Kako se radi ULTRAZVUK male zdjelice u žena

Liječnik daje pacijentica smjer za obavljanje ultrazvuka u stalni bolovi u dnu stomaka. Postupak je najpristupačniji način za dijagnostiku gotovo svih ginekološke bolesti. Istraživanje podataka ULTRAZVUK omogućava гинекологу dobili najviše precizno znanje o stanju organa i otkriti odstupanja.

ULTRAZVUK male zdjelice u žena

Ultrazvučna dijagnostika

TONA-skeniranje pretpostavlja primjena ultrazvučnih valova (visoke frekvencije) da bi grafički stil unutarnje strukture. Ultrazvučni pregled organa male zdjelice u žena – to je neinvazivna istraživanje koje daje liječnicima priliku postaviti dijagnozu ginekološke bolesti i propisati adekvatnu terapiju. Osnova za ultrazvučni pregledi mogu poslužiti sljedeće dijagnostičke zadatke:

  • istraživanje dimenzija, statusa, oblika jajnika ili maternice;
  • potvrda trudnoće;
  • utvrđivanje uzroka boli u zdjelici;
  • pregled na prisutnost фиброзных tumora, pečata različitih etiologija, яичниковых folikula i drugih problema;
  • pronalaženje razloga vaginalna krvarenja.

Трансабдоминальное

Kako se radi ULTRAZVUK male zdjelice kod žena? Da mentalni stav na postupak bio ispravan, potrebno je znati da postoje dvije metode ankete: трансабдоминальное i трансвагинальное. Prvi način ULTRAZVUK OMT (organa male zdjelice) je učinio posebnim senzorima, a od pacijentice ne zahtijeva pripremu unaprijed. Трансабдоминальное ULTRAZVUK se provodi kroz trbušnu šupljinu. Postupak se razlikuje visokom osjetljivošću i velikom preciznošću. Prvi liječnik uzrokuje poseban sastav na dno želuca, poboljšava ultrazvučni kontakt s kožom, a zatim pomoću senzora čini ULTRAZVUK.

Трансвагинальное studija

Vaginalno ultrazvučni pregled se radi pri punom mokraćnom mjehuru. Provodi se kroz vaginu, kada se senzor nalazi se na maloj udaljenosti od tijela koje je potrebno ispitati. Трансвагинальное uvod aparat da prikazuje čak i najmanja promjena u tkivima. To je važno pri planiranju trudnoće ili za određivanje strukture i točne lokacije izlaza jajovoda, što se ne može vidjeti kada абдоминальном istraživanju. Pri ovom postupku na senzor liječnik prvo stavlja kondom, a zatim uvodi u odgovarajuću zonu, gdje se naizmjence vozi, malo надавливая.

Liječnici znaju kako se radi ULTRAZVUK male zdjelice u žena u kojih se sumnja abnormalne promjene u maternici. Prvo im je propisan трансабдоминальное studija, a tek onda se može primijeniti трансвагинальное. U takvom kombiniranom istraživanju taped sve ginekološka patologija čak i u samom početku svog razvoja. Bilo ultrazvuk jajnika i maternice je apsolutno siguran postupak za zdravlje.

Kako se pripremiti za ULTRAZVUK male zdjelice žene

Djevojka čine USI

Da bi pregled bio što je moguće opisno, potrebno je ispuniti nekoliko zahtjeva:

  • Za abdominalne ankete mjehur treba što je više moguće ispuniti, za što je žena za 1,5 sata prije početka postupka preporučuje popiti najmanje litru tekućine bez plina i ne mokriti.
  • Ako je u povijesti bolesti navedeni su kronične bolesti crijeva, pacijentica treba unaprijed da biste dobili osloboditi od nadutosti. Za to 2 dana prije zahvata je potrebno držati dijetu u kojoj se nalaze газообразующие proizvodi i uzimanje aktivnog ugljena.

Pri vođenju vaginalnog ultrazvuka napuniti mjehur ne treba. Važno je najveći nedostatak tekućine u organima, pa se za pokretanje postupka za par sati je poželjno za čišćenje crijeva s pomoću klistir. Ova dijagnoza se održava u apsolutno bilo koji dan ciklusa, ali ne i u danima menstruacije. Prije ovog postupka liječnik treba provjeriti, da na lateks (kondom) alergijskih reakcija kod pacijentice nema.

Kako se radi ULTRAZVUK male zdjelice kod trudnica? Vaginalni način istraživanja buduće mame se ne provodi. Što se tiče mjehura, onda za трансабдоминального anketa se popunjava ne u potpunosti, ali umjereno. Trudnice prolaze nekoliko puta ultrazvuk za određivanje spola djeteta, promatranje njegov razvoj ili za otkrivanje mogućih patologije.

Kada je najbolje napraviti ULTRAZVUK u ginekologije

Kako bi se izbjeglo razvoj kroničnih bolesti, гинекологи preporučuju jednom godišnje provesti s pomoću ultrazvuka preventivni pregled. Ako patologija prisutna, onda se postavlja pravo pitanje, kad je najbolje napraviti ULTRAZVUK male zdjelice u ovom slučaju? Kod kroničnih oboljenja žena treba vrednovati ne rjeđe od jednom u šest mjeseci. Najbolje vrijeme za ginekološke ultrazvuka – 3-10 dana nakon menstruacije.

Ultrazvučni pregled organa male zdjelice

Ultrazvuk ženskih tijela

Veliku ulogu u акушерской i гинекологической praksi igra ultrazvuk, tako da pravilna procjena ULTRAZVUK male zdjelice u žena je vrlo važno. Prema rezultatima istraživanja definitivna dijagnoza može staviti samo kvalificirani zdravstveni radnik. Ali odstupanja od norme dostupan vidjeti bilo koju ženu. Tako, normalno stanje grlića maternice – to je debljina – 42 mm, širina 60 mm, dužina – 70 mm; jajnici – 4-15 mm/15-35 mm/24-55 mm. Indikatori mogu malo varirati, u zavisnosti od vlastitih postavki.

U procesu ultrazvuka često taped patologije organa ženske zdjelice (urođena ili stečena). Skeniranje sonication smatra se da je najsuvremenija metoda dijagnostike ginekološke bolesti:

  1. Fibroids – benignih čvorišta formacija, raste u гладкомышечном sloj maternice.
  2. Endometrioza – najčešći bolesti žena u fertilnoj dobi, što predstavlja rastinje zbog svoje granice stijenke maternice.
  3. Придатково-пузырные свищей, nastalim nakon proboja gnoje procesa u ženskim tijelima.

Cijena studija

Vođenje postupka

Napraviti i ultrazvuk može u bilo koje specijalizirane klinike, javne poliklinici ili многопрофильном medicinskom centru. Cijena postupka ovisi o načinu njezina provođenja. Cijena трансабдоминального ankete varira od 300 do 3800 hrk. Vaginalni metoda troška malo skuplji – od 500 do 4.000 eura. Da biste saznali koliko košta postupak i kako rade ULTRAZVUK male zdjelice u klinici, odabranom, nazovite direktno na telefon ili pročitajte informacije na web stranici medicinskog centra.

Video: ULTRAZVUK ženskih tijela

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: