Norma trombocita u krvi kod žena

Trombocitimai naziva krvne ploče – oni nemaju kernel, koji su uključeni u zgrušavanje. U analizama su odnosi PLT. Te stanice su značili regeneraciju oštećenih tkiva, za napajanje stjenke krvnih žila. Broj trombocita, očituje osoba ima stopu, dok je kod žena ta brojka može odstupiti.

Što je norma trombocita za žene

Krvna zrnca

Funkcija tih ploča su vrlo važni za pravilno funkcioniranje ljudskog organizma. Trajanje njihova života kod žena i muškaraca – oko 7-10 dana. Ako je taj ciklus poremećen, i PLT ne reciklirati, akumulirati, to dovodi do загустению krvi, stvaranje krvnih ugrušaka. Normalna razina u zdrave osobe je u roku od 200-400 tisuća/μl. Njihova količina se može smanjiti zbog menstruacije, u trudnoći, tako da je ženski lik nekoliko smanjena – 150-400 tisuća/μl.

Takvo smanjenje norme trombocita u krvi kod žene se javlja tijekom кровопотери, ali već pri sljedećoj analizi razina treba doći do prethodno postavljene vrijednosti. Kod zdravog ženskog tijela srednje indikatori bi trebali biti slijedeći:

  • do 1 godine – 120-300;
  • 1-4 godine – 150-300;
  • 15-18 godina – 180-340;
  • 18-69 godina – 180-320.

U principu analize krvi

Laboratorijski uzima uzorak

Za izračunavanje razine trombocita, kao i obično, dijeli zajedničku analizu krvi. U rezultatima volumen krvnih lp će biti određen skraćenica PLT. Tijekom trudnoće djevojke čine, obično коагулограмму. Posljednji analiza ima namjenu za određivanje razine PLT, a ukupna analiza predstavlja elemenata. Za коагулограммы krv se uzima iz vene. Davati obje analize treba na prazan želudac u jutarnjim satima.

Na Fonio

Postoji nekoliko opcija za analize koje pomažu odrediti volumen krvnih lp. Jedna od njih je način na Fonio, koji pruža mogućnost korištenja automatskih brojača za brojanje PLT. Potrebno je samo koristiti kao reagensi:

  1. boja Романовского-Гимзы;
  2. 14% magnezij sulfat;
  3. kopča za Razminiranje-Грюнвальда ili Лейшмана.

Na prst žene čine puknuti, kap krvi miješa s magnezij sulfat. Od dobivene smjese pripremaju uzorke, koji se zatim подсушивают i boja. Dalje brojač broji 1000 crvenih stanica u мазке za određeni period i odražava relativni broj. Apsolutna razina trombocita kod žena vadi tako dobijeni rezultat умножают broj eritrocita na 1 μl i dijeli se na 1000.

Norma agregacije trombocita

Istraživanje uzoraka

Ove krvne – najmlađi u ljudskom tijelu, ali obavljaju neku od vitalnih funkcija. Ako je broj trombocita manji od normalnog, to utječe na zgrušavanje, što rezultira obiljem кровопотери. Izbjegavati pomaže proces agregacije (ljepljenje) stanica između sebe, što tvori «vratašca» (krvnog ugruška). Međutim, ako postoji povećana norma, to dovodi do загустению krvi, formiranje krvnih ugrušaka unutar krvnih žila, što izaziva negativne posljedice za ljudsko zdravlje. U rezultatima vjerojatnost za takav proces se zove тромбокрит.

Norma kod žena se mjeri brzinom obrazovanja velikih agregata na štopericu, u pravilu, to se događa kroz 10-60 sekundi. Ovaj indeks može biti drugi u trudnica. Stanje smanjene agregacije zbog malim sadržajem trombocita u krvi kod žene, ovaj faktor mora uzeti u obzir u pripremi za porođaj. Indeks može biti povišen kod токсикозе, gubitka tekućine kroz поносов, česta povraćanja. Kada se daljnji rast moguće тромбообразование, da je u ranim rokovima dovodi do выкидышу.

Norma kod žena kada вынашивании fetus smatra agregacije na razini od 30-60%. Liječnik može propisati i istraživanje pri:

  • liječenje neplodnosti;
  • prije planiranja trudnoće;
  • prijem контрацептивных sredstava.
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: