Može li se zatrudnjeti za vrijeme menstruacije

može li se zatrudnjeti tijekom menstruacijeŽene koje žive aktivan seksualni život ili planiraju u bliskoj budućnosti začeće djeteta, stalno postavljaju sami sebi pitanje, da li je moguće zatrudnjeti za vrijeme menstruacije? Ako pažljivo proučiti mogućnosti samostalnog ženskog tijela, rješenje postoji samo po sebi.

U razdoblju menstrualnog ciklusa u tijelu žene se pojavljuju ogromne promjene, vjerojatnost da će zatrudnjeti tijekom menstruacije je zanemarivo mala, ali ona ipak postoji (ne na medicinskim pokazateljima, a po životnim primjerima). Menstrualni ciklus u prosjeku traje od 25 do 35 dana. Svaka žena individualni menstrualnog ciklusa, a u zavisnosti od doba godine, od dugotrajne bolesti, od stresnih stanja, on se može promijeniti (može se povećati ili smanjiti na neko vrijeme).

Faza menstrualnog ciklusa

Razmislite menstrualni ciklus, čije trajanje iznosi 28 dana (to je prosječna stopa među ženskim organizama). Detaljnije razmatranje strukture ženskog organizma, pomaže vam u pronalaženju rješenja na pitanje, može li se zatrudnjeti tijekom menstruacije. Cijeli ciklus je podijeljen u 3 faze.

Početna faza je — pubertet prostor (folikula), u kojoj je vršio svoje vitalne funkcije žensko jajašce. Njegova sazrijevanja doprinose hormona jajnika — estrogen. Trajanje razvoja i sazrijevanja jajne stanice — polovice menstrualnog ciklusa (oko 14 dana).

Prosječna faza — ovulacija. U tom razdoblju potpuno sazrijeva jajašce, izlazi van iz mjehura (folikula) i kreće se iz trbušne šupljine u jajovod. Masterbatch u tunelu созревшая jajašce čeka oplodnje сперматозоидом. Ako smo uzeli primjer 28-mi dan menstrualnog ciklusa, ovulacija nastupa na 15-16 noć. Aktivan život zrele jajne stanice traje oko 24 sata. Često žene su u tom razdoblju nastaju manje boli u dnu trbuha — to je signal tijela da do eventualnog začeća. U ovom periodu trudnoće dolazi u oko 90%, što se potpuno razlikuje od vjerojatnosti zatrudnjeti tijekom menstruacije.

Ako ne znate kako da se shvati da je nastupila ovulacija, pročitajte informacije na ovom linku /kada-nastupaet-ovulyatsiya-posle-mesyachnyih-simptomyi-i-priznaki/

U trećoj fazi na mjestu разорванного folikula nastaje žuto tijelo, koje proizvodi ženski hormon — progesteron. Razdoblje ove faze počinje od trenutka završetka ovulacije i traje oko 10-11 dana prije početka sljedećeg kruga menstrualnog ciklusa. Ako se tijekom ovulacije oplodnje ne dođe, onda u ovu fazu žuto tijelo se postupno smanjuje svoje dimenzije, proces začeća отторгается tijelo, sluznica slabi, оголяются krvne žile i dolazi menstruacija.

Da li je moguće zatrudnjeti za vrijeme menstruacije?

Gore navedene činjenice omogućuju da se shvati ono što žensko tijelo omogućuje dogoditi začeti samo u određenim razdobljima. Zatrudnjeti tijekom menstruacije nemoguće, jer jajašce je već potpuno prestala postojati u ovom menstrualni ciklus. Zatrudnjeti mjesečne vrlo teško, a iz razloga što tijelo prirodno отторгает od sebe sve mogućnosti da se zamisliti.

Šanse da zatrudnite za vrijeme menstruacije gotovo slab, onda medicinskim pokazateljima. Ali su se dogodile životne priče, kada su žene tvrdio da može zatrudnjeti tijekom menstruacije ipak postoji.

Najbolji period za začeće — trenutak kada se zrelo jajašce i očekuje svoje sperme masterbatch u tunelu. To vrijeme traje oko tjedan dana, 3 dana prije početka ovulacije i 4 dana nakon ovulacije. Rizik zatrudnjeti tijekom menstruacije je minimalan. Razdoblje od treće faze, a to su, počevši od 17. stoljeća, a završava s 28 danima, smatra se da je najsigurnije za one koji su postavili sebi pitanje: koliko je vjerojatno zatrudnjeti tijekom menstruacije.

Острейший razdoblju, kada je rizik od začeća povećava — vrijeme početka razvoja folikula i prije pojave menstruacije. Važno je zapamtiti, da li je moguće zatrudnjeti za vrijeme menstruacije događa onda kada seksualni čin se događa na kraju menstrualnog ciklusa. Jer spermij je sposoban za dugo vremena ostati održiv u tijelu žene. Ako je njegova aktivnost ne izgubi do trenutka kada će početi da se formira dlake. U takvim slučajevima se događa da se može zatrudnjeti tijekom menstruacije.

Može li se zatrudnjeti za vrijeme menstruacije? Osim gore navedenih postoji još jedan razlog neobjašnjivo začeća u tjedne. To se događa u slučaju, ako je mjesečnica kod žene protiče duže vrijeme (više e-7 dana). Ako do početka ovulacije ostaje manje od 10 dana, onda spermij može čekati tog trenutka u ženskom tijelu. U ovom slučaju, zadatak, može li se zatrudnjeti kroz tjedne, bit će riješen pozitivno.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: