Povećanje težine u trudnoći

norma debljanje u trudnoćiKad žena uči o radosnom događaju u svom životu, o svojoj trudnoći, svaki upisali po kilogramu donosi samo radost. Ako u I trimestru, težina majka raste ne tako vidljivo, u drugoj polovici trudnoće počinje rasti aktivno dijete, i u skladu s tim zajedno s njim i trbuščić.

Debljanje u trudnoći je apsolutno normalna i neizbježna pojava, koja služi kao jedan od glavnih pokazatelja ocijenjeno. Također želim napomenuti da je debljanje u trudnoći — proces je vrlo individualan i zavisi od niza fizioloških, nasljednih i drugih karakteristika organizma.

Zašto još uvijek jedna žena dobiva za trudnoću mnogo, a drugo je sasvim malo? Na ovaj povoljan period ne izlaze izvan prihvatljivog» ili obrnuto, što znači mali dobitak na težini tijekom trudnoće i kako je održavati normalan tempo zapošljavanja kilograma? O svemu dirljivom raspravljati danas.

Kada i kako je potrebno взвешиваться?

Nakon što ste naučili o svom položaju, ustani na vagi. Tako, u tekstu će biti lakše procijeniti debljanje. Pri upisu, liječnik će snimiti «originalnoj» točku na svoju osobnu iskaznicu.

Također, pri svakom sljedećem maršu na гинекологу, postupak vaganja će biti obavezan i neophodan svakodnevni ritual, tako što je za ovaj pokazatelj, u velikoj mjeri, može se suditi o situaciji s zdravlje i pravilan razvoj djeteta.

Međutim kuće također možete kontrolirati svoju težinu, redovito dobiva na težini, a bolje je imati блокнотик, da se ne zaboravi preliminarni podaci. Da bi se isključila sve vrste pogreške, najbolje je koristiti isti ispravni vaga i ustati na njih jednom u tjednu, u isto vrijeme, po mogućnosti prije doručka i pre ići pred njim u wc-u svim potrebama. Također vidjeti najtočnije vrijednosti može, ako prilikom vaganja ne mijenja odjeću.

Uspoređivati bolje za nekoliko tjedana, tako da se može na vrijeme primijetiti bilo kakve nepovoljne trend, i obavijestiti o tome svog liječnika.

Norma debljanje u trudnoći

U idealnom slučaju, normalno skup težine u trudnoći je prihvaćeno od 9-ak do 14-ak kg, a dok se čeka blizance od 15 do 21-og kg. Ali, ove brojke dovoljno relativni i kreirana na temelju prosječnoj podataka.

Norma težine u trudnoći izračunava se po utvrđenoj formuli, gdje je jedan od glavnih faktora biti izvorni težina žene. Ako je do svog položaja, kod žena je uočen manjak mase, onda je dopušteno do poroda biranje 16 kg. Ako do začeća, njegova težina je bio sasvim suvišan, debljanje za vrijeme trudnoće ne bi trebao biti veći od 11-ak kg, a kada выраженном pretilosti i ne više od 8 kg

Za razumijevanje bilo lakše, može se izračunati koeficijent BMI (indeks tjelesne mase). Kako ga izračunati, potrebno je znati svoj rast i izvorni težinu.

Dakle, IMP= težina / (rast*rast). Na primjer, 55/ (160*160)= 21,48

Ako je indeks manje od 18,5, znači da je nedovoljna težina prije trudnoće

Od 18,5 do 25, onda je to vaša norma.

Od 25 i više ste imali prekomjernu težinu, a nakon 30 — pretilost.

Osim toga, ne može se diskontiraju genetske predispozicije i fiziološke osobine. Čak i uz jednake početne pokazateljima, jedna žena može biti skloni худощавости ili potpunost. Također, treba napomenuti da je trend na prekomjernu tjelesnu težinu, povećava s godinama.

Da bi to pojasnili pogledajmo detaljnije što je norma povećanje težine u trudnoći tjedna i prosječan rast na триместрам:

  • I trim. (prvih 13 ned.), u kategoriji dopušteno dodati 300-400 g u tjednu, po tromjesečju 1,5-2 kg;
  • U II trim. ( od 14. do 26. tjednu) težina povećava 500 g tjedno, za cijeli tromjesečju oko 5-6 kg;
  • U završnoj III trim. (27 do 40 ned.) ukupni rast iznosi oko 4-5 kg, a dozvoljeno povećanje 500 g 7 dana.

O tome kako jesti u prvom trimestru pročitajte na linku /prehrana-beremennyih-v-prvom-trimestre/

Također pogledajte članak sa savjetima na različitim триместры trudnoće ovdje.

Od čega se sastoji težina u trudnoći?

Za vrijeme вынашивания dijete kilograma kod žena su kupili nije slučajno. U prosjeku, glavnina do trenutka poroda, dijeli se na sljedeći način:

  • težina bebe je oko 3-4 kg;
  • posteljica teži u prosjeku 700g;
  • околоплодные vode (амниотическая tekućina) oko 800 ml, kada многоводии količina može doći do 2л;
  • povećana maternica oko 1 kg;
  • povećanje mliječne žlijezde ~ 400 g;
  • na povećanje krvi i zadržavanje vode u tijelu žene čine oko 2,4 kg;
  • masne naslage, koje neminovno gomilaju s ciljem dodatnog zalihe energije i čine od 2 do 4 kg.

Dakle, imamo 10-12 kg. Pa je pitanje koliko kg može se nazvati za trudnoću, odgovor je očigledan , u prosjeku, možete birati na trgu svojoj masi oko 12 kg i ne brinuti o svojim malim razmjerima, može. Ali također treba imati na umu da norma priraštaj u težini tijekom trudnoće uspostavlja se pojedinačno, a svaka žena može reagirati na njihov položaj drukčije.

Manjak težine

Uzbuđenje mame često nije bilo opravdano, i na planirani upis liječnička često zvuči zabrinjavajuće fraza: ja sam u trudnoći ne birati težinu. Zapravo, u većini slučajeva, ova pojava se smatra izbor norme, a razlozi su vrlo različite: fiziološki lice, jutro bolesti, nepravilna ishrana. Osim toga, neke žene počinju aktivno da steknu kg округляться i tek nakon 15-20 tjedna. Ako nedovoljna masa vidio na kasnijim rokovima, uzrok može biti pogrešan hormonska sinteza, pothranjenosti, mala težina djeteta ili čak i intrauterino. Ali, u svakom slučaju, potrebno je dobiti savjet od liječnika, moguće je da se smiri ili će dati određene preporuke kako se udebljati u trudnoći.

Ispali težine

Pretjerano debljanje može biti uzrok lošeg zdravlja majka: povišen tlak, pojava slabosti i umora, bolova u leđima, edema. Ako liječnik se činilo da je vaša težina previše brzo raste, on može savjetovati kako se ne udebljati tijekom trudnoće. Međutim, tijekom вынашивания dijete bilo prehrane i štrajk glađu kućne ljubimce, jedino što se može smanjiti unos masnoća i škroba hrane, a više налегать na voće i mliječni proizvodi. Nisu isključeni u tom slučaju, i «lako» post dana na яблочках ili кефире. Više informacija pročitajte na linku /dieta-dlya-beremennyih/. Zapamtite da za vrijeme вынашивания dijete ne isplati jesti «za dvoje», dovoljno je malo povećanje dnevnih kalorija za oko 100-200 kcal.

Забеременев, ne isplati legne na kauč i strah пошевелится, naprotiv, vas i vaše dijete je vrlo korisno za šetnje na svježem zraku, ide u bazen, vježbati jogu i voditi zdrav i aktivan način života.

Kada je u vašem tijelu razvija i raste, mali čovjek, vrlo je zanimljivo promatrati cijeli proces, gledati kao na ovoj меняетесь. Vaga moze postati vaš pomoćnik u «istraživanju» sebe i, u isto vrijeme, pomoći će vam kontrolirati svoju težinu, sukladno zakonskim odredbama.

Za vrijeme trudnoće, žena je prelijepa, u svakom slučaju!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: