Klimatski tehnologije u odjeći

Napredak ne stoji, i u današnje vrijeme moderne tehnologije koje se koriste u potpuno različitim područjima života. Već je prestala biti pripadnosti isključivo oružanih snaga satelitske komunikacije, a najnoviji napredak u klimatskim tehnologija počela se uspješno primjenjivati u odijevanju.

Moderan i moderna odjeća nije samo udobna, ona se još i «prozračan». I sve veći broj modernih ljudi daju prednost klimatskim tehnologije, ne samo u vlastitim automobilima, ali i u vlastitoj odjeći.

Neka nas pogledajte što je klima-контраль u odjeću?

Ovaj izraz je došao iz automobilizma, i znači on ravnotežu mikroklime, kao i temperature unutar auto-salonu, koji je ugodan za čovjeka. Što se tiče odjeće, ovdje se primjenjuju tkiva, koji su posebno dizajnirani u cilju stvaranja udobnosti i izvršiti određene funkcije prilikom nošenja. Ta tkiva se razlikuju po materijalu, koji leži u njihovoj osnovi, kao i za one funkcije koje on obavlja.

Glavne značajke:

•Теплозащита

•Водоотталкивание

•Ветронепроницаемость

•Паронепроницаемость

•Ventilacija

Klimatski tehnologije u odjeći

Dakle, ono što može biti odjeća s klima-uređajem?

Takva odjeća može biti svakodnevno i sporta, kao i демисезонной i zima. Obično se primjenjuje klima kontrole i u donjem rublju i u jakne, ветровках i плащах, kao i u opremu.

Ova «pametna» odjeća sadrži u sebi više slojeva od različitih tkiva, koji zajedno posjeduju утепляющим ili osvježavajući učinak.

Obično odjeća s klima kontrole se sastoji iz tri sloja: gornjeg, srednjeg ili obloge i domaće.

Gornji sloj je obično izrađen od čvrste tkanine, koja pokrivaju водоотталкивающим sredstvo, on mora braniti od toga, za hladnog zraka nije prodrla unutra. Obično ova tkanina ne-markov.

Srednji sloj se obično izvodi od tkanine-izolacije, нетканой ili pletenje, фольгированной ili безмембранной. Ovaj sloj treba otjerati vlagu i zadržati toplo. Unutrašnji sloj ili slojevi su obično odgovorni za to, kako bi višak vlage i pare pojavi van, a unutar odjeće održao toplinu.

Подкладочная tkanina mora obavljati funkciju termoregulacijski, ravnomjerno distribuirati toplinu, zaštitu od pregrijavanja i izluči višak vlage na površinu odjeće. Također, ova tkanina može reflektirati toplinu vašeg tijela, čime se pribave dodatni zračni jastuk.

U hladno doba godine u takvoj jaknu ili kaput vam neće biti strašno ni mraz, ni kiša, ni snijeg. A ako ćete vrlo aktivni, vlaga ili para ne će ostati unutar odjeće, tako da ne вспотеете. U toplo doba godine u takvoj odjeći vam neće biti vruće, jer vaša koža je u njoj će biti prozračenom. Osim toga, ta odjeća nije промочит kiša.

Danas sa sigurnošću možemo reći da je budućnost dođe, jer vaša odjeća sada reagira na različite atmosferske pojave, kao i na promjene u temperaturi vašeg tijela.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: