Kada počinju i koliko traju menstruacije nakon poroda

kada je nakon poroda dolaze mjesečnePitanje: «Zašto nakon poroda nema mjesečnih?», zvuči vrlo često. Pokušajmo to shvatiti. Nakon rođenja djeteta tijelu žene je potrebno vrijeme za oporavak i povratak u normalu organa, koji su promjeni. Mliječne žlijezde i hormonalni sustav je potrebno više vremena, to je s njima povezana i vraćanje menstruacije nakon poroda. U tom razdoblju drastično smanjuje razinu proteina, do poroda ih razvija posteljica. Proteini imaju svojstvo reguliraju metaboličke procese u tijelu. Hipotalamus i hipofiza reguliraju aktivnost endokrinih žlijezda, uključujući i jajnika. U postnatalni period hipofiza izlučuje hormon prolaktin, koji potiče stvaranje mlijeka kod žena i koči razvoj jajnih ćelija i razdoblje kada se poklope mjesečne nakon poroda.

Kada počinju mjesečne nakon poroda?

zašto nakon poroda nema mjesečne ili nisu redovniUpravo o tome kako radi ovaj hormon i ovisi, kad jakov se vraćaju nakon poroda. U ovoj situaciji, sve je vrlo individualno. Ako ne hraniti dijete u majčino mlijeko, očekujte tjedne nakon poroda mjesec dana. Ponekad kod žena koje se hrane bebe dojiti do 1-1,5 godine, tijekom istog razdoblja i mjesečne ne počinju. Ako se beba hrani samo majčino mlijeko, prve tjedne nakon poroda početi nakon završetka лактационного razdoblja. Ako vježbate mješovita dojenja, menstruacije mogu početi upravo u tom razdoblju.

Mlade majke vrlo često čine pogrešku, od kojih se vrlo želi upozoriti. Ne treba vjerovati pričama da je trudna to je moguće samo kada se pojavljuju mjesečne nakon poroda. Bez obzira, hraniti Se dijete dojiti ili ne, idu tjedne, ovulacija i začeće se može dogoditi. Budite oprezni.

Mame koje su rodile s preko carski rez, previše zainteresirani, kad idu mjesečne nakon poroda u njihovu situaciju. U tom smislu nema razlike između prirodni porod i carskim presjeka. U oba slučaja se vratili menstruacija ovisi od dojenja.

Koliko traju menstruacije nakon poroda?

Ne valja brkati mjesečne s sekreta, koje počinju odmah nakon poroda i traju oko 6-8 tjedana. Ove dodjele poput menstrualnog, ali nisu. Na taj način organizam čisti od sekreta iz rana tkiva, koji je nastao u mjestu отслоившейся posteljice, isticanje nazivaju лохиями.

Kada je nakon poroda dolaze tjedne, oni moraju odmah ući u pravi ciklus. Ako stabilan ciklus mjesečnih se oporavlja u roku od 2-3 mjeseca, u pratnji ili kašnjenje menstruacije, ili smanjenjem intervala – ništa strašno, tako može biti. Ali konzultirati liječnika treba, ponekad mjesečne nakon poroda nepravilnog mogu biti simptom upale, tumori jajnika i maternice. Bolje odmah isključiti ove dijagnoze i živjeti u miru.

Koliko traju menstruacije nakon poroda? obilne menstruacije nakon porodaPromjene u trajanju od mjesec nakon poroda ne smije biti. Ako nakon isteka roka od 2-3 mjeseca, prihvatljivog za oporavak ciklusa, sve ne normalizira, trebate otići liječniku. Obilne menstruacije nakon poroda ili oskudne menstruacije nakon poroda – ozbiljan razlog za ići u bolnicu na pregled. Za normalizaciju ciklusa dozvoljeno vrijeme – ne više od 3 mjeseci. Dalje sve bi trebalo doći u normalu.

Žene koje pate od bolne menstruacije prije rođenja djeteta, vrlo često se pitaju hoće li sve kao i prije. U tom smislu, sve zavisi od uzroka bolnih simptoma. Neki uzroci bolnih menstruacija stvarno su eliminirani, i nakon poroda, kad dođe do menstruacije, bol mučiti neće biti. O PMS-a toga, nažalost, ne može reći, sve će ostati.

Kašnjenje menstruacije nakon poroda se može dogoditi iz razloga gore navedenog. Možda je i to Vašem tijelu je potrebno vratiti u normalu duži period. Isključiti trudnoća je također nemoguće, ovulacija i začeće može uslijediti bez obzira da li menstruacija i hranjenja bebe na prsa. Ako je trudnoća isključena, trebate otići liječniku. Ako ginekolog nije otkrio nikakve patologije, treba ići na эндокринологу.

Duga kašnjenje menstruacije nakon poroda može biti simptom razvoja patoloških promjena na hormonalnoj razini. To se događa zbog jakih gubitak krvi tijekom poroda ili послеродовыми komplikacija. Nije nužno da će sve biti baš tako. Možda kao privatna lik Svog organizma. Ali se bavi samo-liječiti i čekati kad će ići mjesečne nakon poroda, ne vrijedi. Djetetu je potrebna zdrava mama, bolje proći pregled, pregledat će sve dobro, a ako se bolest otkrije, početi liječiti što prije. Ako bolesti nema — živjeti u miru i sretno, a ne nervozan i mučiti sebe nemirne misli.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: