Mitovi o prehrani

Danas ćemo pokušati shvatiti koliko su istinite neke ideje o prehrani.

Миф1. Jabučna dijeta je korisna

Istina ove tvrdnje samo u tome, da ako ne želiš jabuke, to znači da nisi gladan. Naravno, nekoliko jabuka i iskrcaj dana u mjesecu neće vas povrijediti, no dijeta jabukama nije korisno. Ona se može odnositi na бессолевой, pa kao rezultat toga mogu se javiti grčevi u mišićima, depresija i vrtoglavica. Također, ovdje će se predstaviti iste probleme kao i u вегантсва, odnosno nedostatak vitamina b i D, kao i proteina, cinka i željeza. Osim toga, neki voće i povrće može izazvati glavobolje, problemi s probavom, kao i hormonska neravnoteža. A znanstvenici iz Honolulu tvrde da je takva ishrana povećava rizik od nastanka Parkinsonove bolesti.

Relativno mršavljenje, znanstvenici su usporedili rezultate malić i mediteranske prehrane, a drugi je pokazao učinkovitiji.

Mit 2. Dnevno treba piti dvije litre vode

Svaka osoba ima potrebu za tekućine strogo privatna. Dvije litre – to je dnevna norma za ljude, težina kojih ne manje od šezdeset šest kilograma. Osim toga, treba uzeti u obzir činjenicu da pri vlažnosti četrdeset posto treba piti trideset pet-četrdeset mililitara vode na kilogram težine. Više od toga, za vrijeme jela pije vodu možete.

Suvremeni znanstvenici su također pokazali da je ravnotežu organizma podržava ne samo vodom, ali i kave, čaja i drugim pićima, tako da tri čaše čiste vode za piće će biti potrebno. Nutricionisti pri čemu se savjetuje da ne piti odjednom veliku količinu vode, a konzumirati дозировано.

Mitovi o prehrani

Mit 3. Želite odustati od slatkog

Šećer nije tako zlo kako ga opisuju. Zla to je pri неконтролируемом potrošnji. Glukoza je potrebna tijelu, mozak, živčani sustav i drugi organi mogu normalno funkcionirati. Međutim, u upotrebi glukoze treba se pridržavati norme. Dnevna norma šećera ne bi trebao premašiti pet-deset posto od osnovne prehrane. To znači da možete sasvim priuštiti slatko, ali samo u umjerenim količinama. Na primjer, možete pojesti porciju voća ili komad čokolade. A evo od slatke gazirane vode treba odustati, jer tamo ima udarni doza šećera.

Mit 4. Smrznuto voće i povrće, kao korisne, kao što su svježe

Stručnjaci smatraju da je korist od smrznutog povrća i voća je isto kao i svježe. Na primjer, nakon što je šok zamrzavanje u povrću i voću ostaje sedamdeset posto vitamina i minerala. To se može objasniti činjenicom da ih zamrznu u prvim danima nakon berbe. Svježe isto povrće i voće koje dugo čuvaju svoja korisna svojstva postupno gube. Tako da će biti bolje u zimsko vrijeme kombinirati prijem svježeg i smrznutog povrća i voća.

Mitovi o prehrani

Mit 5. Najkorisniji doručak – zobena kaša, kaša

O korisni za doručak ne postoji jedinstven mišljenja. Američki znanstvenici tvrde da je razlika u stjecanju dodatnih kilograma između onih koji prilično breakfasting, a tko nema, ne postoji. Sve je u ukupnom broju kalorija, konzumiraju po danu.

Međutim, većina nutricionista smatra da je doručak vrlo koristan, jer daje osjećaj sitosti, osim toga, mi smo ga pripremiti sami. Zobene pahuljice, definitivno korisno, posebno ako se radi o bruto малообработанных хлопьях, koje su kuhana ne više od petnaest minuta.

Mit 6. Vegetarijanci žive duže

Vegetarijanstvo – to je naziv za sustav napajanja, pri čemu je ograničena konzumacija životinjskih proizvoda. Razlikuju se tri vrste vegetarijanstva:

•Veganstvo. Ovdje je zabranjeno konzumiranje svih proizvoda životinjskog.

•Лактовеганство. Ovdje mliječni proizvodi se mogu konzumirati.

•Лактоововеганство. Ovdje možete jesti mliječne proizvode i jaja.

Odnos prema вегетарианству kod znanstvenika dvosmislen. U njihovoj prehrani ima proteina, ugljikohidrata i masti.

Kod stroge vegani s vremenom može pojaviti nedostatak kalcija, željeza, cinka, bakra, kao i vitamine A, B12, B2, D i esencijalnih aminokiselina. Nedostatak tih elemenata može dovesti do proteinski insuficijencije, гиповитаминоза i дисбиозу.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: