Gdje početi planiranje trudnoće

kako pravilno planirati trudnoćaPitanje o tome gdje početi planiranje trudnoće žena, vjerojatno ne sasvim precizan. Preporuka je da se pripremi za začeti dijete treba dirati oba partnera. Na stvaranje dobrih uvjeta za to, obično dodijeljen od oko 3 mjeseca. U tom roku par, koji će imati dijete, treba preispitati svoj način života, proći potrebne zdravstvene ankete, pokupiti najbolje vrijeme za začeće i prekršiti za glavnu akciju. Pročitajte više o tome kako započeti planiranje djeteta, pročitajte u nastavku.

Što može utjecati na uspješno začeće?

Osim očite bolesti na trudnoću može utjecati niz faktora:

 • Dob žene

Optimalna dob za trudnoće kod žena varira od 18 do 35 godina. To ne govori o tome, da je nakon 36 godina, trudnoća nije moguće, ali i sposobnost reproduktivne funkcije su smanjene, kao i rizik od pojave dijete s патологиями, naprotiv, povećava.

 • Težina

Prekomjerna ili nedovoljna tjelesna težina mogu utjecati na hormonalnu djevojke, što je pak utjecalo na ovulacije i začeća.

 • Štetne proizvodnja

Nije tajna da posao u poduzeću s štetne proizvodnih čimbenika: kemikalijama, запыленностью, загазованностью, radioaktivnih tvari i tako dalje negativno odražava na sposobnost imati dijete.

 • Pijenje lijekova

Neki lijekovi, uključujući i dugotrajna upotreba oralnih kontraceptivnih sredstava utječu na hormonalni sustav žena. Morate obavijestiti o njima prilikom posjete ginekolog prije nego što planiraju trudnoću.

Obratite pozornost na sljedeće članke:

Kako zatrudnjeti ako to ne uspije /kak-zaberemenet-ako-ne-poluchaetsya/

Ono što koči i kako brzo zatrudnjeti /kak-mozhno-zaberemenet-byistro/

Način života

Zdravim načinom života pri planiranju trudnoće za muškarce nije tako važno, kako za žene, ali neke aspekte, na primjer, hrane se odnose i snažnu pola para.

Osnovna načela vam je vjerojatno već upoznati. Ali ako je prije nego što ih ignoriraju, onda kada se priprema za trudnoću, on dobivaju posebnu važnost.

 1. Redovite šetnje na svježem zraku. Savršeno, ako postoji mogućnost da se često posjećivati šuma ili drugo mjesto, daleko od autoceste, na primjer, sela.
 2. Jačanje mišića, prvo, doprinosi fizičke pripreme tijela za opterećenje, a drugo, omogućit će brže doći u formu nakon rođenja djeteta.
 3. Prehrana pri planiranju trudnoće najbolje je graditi na način da se u njoj bio sveden na minimum prisustvo kofeina, alkohola, pržene, dimljene i nepotrebno slane hrane, kao i законсервированных proizvoda. Ženama koje se pripremaju da postanu budućim mamama, treba konzumirati proizvode, u sklopu kojih ima dovoljno folne kiseline, jer je ona izuzetno blagotvorno utječe na tijek trudnoće, a osim toga se nakuplja u tijelu.
 4. Prestanak uzimanja oralnih kontraceptiva treba biti izgrađena po stopi preporučenoj količini korištenih sredstava kao liječnik. Ovo je jedna od glavnih akcija, od čega početi planiranje trudnoće, jer nije dovoljno samo napustiti sredstava kontracepcije. Treba proći barem par, prva tri mjeseca za stabilizaciju hormona.

Pješačenje do liječnika

Sljedeći odlomak, gdje početi pripreme za trudnoću, za oba partnera bit će izlet u medicinsku ustanovu. Ženi treba početi s ginekolog, čovjek – андролога. Svog muža vrlo ograničen broj faktora, koji može imati problema kod začeća, tako da je bolje da ga odmah polagati testove za planiranje trudnoće, da bi kasnije sve pozornost buduće majke.

Dakle, prije nego što je izravni pokušajima da do začeća stoji:

 1. planiranje trudnoćeProvjerite ima li bilo kakve bolesti unutarnjih organa, reproduktivnog trakta i drugih abnormalnosti.
 2. Ako se bolest ipak postoji, pokušajte ih izliječiti. Ako iste bolesti su kronični karakter, kao što je, na primjer, šećerna bolest, možda trebate promijeniti lijekovi za liječenje, prema uputama liječnika. To je zbog činjenice da neki lijekovi imaju depresivno djelovanje na trudnoću.
 3. Posjetite stomatologa i oftalmolog. Dentalni problemi – to je leglo upale, koja je potpuno ne potrebno tijekom trudnoće. A evo očne odstupanja, na primjer, kratkovidost može povećati tijekom trudnoće, a osobito tijekom poroda. Možda ima smisla ojačati očne mišiće ili zamijeniti prirodni porod carskim presjeka.
 4. Posjetite liječnika-genetika, ako netko od parove u prirodi postoje bolesti koje se prenose nasljedna način.
 5. Prođe zajednički i biokemijsku analizu krvi i budućim roditeljima.
 6. Napraviti флюорографию prije planiranja začeća, jer kad je dijete već će biti začet, da je ova metoda istraživanja zabranjen.
 7. Cijepiti od rubeole, ako žena nije bilo ove bolesti tijekom života. U suprotnom, rizik od bolesti краснухой tijekom вынашивания dijete prijeti da će otkrivanje malformacija kod nerođenog djeteta.
 8. Proći niz testova, određen svojim liječnikom i učiniti neke vakcine (protiv tetanusa, hepatitisa B b, difterije, gripe i ostale).
 9. Uzeti odredi liječnik vitamini. Pročitajte više o tome u nastavku.

Vitamini za planiranje trudnoće za žene

Ako žena i muškarac koji planiraju napraviti prirodnim putem dijete, žive u nepovoljnim ekološkim okruženju ili stalno osjetljivi na stres, što se najčešće i dešava u našem društvu, imenovan je kompleks vitamina. Ali svaki vitamin sama po sebi ili u kompleksu igra ulogu, a vjerojatno i žene će biti zanimljivo sami saznati, koja je svoje djelovanje, a ne slijepo vjerovati savjet liječnika o tome da je pijenje pri planiranju trudnoće.

 • Vitamin B9

Čak i ako je već dodijeljen kompleks vitamina, folne kiseline (isto što i vitamin B9) dodijeljeno više, jer je potrebno sprečava razvoj odstupanja kod fetusa. A budući da su neki od tih patologije razvijaju već u 4-og tjedna trudnoće, vrlo je važno da u trenutku začeća u tijelu već bio rezervnu količinu ovog dragocjenog vitamina.

 • Vitamin E

To je jedan od onih vitamina za žene, pri planiranju trudnoće bez kojih se ne može učiniti. Uostalom, njegov manjak smanjuje vjerojatnost uspješnog začeća i nastup na svjetlo zdravog djeteta. Normalna razina vitamina E pomaže u održavanju hemoglobina, obnavljanje stanica, spriječiti онкологий, normalne hormonalne ravnoteže kod žena. Ako govorimo o muškarcima, nedostatak vitamina E utječe na povećanje razine nezrele spermija, koji su sposobni za oplodnju. /vitamin-e-pri-beremennosti/

 • Vitamin A

Pri planiranju trudnoće vitamin A igra dvostruku ulogu. U normalnim dozama on je izuzetno pozitivno djeluje na organizam: poboljšava imunitet organa za disanje, štiti kožu kožu od hormonalnih smetnji, doprinosi dubokog obnovu stanica, jačanje zuba i zubnog mesa, itd. S druge strane, ako se «передоз» vitamina A, postoji rizik od urođenih mana ploda. Također treba imati na umu da vitamin A može akumulirati u tijelu, tako da ako ste primili njegov velike doze, onda planirati trudnoća bolje kroz 3-6 mjeseci.

 • Vitamin C

Pri planiranju trudnoće, tako i u drugim razdobljima života askorbinska kiselina pozitivno utječe na poboljšanje imuniteta, neutralizira štetne mikroorganizme, toksine i upalnih lezija, jača tkivo i stresa. Sve to će biti iznimno potrebno je trudna djevojka. Međutim, postoji mišljenje da je vitamin C je u stanju povećati rizik od prekida trudnoće, i prema narodne recepte, askorbinske kiseline čak može izazvati menstruacije. Dakle, ako liječnik ne odredi dodatno vitamin C, konzumirati askorbinki пачками ne isplati. Ali u isto vrijeme ne treba zaobići limun i šipak strane, bojeći se dobiti dodatnu dozu vitamina.

Pogledajte također «Kako jesti u prvom trimestru trudnoće».

To je sve što trebate znati pri planiranju trudnoće za početak. Naravno, postoji bezbroj nijansi i detalja koji se odnose, naročito, s pojedinačnim značajkama određeni parovi muškarci i žene, koje treba uzeti u obzir pri planiranju djece. Ali se s njima pod vodstvom liječnika obično nije tako teško.

Ostavljajte komentare, pitanja i savjete drugima читательницам o opisanim temama.

Budite zdravi!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: