaci – 16-18.
  8. Donji očnjaci – 18-20.
  9. Donji autohtoni (velike моляры) – 24-30.
  10. Gornje autohtoni (velike моляры) – 24-30.

Shema rast mliječnih zuba kod djece na foto

Shema rast mliječnih zuba kod djece foto

Mnoge zanima koliko mliječnih zuba kod djece. Do 2, 5 godine imaju dijete treba прорезаться svih 20 mliječnih zuba. Oni koji će se pojaviti kasnije, već ne-mliječni i trajni.

karijes i treba se tretirati mliječni zubiПрорезывание mliječni zubi, iako je i radostan proces, koji uzrokuje u obitelji nježnosti i masu drugih pozitivnih osjećaja, je ozbiljan test za dijete i roditelje. Dijete boli, vrlo često diže temperatura, ponekad se javlja poremećaj želuca. Olakšati бедняге život može. Vrlo je važno okružuju dijete briga, da mu je sada vrlo teško, ljubavi i nježnosti samo je potrebno strpljenje. U prethodnom članku smo pričali nego da bi se dijete, kada izrezati zube, čitati.

Jak svrbež u деснах može prigušiti posebnim gelom koji se prodaje u ljekarnama. Ako temperatura poraste iznad 38 °C, potrebno je dati dječja antipiretik i zatražiti savjet liječnika. Ako dijete odbija jesti u tom periodu – ne tjerajte ga, dječji organizam u trenucima kao što je mudriji od svojih roditelja.

Treba li liječiti mliječni zubi?

Karijes mliječnih zuba kod djece, nažalost, vrlo čest i može početi vrlo rano. Caklina mliječnih zuba kod njih je vrlo tanka i ona je brzo propada mliječna kiselina koja je proizvedena od strane s plaka ili slatke tekućine u bočici novca lijevo za vrijeme spavanja. Često izvana mali дырочкой ili пятнышком krije u potpunosti uništen unutar zub.

Liječiti karijes mliječnih zuba kod djece potrebno. Kasno je apel liječnika može rezultirati vrlo ozbiljnim problemima. Opravdanje da su mliječni zubi pasti sami, neodgovorni. Oni će pasti, a stalni porast infekcije okruženju i zdravi previše ne će biti.

Liječenje mliječnih zuba kod djece ovisi o dubini širenje karijesa. U početnoj fazi se primjenjuje серебрение mliječnih zuba, ali uklanjanje infekcije tkiva i пломбирование djeca također čine. Koji tretman odabrati i preporučiti liječnik.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: