Kako teku mjesečne s menopauzom

mjesečne tijekom menopauzeSvaka žena u određenom životnom trenutku se javljaju značajne hormonalne prilagodbe, govore o smanjenju razine spolnih hormona i prestanak reproduktivnog sustava. Tj. približava vrhunac, razdoblje kojeg se s užasom očekuju mnoge žene. Mjesečne tijekom menopauze kod žena, obično, ne prestaju vrlo oštro, vjerojatno periodične dodjele podsjećaju разбалансированный mehanizam.

Menopauzalnih razdoblje složen i neobičan za svaku ženu, i nositi na svojim značajkama može dugo zadržati. U ovom članku ćemo pogledati kako idu mjesečne s menopauzom, nego su povezane oscilacije ciklusa, i kada je u potpunosti prestao periodične krvne odabir.

Menstruacija s menopauzom

Ako u roku od svim половозрелой života, kritični dani uvijek su napredni na vrijeme, i ciklus je bio stabilan, onda tjedne kada menopauza postaju sve više u nepravilnim i nepredvidivim. Kao klimatsko razdoblje uključuje 3 faze, a to su:

 • — Пременопауза, u tom razdoblju žensko tijelo počinje pripreme za predstojeće hormonske prilagodbe. Ova faza može trajati i do šest godina, u to vrijeme, žena primjećuje prve promjene njezina uobičajenog ciklusa, mijenja intenzitet i trajanje krvarenja.
 • Menopauza-to je drugi kondenzacijska voda-stalna klima faza, kada jajnici već gotovo ne proizvode ženske hormone. U kliničkom smislu, periodične dodjele u менопаузальный razdoblju sasvim prestalo, drugim riječima, ovaj period je vezan uz potpuni izostanak samostojećih menstruacije. Kada žene saznali koliko će trajati менопаузальный razdoblju, radi se o pojmu nedostatka prirodnih krvarenja.
 • Postmenopauzi počinje nakon 12 mjeseci nakon prestanka menstrualnog ciklusa i posljednjih mjesec. Ovaj vremenski trajati od jednog do dvije godine, u tom periodu prekida hormonske диверсия, jajnici već otpuštaju hormoni, a tijelo počinje da se prilagode svoje trenutno stanje.

Ako je napisati nešto završiti gore, ono se približava климактерического razdoblja, od svih žena menstruacije dolaze nestabilna, a s vremenom i ne prestaje. To je normalan fiziološki proces, i točno tako bi se trebalo dogoditi s dolaskom klimatske dobi. Kako idu tjedne prije климаксом, i ovisi o pojedincu žene, međutim, kada naiđe na bilo kakve promjene, na primjer, volumena, gustoće ili trajanja recidiv krvarenja, obratite se svom liječniku — гинекологу, jer menopauzi sindrom se može miješati s drugim ozbiljnim ženskim bolestima poput tumora.

Tjedne i menopauza, ili brige?

Krvarenje u menopauzi treba barem upozoriti ženu, i preporuča se u skorije vrijeme upisati na zakazani za jednostavniju dijagnozu. Liječnik će vam proći sljedeće metode istraživanja:

 • pregled i пальпация na stolici;
 • ultrazvuk ораганов male zdjelice;
 • postupak procijeniti stanje endometrija.

Razlozi zbog kojih može doći do nepravilnog krvarenja u razdoblju отцветания, dovoljno raznolika, može se izdvojiti nekoliko od njih:

 • Upala rodnice može uzrokovati pluća manjih krvarenja. Tako je u tom razdoblju stijenke vagine suhe i истонченные, žena može doživjeti svrab i žarenje, također postoji rizik od oštećenja tkanine ženski organ za vrijeme spolnog odnosa.
 • Polipi ili benigni obrazovanja u šupljinu maternice ili endometrija mogu izazvati povremene i prilično jaka krvarenja, pogotovo neposredno nakon seksualne intimnosti.
 • Tumor maternice je tumor nezloćudnog tipa, uzrokovane oštećenjem razvoj mišićne aktivnosti glavnog spolnog organa žene, a s endokrinim promjene koje se događaju u tijelu. Ti procesi mogu dovesti do pojava snažnih i teških krvnih sekreta.
 • Povećana ranjivost endometrija, kao i njegov stanjivanje u razdoblju dobne перестроек ponekad dovodi do oštećenja krvnih žila u sluznici, otuda i pojava krvarenja, koje mogu biti vrlo intenzivni.
 • Neodgovarajuća higijena ili oštećenja мочеполового kanala može izazvati iritaciju i krvarenje, što je jako panika ženu.
 • Razvoj onkologije. Ne može se isključiti činjenica da je menstruacija s menopauzom može značiti razvoj raka grlića ili endometrija.

Krvarenje kod žena ispod климактерического dobi mogu nastati i zbog prirodnih uzroka, ali nadzor stručnjaka je izuzetno važno, jer ako se krv iz spolnog organa — to je rezultat razvoja patologije, učinkovitost liječenja će djelomično ovisiti o rano otkrivanje bolesti.

Duge tjedne s menopauzom

Odrediti normalne menstruacije od patološkog stanja u пременопаузальном razdoblju ponekad je vrlo teško, jer nepravilan ciklus i trajan tjedne prije климаксом — pojava je sasvim normalna i odnosi, kao i obično, s hormonska neravnoteža.

Nažalost, često se žene nadaju da će preći i čekati duge tjedne s menopauzom, što treba učiniti — to je naša sudbina. Međutim, bilo kada je bilo odstupanja i nepravilnosti, potrebna podrška i savjetovanje stručnjaka.

Koliko dana mogu ići mjesečne s menopauzom, ovo pitanje često postavljaju liječnicima žene, pozivajući se na to da je menstruacija postala je ne tako kao prije. Jasan odgovor na to pitanje je ne, sve zavisi od individualnih karakteristika organizma, ali ako krvarenje traje više od tjedan dana, uz dovoljno veliki intenzitet protoka krvi kod žene došlo je slabost, nesvjestica, bljedilo, mučnina, to je ozbiljan razlog za alarm. Velike кровопотери mogu ozbiljno naštetiti vašem zdravlju, i planirala posjet liječniku u pretinac, možete postići pogoršanja koja se u budućnosti zahtijeva bolničkog liječenja. Tijekom savjetovanja s liječnikom, on će vam načine kako da se zaustavi u izobilju mjesečne s menopauzom, uz pomoć кровоостанавливающих lijekova.

Dakle, duge tjedne prije menopauze — pojava nije neobična, ali zahtijeva pažljivo odnos. Ako ste u nedoumici, bolje je pitati od stručne osobe.

Kako završavaju mjesečne s menopauzom?

Onih koji moraju iskusiti sve faze климактерического razdoblja uvijek je zanimljivo kada je čekati napad menopauze i kako su mjesečne s menopauzom zauvijek. Koliko će trajati žene u razdoblju пременопаузы i feding ženske funkcije, ne zna ne jedan, čak i iskusan ginekolog, jer je svaka predstavnica nježniji spol je jedinstven. Jedno je sigurno, da je produživanje praznine između menstruacije prvi znak menopauze. Prvi ciklus je duža od tjedan dana, onda na mjesec, i tako dalje. Dodjela su postali rijetki, a zatim potpuno nestati.

Nije neobično kada se žene obraćaju za savjet, što je moguće odgode sve vrijeme menopauze, i kako vratiti tjedne u početku menopauze. Također vratiti normalan rad jajnika preporučuje za žene, kod koga je došao rana menopauza. Dakle, izazvati mjesečne s menopauzom moguće pomoću sljedećih sredstava:

 • hormonalne медикаментозные sredstva sa sadržajem estrogena;
 • vitamini, poticajnu funkciju jajnika;
 • homeopatski i fito-lijekovi.

Glavni zadatak svih žena u klimatsko razdoblje, zajedno s liječnikom opće prakse, utvrditi optimalni izbor i trajanje neophodne terapije, bilo da je to vraćanje reproduktivnog sustava ili ublažavanje i otklanjanje neugodnih simptoma menopauze.

Vodite brigu o sebi i upoznaj nove životne faze sretno!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: