Uzrok osipa na guzi

Osip na guziBilo kožni osip, uključujući i osip na guzi, zahtijevaju hitnu posjeta liječniku-dermatologa za dijagnozu njihove uzroke i namjeni liječenja. Osip mogu biti uzrokovane alergijske, hormonalnim ili zarazne bolesti, pa ne može ih se ignorirati.

Osip se smatraju crvene mrlje, pimples, pustules ili druge kožne manifestacije više od tri i po broju, očituje se na trgu pet kvadratnih centimetara.

Sada razmotrimo detaljnije razloge zbog kojih se može pojaviti osip na guzi.

Jedan od najčešćih faktora je alergena, koje ulaze u tijelo s hranom ili putem dodir na koži alergeni tvari. Među hrane na аллергенам mogu se odnositi na proizvode koji sadrže takve pigmenata, kao što je likopen (na primjer, jagode, crvene jabuke i rajčice), антоциан (na primjer, borovnice, šljive, repa) ili karoten (npr. mrkva, trešnje, tikvice). Vanjskih podražaja mogu biti geografija kemija i sintetička odjeća. Takva vrsta iritacije mogu dovoljno lako eliminirati s antihistaminika.

Također izazvati pojavu osipa na guzi može dugotrajno uzimanje lijekova, koji sadrže steroide ili hormoni. Samo-ili promjena primanja doze tih lijekova može pogoršati situaciju, pa je potrebno pažljivo se odnositi na dozi od hormonalnih pripravaka, a u slučaju bilo kakvih nepravilnosti potrebno je kontaktirati liječnika. Metabolički također mogu uzrokovati pojavu iritacije u prostorima najveću koncentraciju lojnih žlijezda i masnog tkiva (lice, leđa, grudi, bedra i stražnjica). U tom slučaju potrebno je uravnotežiti prehranu, i u slučaju potrebe, u borbi sa suvišnim kilogramima.

Osip u obliku akni mogu ukazivati na prisutnost u tijelu infekcije tijekom dugo vremena. Za dijagnozu kao zaraznih bolesti potrebno je učiniti niz testova, uključujući bakterijski sjetva flore crijeva i nosa.

Također je prilično čest uzrok pojave osipa je sti-spolno prenosive bolesti. Konkretno, to može biti herpes (lišajevi) ili gljivične infekcije (na primjer, kandidijaza). U tom slučaju, osip popraćena svrbežom.

Između ostalog, osip na guzi može biti posljedica psorijaze. Obično se u tom slučaju osip se manifestuje u obliku pjege različitog oblika i veličine. To je bolest često nosi nasljedni karakter.

Također, treba napomenuti da je osip na guzi može svjedočiti o pogrešnom načinu života, prekomjerna konzumiranja alkohola i pušenja. Može li biti razlog za duge stresa ili depresije, koje se manifestiraju na психосоматическом razini. U tom slučaju, potrebne su vam pozitivne emocije, mir i provođenje vremena u prirodi ili u krugu svoje obitelji i prijatelja. Također preporučuju jesti hranu niske kalorijske hrane.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: