Dojenje novorođenčeta

Dojenje novorođenčetaIdealna hrana za novorođeno dijete, to je, naravno, мамино majčino mlijeko, uostalom, u njemu se nalaze sve potrebne hranjive tvari koje su prilagođene za brzo i беспроблемное zadovolji glad.

Dojenje od novorođenčeta u posljednje vrijeme vrlo aktualna, jer su svi roditelji zainteresirani za zdravlje njihove bebe. Za novorođene djece protein маминого majčinog mlijeka najviše moguće, u njemu su potrebne aminokiseline, глобулины i абульмины, potrebna koncentracija. Ni za koga nije tajna, da je majka i beba je jedini biološki sastav, pa ako sisanče i proteini iz mlijeka majke su bolje apsorbira. U коровьем mlijeku korisne aminokiseline puno manje, i još ima veći broj proteina kazeina, što nije tako lako se apsorbira u probavnom traktu novorođenčeta. Stvar je u tome što normalan микрофлора crijeva novorođenčeta formirana negdje do tri mjeseca dijete, a u to vrijeme se mogu pojaviti grčevi, vrlo zabrinuti mnogim novorođenčadi, pa zašto do ove nevolje dodati još jednu.

Postoji mišljenje, da se novorođenče, nalaze se na dojene godine, imaju dobar imunitet, mirnije. Donje mlijeko zadržava u sebi određenu količinu hormona i imunoglobulini. A za bebu na prvim mjesecima vrlo je važna zaštita, jer njihov imunitet nije dovoljno za borbu s različitim zaraznim bolestima (скарлатину, chicken оспу, ospice, magareći kašalj).

Dojenje osigurava puno vitamina: A, b, C, D, E, kao i vitamine b grupe PP. Pogotovo treba uzeti u obzir da prilikom termičke obrade podataka vitamini gube svoja korisna svojstva, a u majčinom mlijeku, oni rade u svom izvornom obliku, i, usput, temperatura маминого mlijeko savršena je za upotrebu. Također treba uzeti u obzir da je dojenje novorođenih, pruža ih potrebnim elementima u tragovima kao što su željezo i bakar, kao i kobalt, esencijalnih kada hematopoetski procesima, i to sprječava razvoj bebe малокровие.

Majčino mlijeko majka pruža zgrušavanja finim pahuljicama, a krava je, naprotiv, veliki, što koči brzo ga probavu.

Kod dojene dijete u potpunosti zadovoljava svoj sisa refleks, a također dobiva mlijeko u bilo koje vrijeme, bez odgode стерильное i željenu temperaturu. Hranjenje bebe dojenje blagotvorno djeluje na psihičko stanje djeteta, pri tome on osjeća mamin miris, toplinu, dodir i to djeluje na njega umirujuće.

Naravno, dojenje ima svoja pravila. Na početku je mama treba slijediti posebna dijeta, da ne izazvati kolike beba, i osip, piti više tekućine, da bi podržati željenu razinu dojenja, i važno je da pravilno прикладывание dijete na prsima. Dijete mora u potpunosti pokriti područje oko bradavice, pri tome potez kada сосании mora brada. Neispravno прикладывание grudi prijeti pukotine na njih. Što učiniti, ako su bolne bradavice tijekom dojenja pročitajte ovdje.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: