Kupelj, sauna, hamam ili kako da se brinu za njegu kože pri visokim temperaturama?

Kupelj opet je dobivanjem popularnost, uskoro će joj već može nazvati klubom interesu. Osim toga, danas je postalo moderno u kadi, kao i u svojoj vrsti, kao što su hamam ili sauna, da se brine za njegu kože. Međutim, treba razmišljati o tome, svi se koriste u banji kozmetike za vašu kožu jednako koristan. Tako da smo danas vam opisati kako se pravilno brinuti za njegu kože u sauni, hamamu ii u sauni, a kako — to je neprihvatljivo.

Kupelj

Temperatura u ruskoj banji tvrd, ona doseže пятидести-sedamdeset stupnjeva celzija pri vlažnosti u pedeset-sedamdeset posto. Za kožu te odredbe su prilično udobna, a evo za баночек s kozmetikom ne. Iznimka mogu postati gel za tuširanje i sapun.

S kože u samoj banji ništa ne treba, a nakon nje može da se nanese na kožu lica masku ili umirujuće kreme. A evo za tijelo odgovarati kozmetika s stisnuti krvne žile komponentama, kao što su ekstrakt иглицы i kofein.

Pokušajte se pare metle od profesionalnog банщика. Metla treba odabrati u skladu sa svojim potrebama: breza za smirivanje kože, эвкалиптовый za zdravlje općenito i hrastov kako bi se poboljšala elastičnost i glatkoću kože. Također zatražite da prikrije svoju glavu granama drvca. Takva masaža metle će doprinijeti pilingom, tako da nakon ovog postupka preporučuje se pranje žestoke ručnik.

Ne upotrebljavajte u par med ili slane pilinga, da ne iritira i ne ozlijediti kožu. Ta sredstva više pogodni za upotrebu u kupaonici.

Sauna

U finskoj sauni temperatura može doći do sto-sto dvadeset stupnjeva kada se vlažnost ne više od petnaest posto. Tako vrući i suhi zrak – to je stres za kožu, pa joj ne treba još više iritirati dodatne manipulacije za ljepotu.

Prije saune obavezno uzmi tuš i pažljivo osušite kožu ručnikom. A na lice, nanesite hidratantni gel ili kremu s glatkom teksturom. U sauni se ne smije koristiti za tuširanje koji sadrže abrazivne čestice. A nakon saune nanesite na tijelo hidratantna krema ili krema sa anti-stres učinak.

Nakon saune tuširati se i nanesite na kožu lica i tijela blagi piling, kuha kod kuće, na primjer, od zobenih pahuljica i slatkog vrhnja. Nakon toga vaša koža će biti mekša i nježne.

Ne trudite se temeljito распарить kožu, poslije saune se nanese na nju velik broj hranjivih krema. Takav postupak neće završiti ništa dobro, osim povećane proizvodnje sebuma, sjajnom crvenom kože i ozljede krvnih žila.

Hamam

Turski hamam izgrađen od kamena i njima облицован, pa se temperatura u njemu relativno je niska, oko četrdeset pet stupnjeva rekordno visoke vlažnosti oko osamdeset posto. Ova klima je u stanju stvoriti idealne uvjete za njegu kože lica i tijela. U takvim okolnostima je gornji sloj kože postaje više sluha za piling i daljnje prodiranje u nju aktivnih kozmetičkih sastojaka.

U hamamu možete koristiti enzim pilinga koji vole vlagu i toplinu, ali i piling tijela, pripremljen od morske soli sitne samljeti ili жмыха. Najboljim postupcima nakon hammam je lifting kreme za tijelo i masku.

Možete probati i turski sapun masaža pomoću dvije vrste sapuna: maslinovog, натертого na velike rešetki i s pomoću posebnog svile vrećice smjese u pjenu, kao i crnog sapuna «гассул». Već nakon jednog takvog razgovora vaša koža će postati mlade i svježe.

U hamamu nema kontraindikacija ne za bilo ljepote-поцедур.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: