Razlozi zašto mjesečne dolaze prije roka

tjedne prije rokaMnoge žene se pitaju mogu li početi tjedne prije roka? Menstruacija — to je normalan fiziološki proces, koji je u pratnji krvarenjem u određenim intervalima. Idealnim se smatra ciklus, kada prolazi interval od 28-35 dana od prvog dana menstruacije do prvog dana sljedeće. Prema tome, koliko je pravodobno i redovito dolaze mjesečne može suditi o ispravnom radu ženskog tijela. Međutim, redovito kašnjenje ili prijevremeno početak, može ukazati na bilo kakve promjene ili odstupanja. Ali vrijedi za paniku, ako mjesečne započeo je prije 10 dana, tjedan ili dva? To je privatna lice ili signal o početku bolesti ili upala? Zašto mjesečne počinju prije roka, saznajemo u ovom članku.

Razlozi za prerano mjesečno

Pojava кровянистых iscjedak prije menstruacije, nego što ste očekivali uvijek je bolestima. Moguće da je to samo vaša fiziološki lice. Ali ako se situacija ponavlja s vremena na vrijeme, i vaš menstrualni ciklus ne doseže i 20 dana, гинекологи naziva ovaj fenomen полименорея, s kojima se mogu suočiti mlade djevojke, ciklus kod kojih je u fazi formiranja, kao i žene u dobi nakon 30 godina. Kada je stabilan ciklus naglo mijenja, možemo govoriti o mogućem donje bolest. Razmotrimo neke od mogućih razloga zbog kojih jakov je otišao prije vremena.

  1. Stresne situacije, iskustva i dugotrajno napetost može izazvati kasno tjedne. To je jednostavno objasniti. Jedna od funkcija središnjeg živčanog sustava regulira pravilan rad krvnih žila. Понервничав, CNS ne uspije, što pak može dovesti do širenja ili spazma krvnih žila, a kao posljedica toga — rano odbacivanje sluznice maternice i pojavu незапланированного krvarenja.
  2. Nasljedni faktor također igra veliku ulogu u formiranju ciklusa. Ako su takvi problemi su vaša majka ili baka, nije isključeno da se slična situacija ponoviti i kod vas.
  3. Promjena prebivališta, nagla promjena klimatskih uvjeta. To se događa rezultat je pada u autonomnom živčanom sustavu koji koordinira mnoge unutrašnje organe, uključujući i maternicu. Dakle, dok su na odmoru, daleko od kuće, nemojte se iznenaditi, zašto je jakov počeo na 2 tjedna prije, možda tako среагировал vaše tijelo na obali azurno i vruće klime.
  4. Hormonalni poremećaji. Češći гиперэстрогения — to je značajna proizvodnja hormona estrogena, obično u pratnji bubrega lutealna, rezultat može biti неутешительным — trajno razbijanje ciklusa, izostanak ovulacije, nemogućnost začeća djeteta. Rjeđe se javljaju slučajevi kada se duže vrijeme na organizam utječe progesteron, rezultat se događa rana menstruacija.
  5. Trudnoća. Kao što je bilo čudno za nekoga to nije zvučalo, ali nakon što je jajašce оплодотворяется i zametak se učvršćuju u maternici, može doći do kratkotrajne krvarenja. Opširnije pročitajte u članku «Zašto mjesečne idu u trudnoći».
  6. Pobačaj, pobačaj, prijem медикаментозных sredstava za prekid trudnoće. Podaci faktori podrazumijevaju velike hormonalne promjene, što dovodi do neočekivanih posljedica. U tu istu kategoriju, zašto mjesečne došli na tjedan dana ispred vremena ili više, može se pripisati poremećaj ili odstupanje внутриматочной spirale, ta činjenica nosi više mehanički karakter.
  7. Upalni procesi u spolnom sustavu. Krvarenje u sredini ciklusa nije uvijek su kritični dana, možda je to manifestacija nekih patoloških procesa i bolesti genitalnih organa žene. Na taj se mogu pripisati: endometrioza, tumori jajnika, grlića maternice i same maternice, tumor maternice, гипоплазия, аденомиоз i druge. Te bolesti mogu dovesti do toga, da su mjesečne idu 2 puta u mjesec dana.
  8. Seksualni infekcija. Bakterije koje su unutarnji spolni organi mogu biti krivci za početak upalnih procesa. Najčešće s ove smetnja se može sresti nakon nezaštićenog spolnog odnosa s непроверенным partnerom. Ako tjedne su došli prije 5 dana ili više, osim toga osjećala neshvatljivo bol u donjem dijelu trbuha, preponama, pojavio se svrbež i druge neugodne simptome, potrebno je posjetiti liječnika za polaganje testova.
  9. Neodgovarajuća prehrana (pretilost ili naporan dijeta), loše navike, visoke fizička opterećenja.

Mnoge žene počinju brinuti, kad se menstruacija ne pojavi «na rasporedu». No, prije nego što podigne uzbunu, pokušajte analizirati moguće uzroke zašto je jakov otišao na 2 tjedna ranije. Ako u zadnje vrijeme ste mnogo nervozni ili su bili u stresu (depresije), takva okolnost je mjesto za biti. Također valja usmjeriti pozornost na vašem svakodnevnom načinu života, prekomjerna opterećenja na poslu ili umor može utjecati na ciklus i ne čudi da je jakov došao prije 5 dana ili 7, jer žensko tijelo je vrlo osjetljivo na psiho — emocionalnu komponentu.

Ako se situacija ne jedinična, ciklus ne može se vratiti s vremena na vrijeme, i da su nepoznati razlozi zašto je jakov počeo prije roka za tjedan dana ili više, treba obvezno je imenovanje na гинекологу i predaju testove, uključujući i hormoni. Ako otkrijete uzrok u ranoj fazi, te se smanjuje rizik od razvoja različitih zaraznih bolesti i upala, koje se mogu suočiti ženi neplodnošću.

Vodite brigu o sebi, budite zdravi!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: