Kako provjeriti prohodnost jajovoda

Djeca – produžetak nas samih, tako da gotovo svaka žena sanja o sretno i zdravo potomstvo. Međutim, neki se suočavaju s nemogućnošću zatrudnjeti, čuo strašnu dijagnozu «neplodnost». Za shvatiti razloge, odlučiti o metodama liječenja, ginekolog će vas uputiti na provjeru jajovoda. To je jedan od prvih postupaka, od kojih se razlikuju детородные funkcije organizma. Kako provjeriti prohodnost jajovoda, koliko bolno je postupak? Ajmo se u ovim pitanjima.

Zašto je povrijeđeno prohodnost jajovoda

Maternica – najvažniji organ, o zdravlju koji utječe na mogućnost začeća i вынашивания dijete. Фаллопиевы cijevi (popularni naziv – яйцевод) – dvojna organ, povezuje trbušnu šupljinu s maternice. Smješteni su horizontalno na obje strane maternice, imaju valjkastog oblika promjera od 4 do 6 mm Unutarnja površina jajovoda pokriven эпителием s ресничками, koji pomažu u unapređenju jajne stanice.

Фаллопиевы cijevi neznatno se razlikuju po dužini jedni od drugih, koji iznosi od 10 do 12 potražite U njima postoje jajašce i spermij. Nego «pravu stvar» funkcionira trepavice unutar epitela jajovoda, to je više vjerojatno da će žena zatrudnjeti. Na njima se oplođeno jajašce kreće i ulazi u maternicu i za daljnji razvoj.

Znakovi opstrukcije jajovoda

Prema podacima medicine, koji se bave problemima neplodnosti, od 30% do 40% svih slučajeva неутешительного dijagnoze zbog непроходимостью jajovoda. Uzrok bolesti može biti:

 • Poljoprivredni:
  • dostupnost upalni procesi nespecifične prirode, koje su uzrokovane pogotkom i aktivan размножением bakterija;
  • infekcije prenosive spolnim putem – gonoreja, klamidija, уреаплазменная, микоплазменная infekcije, трихомониаз, genitalni herpes;
  • ginekološki operacije i komplikacije nakon njih;
  • pobačaj;
  • operativne intervencije u liječenju bolesti trbušne šupljine (аппендициты, перитониты), bolesnih organa zdjelice;
  • bolesti spolnog sustava – сальпингит, сактосальпинкс, endometrioza, tumor maternice.
 • Funkcionalni. Ti razlozi su uzrokovane posebnim potrebama u vlastito jajovoda, urođena punim ili djelomičnim nedostatkom posljednjih. U rijetkim slučajevima javljaju kao rezultat prethodnog jakog stresa ili hormonalnih poremećaja.

Kako otkriti ili opovrgnuti dijagnoza «neplodnost», izdvojiti od uzroka bolesti, dodijeliti adekvatan, učinkovit tretman je potrebno savjetovanje stručnjaka, provođenje kliničkih istraživanja. Mnoge žene o prisutnost upalnih procesa, кистах, миомах saznali slučajno u procesu dijagnostike. Ne zaboravite na potrebe prolaska ginekološke preglede najmanje jednom u šest mjeseci.

Učinkovite metode za utvrđivanje prohodnosti jajovoda

Kako provjeriti prohodnost jajovoda? Dokazano godinama metode su bolne, zahtijevaju dugotrajnih kliničkih istraživanja se provode u općoj anesteziji. Više nove, suvremene metode dijagnostike relativno bezbolni, ne zahtijevaju opću anesteziju. Kako odabrati najprikladniji način:

 • Posavjetujte se s гинекологу.
 • Liječnik bi trebao provesti ginekološki anamneza.
 • Ovisno o rezultatima, dodjeljuje se dijagnoza/tretman ili operativna intervencija za vraćanje prohodnosti jajovoda.

ГСГ (Гистеросальпингография)

Гистеросальпингография

Ovaj postupak je u provođenju istraživanja prohodnosti jajovoda uz pomoć x-zraka. Гистеросальпингография pomaže definirati, prohodan li фаллопиевы cijevi; dostupnost деформационных promjene maternice, privjesaka; naučiti o stanju endometrija, postojanje patologije. Suština dijagnoze leži u uvodu u vrat maternice kroz vratne kanal posebne tvari, vidljive na x-foto.

Stručnjak vidi na slikama stanje maternice i privjesaka: dostupnost, ili za ekstenzije, ograničenja, priraslica, tumori. U prosjeku je ušao oko 13 mg tekućine. Ako jajovoda imaju prometom, tekućina se izlije za maternicu, oko jajnika. Postupak se provodi na 7-12 dana nakon ovulacije. Važno je da nema bilo kakve upalne procese. Točnost metode je 80% i više.

ULTRAZVUK (Гидросонография)

Kabinet USI

Provjeriti prohodnost jajovoda s vjerojatnošću neće biti niža od 90 % moguće bez visoke doze zračenja pomoću ULTRAZVUKA u 2D, 3D ili 4D dimenziji. Ova metoda se zove гидросонография ili эхосальпингография (эхогидротубация). Za vizualni potvrditi/opovrgnuti dijagnoze u šupljinu maternice uvodi posebna vaginalni senzor. Glavni nedostatak postupka je visoka ovisnost rezultata o vještini operatera, održavanje aparata, njegova sposobnost da pravilno, pravilno dešifrirati slike.

Dijagnostička laparoskopija

Dijagnostička laparoskopija

Ova skupa operacija zahtijeva boravak u стационаре jedan-dva dana. Ona je kirurški zahvat pri kojoj se kroz mali rez u trbuhu u jajovode uvodi лапароскоп. Točnost dijagnoze iznosi 99,9 %. Postupak se koristi za dijagnozu prohodnosti яйцеводов, mogućih komplikacija (ciste, tumori) nakon dugotrajne zarazne, upalnih procesa, za liječenje organa male zdjelice (maternice, jajnika, privjesaka).

Фертилоскопия

Postupak фертилоскопии

Za razliku фертилоскопии od laparoskopije je u uvodu endoskop kroz vratne kanal. Ovo je relativno nova metoda pomaže da se precizno držite kontrolu nad stanjem maternice i njenim dodacima. Manje je vjerojatno da će otkriti opstrukcije jajovoda, bolje drži фертилоскопии. Za razliku od ГСГ, ova metoda daje preciznije rezultate ako se grčevi maternice, koje negativno utječu na valjanost гистеросальпингографии.

Koje testove je potrebno da prođe ispred prilikom testiranja

Prije nego pravac na pregled prohodnosti jajovoda ginekolog će vam proći testove:

 1. Урогенитальных sekreta (ginekološki brisevi).
 2. Цитологическое istraživanje potezima vrata maternice i цервикального kanala pomoću PAPA-testa.
 3. Na infekcije prenosive spolno prenosive bolesti, HIV, TORCH infekcije metoda polimer lančane reakcije (PCR).

Gdje to učiniti i koliko košta studija u Moskvi

Javne, privatne klinike i bolnice nude veliki spektar usluga za žene, kojima je potrebno provjeriti prohodnost jajovoda. Ako prije nekoliko desetljeća, tu dijagnozu stavio križ na spremnost žene da postane majka, onda suvremenim dostignućima znanstvenika pomažu vratiti funkcionalnost jajovoda, dajući radost, sreću majčinstva.

Cijena usluga razlikuje se u zavisnosti od vrste dijagnostike, stupanj vjerodostojnosti krajnjih rezultata, moguće učinke i nuspojave:

Naziv klinike Vrsta analize Približna cijena, više informacija
Klinika InVitro Uzimanje ginekoloških materijala 390
Sveobuhvatna analiza «Seks u velikom gradu: 12 infekcija + bris 5840
Цитологическое istraživanje potezima vrata maternice i цервикального kanala PAP-test 1230
Poliklinika «Dobrodošli» Цитология 1750
Istraživanje infekcija metodom PCR od 1 do 18 infekcija Od 180 do 2780
Centar za žensko zdravlje Sveobuhvatne analize u otkrivanju skrivenih infekcija + PAPPU-test 4900-6900
Istraživanje infekcija metodom PCR od 1 do 18 infekcija Od 350 do 2950
Bris na floru 450-550
Centar tradicionalne primalje Uzimanje биоматериала (bris) 500
Sveobuhvatne usluge (testovi za utvrđivanje prohodnosti cijevi) Od 5500 do 15.000
Ginekologija ОнМед Uzimanje биоматериала (bris) 300
Istraživanje infekcija metodom PCR od 1 do 20 infekcije Od 300 kuna.
Цитология 2500

Vrste dijagnostike i njihove cijene u različitim klinikama:

Pogled kliničkog/dijagnostičke studije Približna cijena, više informacija Naziv klinike
Гистеросальпингография 15000-25000 On Klinike

(international medical centar)

Opis slike liječnikom 1200
Эхосальпингография (USI) 7000 Klinika «Lama preporod» (centar za operativne ginekologije)
Anestezija (intravenozno) 3000
Prijem i pregled ginekolog besplatno
Гистеросальпингография 8000 Klinika InVitro
Laparoskopija 1 vrsta 14590 Klinika «Obiteljski liječnik», Moskva, St. Petersburg
Laparoskopija 2 kategorija 21320
Injekciju u vrat maternice 450
Гистеросальпингография 2200 Poliklinika «Dobrodošli»
Гидросонография 7350
Savjetovanje ginekolog + ULTRAZVUK (эхосальпингография) 3500 Centar reprodukcije i planiranja obitelji
Dijagnostička laparoskopija 42000
Operativna laparoskopija + гистероскопия Od od 69.000
Соногистеросальпингография 6000 Centar tradicionalne primalje
Гидротубация 1500

Video: kako jajovoda provjeriti prohodnost

Provjera jajovoda na prohodnost počinje pripreme:

 • Liječenje upalnih procesa genitalnih organa.
 • Temeljitu higijenu wc-a.
 • Prijem спазмолитических lijekova u dozi od preporučene kao liječnik.

Odabir metode istraživanja, posavjetujte se s kao liječnik: saznajte koji je pogodan za vaš slučaj, pitajte obrazložiti zašto. Ako se bojite bolnih senzacija, neugodnih simptoma, razgovarajte o tome unaprijed priliku injekcije protiv bolova u području grlića maternice. Pokušajte maksimalno da se smiri prije zahvata: grčeve uzrokovane živčane napetosti, mogu negativno utjecati na rezultate dijagnostike. Saznati više o prednostima pojedinih načina provjere prohodnosti jajovoda ćete biti u mogućnosti da pogledaju video u nastavku.

Priprema za inspekciju

Dijagnoza prohodnosti jajovoda

Prednosti metoda ispitivanja prohodnosti jajovoda

Naši o rezultatima

Irina, 28 godina:Više od dvije godine pokušala sam trudna: redovan seksualni život, nedostatak infekcije i upale rezultata nije dao. Pozivajući se na kliniku za reproduktivne ginekologije, zajedno s liječnikom otkrili uzrok: upotreba dugo vremena kako bi se spriječilo внутриматочной spirale. Kao rezultat toga nastao šiljci, koji su otkrili prvi put kada гидротубации, kada ponovio postupcima (4 puta) ih uklonili. Bol nije bila jaka. No, kroz godine sam postala majka dva šarmantan malu djecu.

Aleksandra, 22 godine:gluposti u 19 godina sam napravila abortus, koji je kasnije postao uzrok upale dodacima. Pokušali s mužem trudna oko pola godine. Tri klinike u inozemstvu, masa novca potrošeno, hrpa testova i… napokon dugo očekivani dvije crtice na testu! Pomogao фертилоскопия i kompetentno određeno liječenje liječnik jedne klinike u moskvi. Niska pokloniti mu!

Inga, 30 godina nakon što je Čuo dijagnozu «opstrukcije jajovoda», ja sam spustiti ruke i pala u depresiju. Spasila me moja susjeda. Ona je rekla, da je priliku postati mama je dužan kirurg, još prije 10 godina napravio joj лапароскопию, koja je ponovno provjeriti prohodnost jajovoda i pomogla ukloniti cista jajnika. Ja sam se prijavio za prijem u privatnu kliniku, gdje se besplatno proveo konzultacije: potvrdili dijagnozu, poslao na ostavljajući analize i лапароскопию. Hvala Юрию koji je ubio siromašnih za mog četiri mjeseca бутуза!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: