Loš i dobar kolesterol

Kemijski sastav krvi treba da ostanu normalni, inače cjelokupno zdravlje dramatično pogoršava, zabrinuti, anksiozni pritužbi. Strukturna jedinica steroida i lipida prihvaćeno holesterol – prirodni masnog alkohola viskozne strukture. On je u velikom koncentracijom izlučuje jetrom i dodatno prodire u tijelo s obrocima.

Norma razine kolesterola u krvi

Laboratorijski drži epruvetu s krvi

Za održavanje općeg stanja na zadovoljavajućoj razini i osigurati prevenciju srčanih i krvožilnih patologije treba pratiti određeni parametar. Ukupna stopa kolesterola pokriva granice 3-6 mmol/l. Dopuštene razine za žene i muškarce je nešto drugačija, o čemu svjedoče sljedeći podaci. Postoje razlike granica normale za odrasle osobe i djeteta, čime suditi o specifičnosti svakog organizma.

Kod žena

Ako govorimo o LDL, normu za ženskog tijela smatra se da je interval 1,92-4,5 mmol/l, dok je kriterij za vrednovanje HDL bliže 0,86-2,28 mmol/l (Ove brojke mogu razlikovati, koja je uzrokovana kroničnim bolestima, dobne promjene ili individualnim osobinama organizma. Na primjer, stopa HDL i LDL u krvi u trudnoći abnormalno niska, a liječnici na rezultatima kliničkih istraživanja ne pridaju posebno značenje takvih odstupanja.

Za muškarce

Norma kolesterola u krvi predstavnici jačeg spola, također, ima svoje karakteristične razlike. Pri radnom istraživanju LDL dopuštene granice 2,25-4,82 mmol/l, dok je normalan omjer HDL odgovara intervalu od 0,7-1,73 mmol/l Povećan kolesterol HDL sugerira misli o problemima sa srcem aktivnosti ili krvnim žilama, nije isključeno razvoj ateroskleroze, infarkta srca.

Dekodiranje analize na kolesterol

Za otkrivanje razine njihovo je trajanje ograničeno zatražio sazivanje posebne laboratorijske studije. Biokemijski test krvi «dobrog» i «lošeg» holesterola, pomaže odrediti omjer tih sastojaka, otkriti skrivene bolesti, прогрессирующие patološki procesi, kada se pravodobno odgovori spasiti život pacijentu. Dekodiranje primljene na ruke, može potvrditi ili opovrgnuti ljekovito nagađanja, ubrzati uspostavljanje konačne dijagnoze.

Dobar kolesterol

Laboratorijski ispituje analiza krvi na holesterol

Липопротеины visoke gustoće određuju dobar kolesterol u krvi, koji je postao produktivno prevencija kardiovaskularnih patologije, ateroskleroze. To je važna struktura proteina kompleksa, a njegova povišena stopa krvi stvaraju čvrstu zaštitu od opsežnog infarkta. Dopuštena vrijednost – ne više od 1 mmol/l (Između ostalih korisnih svojstava dobrog kolesterola, stručnjaci su sljedeće točke:

 • primanja od aterosklerotskih plakova dobrog kolesterola;
 • ograda slobodnog HDL s površini stanica;
 • promocija u filter organizma dobrog kolesterola za daljnju obradu, pretvorbe.

Kolesterola i lipoproteina niske gustoće

Ova brojka je velika medicinske prakse je poznat kao «loš kolesterol». Poznato je da LDL podjeljuje «građevinski materijal», izlučuje jetrom, na stanicama. Ako je indeks veći od prihvatljive granice, povećava rizik od recidiva bolesti srca. Srca visine gube svoju normalnu elastičnost, ne mogu curiti kroz sebe potrebne dio sustava protoka krvi. Ako ne smanjiti loš kolesterol LDL, štetne posljedice za zdravlje.

Postoje pozitivne značajke prirodne masti alkohola. Loš kolesterol pomaže čišćenju krvi od proizvoda intoksikacije, jača oslabljeni glavni bolesti imunološki sustav. Njegova prisutnost je dobrodošla hemijskog sastava i biološke tekućine, ali u strogo ograničenim količinama, prema normi. Липопротеиды niske gustoće za zdrav organizam odgovaraju dozvoljenih 3-3,5 mmol/l.

Indeks атерогенности

Ovo je još jedan važan pokazatelj kemijskog sastava krvi, koji je zadužen za raspoloženje i zdravlje pacijenta. Indeks атерогенности odražava realnu kliničku sliku pacijenta organizam jer određuje omjer između dobrog i lošeg kolesterola. Da biste razumjeli njegov sadržaj u krvi, postoji medicinska formula koje koriste liječnici za pripremu dešifriranje biokemijske analize krvi. Izgleda kao da je na sljedeći način:

Koeficijent атерогенности = (ОХС — HDL) kolesterola / HDL, gdje ОХС – postavljen je opći pokazatelj u granicama normale.

Razlog za nepravilan rezultat svjedoči o povećanju razine lošeg kolesterola, polaznik ga srčanih i krvožilnih patologije. Smanjena vrijednost previše izaziva određene sumnje za svoje zdravlje, jer svjedoči o formiranju opasnih aterosklerotskog plaka. U oba kliničkim slikama je potrebno hitno liječenje, cjeloživotno poštivanje elementarnih pravila prevencije.

Omjer dobrog i lošeg kolesterola

Ograda krvi na holesterol

Prije svega, treba podsjetiti da je organski spoj je izravno uključeni u strukture stanica, proces sistemskog protoka krvi i sintezu spolnih hormona. Da biste spriječili pad život i izdržljivost organizma, mora se održavati indikatori dobrog i lošeg kolesterola na stabilnoj razini u skladu s tablicom dozvoljenih vrijednosti. «Dobar» kolesterol pokazuje:

 • za žene 2,28 mmol/l;
 • kod muškaraca – 1,63 mmol/l.

«Loš» kolesterol pokazuje:

 • za muškog tijela 4,8 mmol/l;
 • za žene – 4,51 mmol/l.

Odnos lošeg i dobrog pokazatelja može se dobiti metodom matematičkog podjele, a gotov rezultat je glavni kriterij za procjenu stvarnog stanja organizma. Idealan izbor usvojen koeficijent 6, koji isključuje rizik od arterioskleroze i drugih bolesti krvnih žila. Ako je dobivena vrijednost veća ovu mjeru, vrijeme je da se obratite liječniku i već za lijekovima smanjiti odstupanje od norme. Inače formiraju атеросклеротические naslage u usnoj žila.

Kako iznajmiti analiza na kolesterol ispravno

Razni orašasti plodovi

Ne treba odustati prerano globalno pitanje kako smanjiti loš i dobar kolesterol. Prva stvar testove krvi, ispitati kemijski sastav bioloških tekućina, njegove specifičnosti. Sadržaj dobrog i lošeg kolesterola ovisi o pravilan trening na laboratorijskim istraživanjima poštivanje svih propisa i medicinskih recepta. Važno je znati takve trenutke:

 1. Potreban dio biološkog materijala uzima se u jutro na prazan želudac, kako bi se značajno smanjiti stopu šećera.
 2. Pijenje «loše» hrane strogo je zabranjeno 8 sati prije početka istraživanja.
 3. Za 2-3 dana prije polaganja analize iz svakodnevne prehrane nužno ukloniti kalorija i masnih jela, smanjiti porcije konzumira šećer.
 4. Dan prije ankete je potrebno ograničiti konzumiranje bilo kakvih alkoholnih pića. To se odnosi čak i na pivo, alkoholna koktela.
 5. Pušiti sat prije uzimanja uzorka krvi na dobar i loš kolesterol, također, strogo je zabranjeno, inače, rezultat će se pokazati недостоверным.
 6. Menstruacija ne smatra relativnim противопоказанием za obavljanje navedenih istraživanja, ne utječe na loš i dobar pokazatelj.
 7. Prijave za testiranje bolje u laboratorij, gdje je prije брался ograda, inače reakcija organizma na kemijski reagensi može biti nepredvidljiv.
 8. Prije nego što se analize prethodno se posavjetujte s liječnikom, privremeno ukloniti pojedine lijekove iz svog svakodnevnog predmeta.

To su jednostavna pravila, poštovanje kojih je dan prije uzimanja uzorka krvi na loš, dobar kolesterol jamči neprekidan i maksimalno istinit rezultat. Takve pripremne aktivnosti исключающие ponovno laboratorijsko istraživanje za potvrdu dijagnoze, a to znači: pacijentu je dozvoljeno ići na intenzivne terapije strogo po svjedočenju. Da se osigura niska stopa pogreške, postupak je:

 1. Rano ujutro pacijent je u laboratoriju za uzorkovanje materijala na prazan želudac.
 2. Liječnik koristi tanak jednokratne šprice, uzimajući porciju krvi iz vene 5 ml
 3. Slijedeći test krvi na holesterol, važno 10-15 minuta ležati u vodoravnom položaju, inače hodanje može закружиться glava.
 4. Ne vraćajući se na loše navike još 3-4 sata, ograničiti lako перекусом.
 5. Liječnici preporučuju da se nakon analize jesti čokolada.

Video: Kako povećati dobar holesterol

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: