Norma kolesterola kod muškaraca

Kolesterol je važan sastavni dio kemijskog sastava krvi, koji prati sinteza vitamina i hormona, metabolizam. Ako je indeks poremećen, je u pitanju patologija, što utječe na kvalitetu života žene i muškarci. Norma kolesterola obračunava s biokemijske analize, a odlučujući faktori su dob, spol pacijenta.

Razina kolesterola u krvi kod muškaraca

Kolesterol u krvi kod muškaraca

Proteklog na laboratorijskim istraživanjima postaju kardiovaskularne bolesti, dijabetes, bolesti bubrega, endokrine patologije. Drži biokemijske analize krvi određuje ne samo razinu kolesterola, ali i njegova kvaliteta – «loše» ili «dobar». Pravovremeno smanjiti rizik od morbiditeta u nastavku se nalazi tablica norme kolesterola kod muškaraca prema dobi:

Dob muški, godina Norma kolesterola kod muškaraca, mol/l
1. 16-20 3,09-5,18
2. 21-25 3,16-5,59
3. 26-30 3,32-7,58
4. 31-35 3,37-3,96
5. 36-40 3,91-6,94
6. 41-45 3,81-6,53
7. 46-50 3,94-6,96
8. 51-55 4,2-7,38
9. 56-60 4,45-7,77
10. 61-65 4,45-7,7

Opći

U idealnom slučaju, stopa ukupnog kolesterola kod muškaraca je uzrokovano nizom 3,6-5,2 mmol/l. Prilikom sklapanja laboratorijskih ispitivanja s ocjenom 6,5 mmol/l i iznad je riječ o napreduju patološki proces koji zahtijeva pravovremene liječnička pomoć. Na takav rezultat jedinstveno utječe na unos šećera, ali ne zaboravite o dobnoj kategoriji kliničkog pacijenta.

HDL-kolesterol

Krvna zrnca i kolesterol

Prisutnost kolesterola u čistom obliku zanemarivo, budući da je ovaj element ulazi u sastav lipoproteina. Od njegove koncentracije može učiniti zaključak, šteti organski spoj zdravlje ili ne. Липопротеиды visoke gustoće (u daljnjem tekstu-HDL) smatra da je «dobar» kolesterol, jer štiti srca visine od uvredljiv, štetan utjecaj šećera visoke koncentracije. Njegove dozvoljene granice u odrasloj dobi – 1,89 mmol/l.

Norma LDL

«Loš kolesterol» kod muškaraca izaziva rizik od patologije, tako da je ta brojka je potrebno da se na poseban nadzor. Normalna razina ne smije prelaziti 3 mmol na 1 l, inače opće zdravstveno stanje drastično pogoršava, ostavlja puno da se željeni. Proučavajući brojke, važno je ne zaboraviti da je brojka se može povećati s dobi, što je dozvoljena granica normale, prema prezentirane tablice.

Dekodiranje analize na kolesterol

Nakon izvođenja biokemijske analize krvi potrebno je pričekati rezultate, da objektivno procijeniti opće stanje organizma. Norma ne bi trebala prelaziti 5,2 mmol/l, ali čak i blagi skok ne govori o otežavajuće smrtonosne bolesti. Nisu isključeni zdravstvenih problema, stoga je potrebno proći липидограмму za utvrđivanje uzroka karakteristične anomalije. Prikazan je ponovo analizu krvi na holesterol, koji će potvrditi ili postoji problem u muškom tijelu ili je to samo fiziološki pad.

Povećan holesterol kod muškaraca

Ako je pravi lik veći od maksimalno dopuštene stope kod muškaraca, učinkovito liječenje je moguće samo nakon adekvatno imenuje terapije i pouzdana utvrđivanja uzroka patološkog procesa. Prije nego smanjiti kolesterol do željene granice, važno je utvrditi početnu uzrok situacije. Medicinskoj praksi su poznati sljedeće patogeni faktori, posebno aktuelno u odrasloj dobi:

 • jedan od oblika pretilosti;
 • pasivni način života;
 • alkoholizam i pušenje;
 • opća ili djelomična intoksikacija organizma;
 • genetska predispozicija;
 • nepravilna prehrana;
 • starosna dob (stariji od 55 godina);
 • рецидивирующая hipertenzija;
 • patologija kardiovaskularnog sustava;
 • ateroskleroza akutnog ili kroničnog oblika.

Kolesterol u krvi

Diplomirani liječnici naglašavaju da je takav problem se češće javlja kod muškaraca, a u posljednjih nekoliko godina značajno помолодела. Abnormalni odstupanja od norme dominiraju već u dobi od 40 godina, a progresivni ateroskleroza se smatra напастью modernosti. Stoga kolesterol kod muškaraca je potrebno pravovremeno se stabilizirati, koristeći za tu svrhu službene i alternativne metode.

Norma triglicerida

Masti sadržane u hrani i prodiru u tijelo, nakon čega slijedi napuniti sastav krvi, pod nazivom триглицеридами, a njihova veća brojka povećava rizik od pogoršanja ateroskleroze u relativno mladoj dobi. Da biste izbjegli takve kobne posljedice, mora biti pod kontrolom norma razine kolesterola laboratorijskim putem. Norma muškaraca, ne smije biti veći od 1,7 mmol na 1 l, inače može nastati akutna potreba u integriranom istraživanju.

Kako smanjiti sadržaj kolesterola u krvi

Da kolesterola kod muškaraca dozvoljene norme odgovara, potrebno je preispitati svoju hranu, odabrati liječenju dijeti s umjerenim sadržajem lipida. Dnevna porcija mora odgovarati pokazatelj 250-350 g ove komponente, što je sasvim dovoljno za održavanje organizma na zadovoljavajućoj razini. Maslac zamijeniti maslinovim, a alkoholna pića – грейпфрутовым, okusom mrkve ili nar sokom. Mekinje, mahunarke kulture moraju postati sastavni dio prehrane prehrane.

Kako ne bi bila ugrožena stopa ukupnog kolesterola, potrebno je 1 puta u šest mjeseci davati biokemijsku analizu krvi, to se posebno odnosi na bolesnike iz skupine rizika:

 • zlonamjerni pušači i alkoholičari;
 • pacijenti s prekomjernom tjelesnom težinom;
 • ljudi s predispozicijom i prisutnost srčanih i krvožilnih bolesti, visoki krvni tlak.

Ako pravodobno otkloniti izaziva faktor – masti, onda je navedeni pokazatelj krvi uskoro će doći u normalu bez dodatnih медикаментозных imenovanja, liječničke participacije. Ako te medicinsko-preventivnih aktivnosti nije dovoljno, potrebno je pravovremeno konzervativno liječenje koje ima sveobuhvatan pristup problemu sa zdravljem:

 1. Statini (Simvastatin) blokiraju odgovarajući enzim jetre koji je odgovoran za intenzivnu proizvodnju HDL.
 2. Fibrati (Фенофабрит) utječu na HDL kolesterola, povećava njegovu koncentraciju u krvi.
 3. Za nuklearna apsorpcije kolesterola (Эзетрол) suprostavljaju velikih «teoriji usisa» lipoproteina iz crijeva, čime se приближая HDL kolesterola kod muškaraca do rasta standarda.
 4. Nikotinske kiseline (Niacina) blokira oslobađanje masnih kiselina, čime se smanjuje razinu štetnih enzima.
 5. Секвестранты žučnih kiselina (Симгал, Аторис).

Ograda krvi na holesterol

Norma kolesterola u krvi – dostižan stanje, ako se dodatno iskoristiti ovjereni receptima zdravlje. Kao narodni lijek uživaju povećane potražnje, pokazuju pozitivne rezultate već nakon prvog tečaja. Evo jedan od najtraženijih recepata – чесночная tinktura:

 • češnjak mladi – 5 glava;
 • med cvjetni razreda – pola litre;
 • limun – 5 kom.

Način pripreme i primjene:

 1. Mladi češnjak usitniti u kašu.
 2. Iscijediti sok od limuna u cakline kapacitet, zajedno s češnjak smjesu.
 3. Dodajte med u određenom broju, kvalitativno promiješati spreman sastav, staviti u mraku mjesto u banci pod gustom poklopcem na tjedan dana.
 4. Uzeti niti čarobni napitak ujutro, jednu žličicu.
 5. Kada lekovito smjesa gotova, potrebno je napraviti drugi dio, da se uzme još mjesec dana.
 6. Ponoviti predložio tečaj za prevenciju 1 puta za 5 godina, za tretman – 1 puta za godinu dana.
 7. Poželjno je ne perete, a polako рассасывать pod jezikom do potpunog rastvaranja.

Video: kolesterol u биохимическом analizi krvi

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: