Kvrga na vratu

Postoji mnogo razloga iz kojih se može razviti naletjeti na затылочной dijelu glave. Najčešće se to dogodi kada mehanička oštećenja, udaraca, modrica. Neki tumori su posljedica razvoju bolesti. Pri formiranju humps na koži, valja se obratiti liječniku, kako bi saznali izvor njegova podrijetla.

Zašto na glavi se pojavljuju neravnine

Kvrga na vratu kod djeteta

Često ljudi dobiju ozljede mekih tkiva ili izloženi raznim bolestima. To može biti uzrok toga, da se formira kvrga na vratu ili drugom zemljištu glave. U većini slučajeva teško ili mekana lopta pod kožnih okriljem je posljedica udarca, ugriza kukca ili benigni tumor. Kako bi izbjegli zdravstvene probleme u budućnosti, potrebno unaprijed pitati simptomima konusom na potiljku različitog podrijetla.

Ubod kukca

Ako kvrga na glavi boli kada se pritisne, svrbi, зудит, onda je to rezultat ugriza kukca. Da biste dobili osloboditi od tumora, mogu se koristiti posebne antihistaminici. Još s takvim problemom dobro nositi antiseptik, sredstvo za zacjeljivanje rana. Ako oteklina dugo ne silazi, najbolje je potražiti savjet liječnika.

Modricama

Jedan od najčešćih uzroka pojave kvržice na vratu ima udarac, udarac, bilo koja druga trauma mekog tkiva. Moguće je uspjelo pasti i doći do oštećenja na lijevoj ili na desnoj strani. U ovoj situaciji pojavljuje se oteklina, taloženje. Ponekad kada se pritisne se javljaju bolne senzacije. Obično je oštećenje kože prolazi samostalno, ali se može ubrzati zacjeljivanje, koristeći običan hladan oblog.

Атерома

Kvrga na glavi pod kožu ponekad je атеромой – tvrdi obrazovanjem, koja je formirana kao rezultat začepljenja kanala lojne žlijezde. Takav tumor ne izaziva bolove, ali mogu brzo rasti, воспаляться zbog prodora infekcije. Kao rezultat pojavljuje se bolno novi rast. Da biste uklonili tumor na glavi u obliku kvrga, potrebno je posjetiti liječnika koji će propisati liječenje (лазеротерапию ili standardne kirurške operacije).

Гемангиома

Kada kvrga na vratu ima crvene boje, okruglog oblika, onda je to vjerojatno гемангиома – vaskularna tumor nezloćudnog karaktera (kao na slici). Najčešće to čine zbog smetnji u razvoju krvnih žila. Takav taloženje vrlo bolan ozljede može krvariti. Preporučuje se izbrisati гемангиому, inače se pojavljuje rizik od pojave nekih komplikacija. Tumor na vratu nastavi uz pomoć različitih metodologija: kirurški zahvat, laserska operacija, криодеструкция.

Kvrga na vratu u kosi

Липома

Pokretna blage kvrga na glavi odrasla osoba bez udarca – липома (tumor masnih). Takav tumor se odnosi na benigni соединительнотканным образованиям, koji se formira pod kožom. U većini slučajeva, ovaj бугор ne ugrožava zdravlje i život vlasnika. Tumor masnih vrlo sporo povećava u veličini, da ne donosi nemir. Međutim, treba proći liječnički pregled.

Фиброма na glavi

Tvrda ili mekana shot u затылочной području, koja može imati noge – фиброма. To je novi rast sastoji se od vezivnog i vezivnog tkiva. Ponekad takve opipljive taloženje pod kožom izaziva bol, a ako slučajno ga dodirujete ozlijediti. Фиброма uvijek pojavljivati, to se događa uz pomoć криодеструкции, laser terapija, электрокоагуляции i drugih tehnika.

Na stopalu

Vrsta kvrga, koja se može iskočiti ispod kose, na tjemenu, po zatiljku, a mali «горошина» pod nazivom stopalu. Je подкожное obrazovanje se pojavljuje zbog infekcije HPV-infekcije (папилломавирусом). Dermatolog imenuje jednu od nekoliko mogućnosti liječenja, što zavisi od vrste, veličine bradavice (od uzimanja lijekova do ukloniti kirurškim putem).

Što se obratiti liječniku

Liječnik pregledava glavu pacijenta

Potpuno novi entitet, koji se može otkriti iza glave je sigurno površinske kvržicu ili prvi znak opasne bolesti. Da bi se izbjeglo pogoršanje zdravlja i više ozbiljnih zdravstvenih problema, preporučuje se pokazati «lopta» liječniku. Pregled, dijagnoza slične patologije bave terapeut, ORL, kirurg, alergolog, dermatologa ili онкологу.

Što učiniti ako dijete na leđa pojavila kvrga

Kvrga na glavi djeteta ili netočno oblik lubanje novorođenčeta mogu biti posljedice rođenja ozljede ili generički tumora. U procesu generičke aktivnosti može doći do situacije da izaziva pomak подвижно sjedinjenim kostiju, što dovodi do asimetrije. Pojava izrasline na glavi ili vratu bebe ponekad govori o лимфаденит (povećanje лимфоузла). Ako grbu počinje da raste u prvih nekoliko mjeseci života, previše выпирать, izazvati nemir djetetu, onda to ukazuje na upalu tkiva, što zahtijeva hitnu terapiju.

Često naletjeti na dijete može rasti zbog pada, udarca. Dječji kožni pokrivač je vrlo nježna i osjetljiva, a koordinacija nije savršen, pa čak i mala trauma postaje razlog obrazovanja čvrstog neravnine. U tom slučaju preporučuje se priložiti na mjesto oštećenja nešto hladno i obraditi sredstvom od udaraca. Ako novi rast počne krvariti, dobrobit djeteta pogoršava (mučnina, povraćanje, vrtoglavica), onda hitno treba pokazati dijete liječniku.

Video: dijete udario затылком što učiniti

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: