Posljedice operacije za uklanjanje štitnjače

щитовидна залозаŠtitnjača je potrebno osobi za skladištenje i proizvodnju joda i hormona na bazi joda. Jasno, ništa više u ljudskom tijelu ne može biti. Ali postoje situacije kada štitnjači treba ukloniti. U ovom članku ćete saznati u kojim slučajevima organ treba brisati, što ako je uklonjena štitnjača: posljedice za zdravlje i koji život nakon operacije.

Prije nego što donese odluku o potrebi operativno uklanjanje щитовидки, liječnik mora vrlo pažljivo vagati «za» i «protiv». Uspoređujući opasnost od bolesti s mogućim komplikacijama nakon uklanjanja štitnjače, biraju najmanje štetan ishod događaja, jer često nakon uklanjanja щитовидки posljedice mogu biti veći od prvobitno stanje.

Ako postoji sumnja na bolest štitnjače, liječenje kod kuće neprihvatljivo. Taj samo-liječiti pacijent može samo pogoršati situaciju, i ako je u ranim fazama terapijsko liječenje još uvijek možete provesti, nakon dugog razdoblja neaktivnosti, ili nanošenje štete bez brisanja već ne može učiniti.

Kada štitnjači (ili njen dio), potrebno je ukloniti:

  • Potpuno uništenje. To se može dogoditi nakon teške (mehanički) ozljede i u rijetkim slučajevima.
  • Maligni tumori u tkivima tijela.
  • Oštre i teške bolesti.
  • Kada pacijent ne može медикаментозным terapijama u vidu njegovu nepodnošenje lijeka ili određene grupe lijekova.
  • Kada je veličina štitnjače povećavaju tako da stisnuti susjedne organe.
  • Bolesti s тиреотоксикозом.
  • Kada je nakon operacije za uklanjanje štitnjače posljedice su manje opasni od prodora bolesti.

Posljedice operacije štitnjače žlijezda

Ako ste s liječnikom ipak odlučili da je najbolje da će ukloniti žljezde, liječnik treba upozoriti na moguće komplikacije i posljedice.

Nakon operacije za uklanjanje štitnjače tijelo uz pomoć terapije i pažljivo skrbi može oporaviti i normalno funkcionirati. Ali za to je potrebno pridržavati se svih savjeta liječnika, pratiti hormonalne ravnoteže i drogirati po nalogu. Inače operacija za uklanjanje štitnjače može donijeti puno problema pacijentu.

Nakon uklanjanja štitnjače kod žena, posljedice mogu biti još opasnije. Može se pojaviti niz povezanih «ženskih» bolesti, koja utječe na reproduktivni sustav.

Međutim, čak i sa pravom pristupu liječnika i pacijenta mogu nastati komplikacije, koje čine samo mali postotak od ukupnog broja slučajeva, ali još uvijek postoje.

Komplikacije nakon uklanjanja

gdje se nalazi житовидка

  • Oštećena povratni živac. To je najčešći i najmanje opasna komplikacija nakon operacije. Pod nadzorom iskusnog liječnika uspješno prevladati.
  • Poremećen funkcionalnost parathyroid žlijezde. U tom slučaju, liječnik može propisati medicinsku terapiju, koja je, možda, morati pridržavati cijeli život.
  • Krvarenje ili нагноение šava. To su rijetki slučajevi.

Operacija štitnjače žlijezda — postoperativni period

Većina bolesnika mirno prolaze rehabilitaciju nakon operacije. Prijem sintetičkih hormona, za proizvodnju kojih su odgovori štitnjača, može se protežu na čitav život, dakle, hormonska ravnoteža će se održavati umjetno. Glavni zadatak liječnika – najviše pravilno podići dozu hormona, u pitanju je – tiroksina. Tada je sintetski hormon koji odlično восполнит manjak koji može nastati u tijelu nakon uklanjanja щитовидки.

Osim toga, liječnik može propisati i dodatne vitamine poput magnezija, kalcija itd

U slučaju ako je glas počeo mijenjati, mogu вживить u grlo teflon.

operacija štitnjače žlijezda
U principu, ako je operacija uspješna i rehabilitacija iza sebe, osim stalnog uzimanja tiroksina i drugih potrebnih vitamina, posjet эндокринолога najmanje jednom godišnje, život nakon operacije štitnjače žlijezda ne mijenja.

Ako štitnjača je izbrisan zbog maligne tvorbe, između ostalog, potrebno je posjetiti liječnika za identifikaciju rizika od recidiva, pogotovo u postoperativni period.

Sami pacijenti nakon uklanjanja štitnjače, naši ostavljaju različite. Netko postoperativni period je prošao brzo i glatko, netko nakon kirurške intervencije problema, blago rečeno, nije smanjena. Ne zaboravite da je svaki organizam individualan i ono što se dogodilo s jednom, ne mora nužno dogoditi. Što je najvažnije – povjeriti iskusnim liječnikom i nemojte izvoditi bolest.

Mislim, mnogi će se složiti da ako je moguće liječenje lijekovima i lijekovima, posegnuti za operacije besmisleno. Nakon savjetovanja s liječnikom može prilagoditi stil života, prehrana i probati folk liječenje, ako to može pomoći da biste dobili osloboditi od bolesti. U slučaju kada se ove metode ne rade, ostaje rad na щитовидке, njene posljedice mogu biti različite, ali ne настраивайтесь na najgore. Većina ljudi se nakon operacije ne doživljava nelagodu i žive punim životom.

Stoga, prije nego što daju pristanak na operaciju za uklanjanje štitnjače, razmislite o mogućim posljedicama, usporedite sve pro i kontra i posavjetujte se s vašim liječnikom opće prakse.

Budite zdravi!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: