Ljuskice za zube

San o prirodnom, белоснежной, savršen osmijeh? Načina za ostvariti želja je mnogo, a jedan od najpopularnijih – staviti ljuskice. Ove konstrukcije može postići besprijekoran rezultat, a o restauracije u ustima može utvrditi samo stomatolog prilikom pregleda. Saznajte što zubne ljuskice i kako ih staviti.

Što je ljuskice za zube

Instalacija винира na zub

Tako se zovu tanke ploče, koje su na prednjim zubima za poboljšanje njihovog vanjskog izgleda. Oni su napravljeni individualno za svaku osobu i pomažu postizanju izvrsnih rezultata korekcije. Ploče su izrađene od porculana, keramike, kompozita, koje ne zahtijevaju стачивания emajl za konsolidaciju. Indikacije za njihovu instalaciju:

 1. Boja zuba se razlikuje od drugih. To se može dogoditi zbog traume, uzimanja lijekova, uklanjanje živaca i tako dalje. Ploče postaviti, ako ne pomaže kirurški izbjeljivanje.
 2. Shattered dio zuba (ne više od 50%).
 3. Potrebno je da se prikrije brtvu.
 4. Potrebno je eliminirati proreze, mala udubljenja između zubi. U tom slučaju, vjerojatno ćete morati postavljanje parova dizajna. Za informacije: mrtav zub ploče ne stavljaju.
 5. Potrebno je prilagoditi oblik zuba (pod uvjetom da nema problema s ugriza).

Keramičke ljuskice

Još jedno svoje ime – porculan. Oni su proizvedeni u laboratoriju na pojedinim слепкам, zatim ugrađuju pacijentu. Za njihovu konsolidaciju obrađuje vanjska strana zuba, učvršćivanje odvija se uz pomoć cementnog sastava. Značajan nedostatak – pod jakim opterećenjima скалываются. U tom smislu ih ne preporučuju onima koji snažno стискивает zube, voli samljeti. Ako je dizajn dobiva oštećen, ne može se popraviti – ostaje samo da zamijene novom. Keramičke ljuskice za zube stavljaju često, jer:

 • ne mijenjaju boju u procesu čarape;
 • ne akumuliraju plaketa;
 • drže čvrsto.

Odabir boje

Kompozitne ljuskice

Izrađeni su od пломбировочного materijala, mogu se formirati direktno u ustima pacijenta. Konstrukcije se postavljaju u jedan posjet, ne zahtijevaju ozbiljnu обтачивания cakline. Oni mogu biti u laboratoriju, ali češće реставрируются u ustima kroz послойного primjene kompozitnih materijala. Винирование zubi na taj način ustupa keramičkog kako po izgledu, tako i po veku trajanja.

Pacijentima treba biti spreman na činjenicu da u pojedinim slučajevima ne radi odabrati željenu boju kompozitnog materijala zbog uskom rasponu boja. Ne preporučuje se da odaberete jeftini opcije – oni brzo mijenjaju boju kada se konzumiraju pića, imaju porozne, krhke teksturu. U odnosu na posao mi je raditi, krunicama kao kompozitne ploče koštaju puno manje.

Koliko košta staviti ljuskice

Instalacija ljuskice nikada nije bio jeftin postupak. Visoki troškovi zbog nekoliko čimbenika. Prvo, ljuskice za zube izrađeni su od uvoznih materijala visoke kvalitete. Drugo, postupak je dugotrajan, složen, zahtijeva iskustvo i vještine stručnjaka. Posebno je teško postaviti kompozitne konstrukcije izravan način (u ustima pacijenta).

Na jedan zub

Raspon cijena je ogroman. U prosjeku jedan винир cijene u iznosu ne manje od 15 tisuća. Ako je pacijent manje nedostatke, dizajn se može košta oko 6300 kuna. Na konačan iznos instalacije utječu:

 • stanje zuba;
 • materijal koji će se koristiti za obnovu;
 • kvalifikacije stručnjaka koji će provesti postupak;
 • količina posla;
 • potreba za anesteziju;
 • novoizabrani način obnove (instalacija neizravne винира skuplji od izravnog, tako da je u prvom slučaju uključeni 2 specijalista).

Cijena ljuskice na prednji zubi

U cilju uštede obnovu preporučuju u područjima koja se nalaze unutar dometa. Preostale zube možete izliječiti i na druge načine. Stoga, kao opcija, može se staviti ljuskice na par zubi gornjeg i donjeg reda i provesti postupak oko 100 tisuća. Kao što je već navedeno, na konačnu cijenu utječe mnogo faktora, tako da točne informacije objavit će samo liječnik nakon individualno savjetovanje.

Djevojka prije i nakon instalacije veneers

Koliko su ljuskice na sve zube

Da biste saznali puni iznos pomnožiti cijenu jednog zuba na 32 (ili manji broj, ovisno o broju zuba kod pacijenta). Izlazi vrlo skupo. Ono što možemo preporučiti onima koji su se odlučili iskoristiti ovu opciju? Izlaza 3:

 • obratite mjesto gdje se nude беспроцентную rate za liječenje;
 • iskoristite popust kartica za smanjenje troškova;
 • traži dionice u različitim bolnicama i privatnim стоматологиях (oni često održavaju prilikom otvaranja novih mjesta).

Kako staviti ljuskice

Staviti ljuskice za zube, pacijenti su, u pravilu, moraju posjetiti stomatologa 2 puta. Kada prvi put primite liječnik obavlja preliminarne pripreme:

 1. Čini препарирования: обтачивает emajl za daljnje uspostavljanje tankih ploča, uklanja sloj jednake debljine винира.
 2. Čini baci kroz primjenu na zube posebne paste. Kada se masa stvrdne, oslobađa ga i šalje u laboratorij za proizvodnju ploča na temelju dobivenih modela.
 3. Bira nijansa винира, koristeći ploče različitih boja.
 4. Može se postaviti privremeni kolegama.

Priprema za instalaciju винира

Za vrijeme drugog prijem postavljena винир. Prije toga nužno je provjeriti ugriza, убеждаются da ploče čvrsto, odgovaraju obliku, boji. Za upotrebu se koristi poseban cementa. Vrlo je važno posjetiti liječnika opet kroz neko vrijeme, da je odbacio upalne procese na деснах, koje se mogu pojaviti zbog stranog tijela.

U slučaju kada pacijent postavljaju kompozitni винир, nedostaje jedan posjete stomatologu. Na jedan postupak liječnik troši oko 1 sat. Za to vrijeme on je vremena da bi se ocijenilo stanje zuba, odabrati optimalnu boju, обточить emajl, formira винир. Površina gotovog proizvoda prolazi kroz temeljitu obradu: samljeti i poljski, uglađen. Ako je sve u redu, kupac ode od liječnika s prekrasnom, holivudske osmijeh. Za obloge na zube ostao cijeli, potrebno je:

 • izbjegavati ekstremne sportove;
 • ne grickanje orašastih plodova, ne otvarati boce zubima;
 • očistiti ротовую šupljine najmanje 2 puta dnevno;
 • koristiti za higijensko čišćenje zubi.

Koliko high-držite ljuskice uz dužno njegu? To zavisi od vrste ploče. Na primjer, keramičke mogu trajati i do 30 godina, bez slika, habanje, крошению. Kompozitni drže manje. Oni preporučuju mijenjati svakih 4-5 godina, jer ploče izbrisani, a potamniti svake godine. Za spremanje vrste se svakih šest mjeseci kako ih je potrebno poliranje.

Naši

Julija, 24 godine: Nekoliko godina je patila zbog флюороза, a prošle godine je odlučio staviti ljuskice na prednje zube. Prvo je htjela napraviti izbjeljivanje, ali liječnici su objasnili, da se postupak ne će ukloniti žute mrlje. Od ljuskice na zdrave odbio zbog visoke cijene procedure. Rezultat je odličan! Sve dok se nije navikla, nekoliko tjedana bojala jesti krutu hranu.

Sonja, 19 godina: imam bijeli, ali malo krive zube, koja zahtijevaju poravnanje. Za ispravljanje nedostataka stomatolog nudi staviti aparatić, ljuskice ili люминиры. Posljednjih su skuplji, pa je od njih odustao odmah. Mnoge izjave o keramičke ljuskice, pa želim ih isprobati. Marljivo skupljam novac za liječenje trebati ne manje od 90 tisuća.

Vjera, 31 godinu: 31 godinu dana sam postala ljepotom i, konačno, početak osmijeh s otvorenim zubima. To se dogodilo nakon instalacije циркониевых ljuskice. Cijeli postupak radila svoj poznati liječnik, pa se stoga i odlučila. Potrošio oko 160 tisuća kuna za 8 gornjih. Mnogo? Rezultat je toga vrijedan! Zubi postali bjelji, očnjaci se ističu manje ugriza puno je glatka. Nakon instalacije su bili bolesni desni, budite spremni.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: