Kako izračunati ovulaciju

Menstrualni ciklus definira donje zdravlje, povoljne i nepovoljne dane za trudnoće. Ako je pravilno izračunati ovulaciju, povećava vjerojatnost doživjeti radost majčinstva, ili obrnuto – da se možete zaštititi od izuzetno neželjenih ubrzo začeća.

Kako izračunati dan ovulacije

Ako žena ne želi zatrudnjeti, najbolje je redovito izrađivati raspored dolaska mjesečno, pažljivo pratiti menstrualni ciklus. To je jednostavan i besplatan način kako izračunati kada će se ovulacija, koji pomaže djevojci reproduktivne dobi planirati svoju budućnost, napraviti informirani i svjesne akcije. Kada нерегулярная menstruacija, takav izračun izazvati sumnju. Tada je potrebna privatna savjetovanje okrug ginekolog. Ako takvih problema nema, vrijeme je da sredite, kako izračunati ovulaciju.

Kako izračunati dan ovulacije po kalendaru

To je većina pristupačne home metoda koja pomaže izračunati uspješno začeće ili izbjeći pojavu. U Mreži distribuira kalendare online, razvijeni programi ove vrste. Klasični obračun odvija se na sljedeći način:

 1. Treba izračunati trajanje menstrualnog ciklusa, a za to u džepnom kalendaru mjesečno slavi prvi i zadnji dan menstruacije. Najčešće ovaj period traje 25 do 28 dana, nakon čega ponovo dolaze tjedne.
 2. Овуляционный razdoblje – 11-15 dana menstrualnog ciklusa, kada se pojavi velika vjerojatnost za uspješno začeti dijete. Šanse za dugo očekivani majčinstva povećana, ako ciklus žene stabilna.
 3. Poznavanje ovih datuma, također možete izračunati nepovoljne dane za trudnoću, koji mogu voditi aktivan seksualni život. Ženi je potrebno samo uvjetno oduzimanje opasne i sigurne dana, i ne slomiti uobičajeni raspored.

Kalendar na tabletu

Kako izračunati ovulaciju na USI

Žene su navikli da ULTRAZVUK pomaže samo odrediti tko u budućnosti će roditi – dječaka ili djevojčicu. Ovim spektar mogućnosti ovog kliničkog ispitivanja nije ograničena, jer se još može očistiti ovulaciju, pravodobno prepoznati opasne «ženskih» bolesti. Ultrazvučno praćenje vizualizira sazrijevanje folikula jajnika i oslobađanje jajašca za buduću oplodnju. Postupak za izračunavanje:

 • žena treba znati simptome približava ovulacija,
 • unaprijed vrijedi približno izračunati datum;
 • u dane treba ići na ULTRAZVUK, klinički putem potvrditi pretpostavka.

Kako izračunati ovulaciju u bazalnim temperaturama

Ići na ULTRAZVUK stalno nema mogućnosti: to pay klinički pregled, nije uvijek ugodno i brzo. Sami možete izračunati ovulaciju kod kuće, a za to naoružajte se vrlo obične ртутным termometrom. Postupak mjerenja temperaturnog profila provesti ректально ujutro, odmah nakon buđenja, ne diže iz kreveta, ne izvodeći nikakve nagle pokrete. Rezultate unositi u tablicu, mjesečno iznositi raspored. Tako se može točno odrediti kada će doći do ovulacije, koliko trajati. Rezultati su sljedeći:

 1. U razdoblju sazrijevanja jajne stanice, kad je ovulacija još nije zakazan, mjereno ректально temperatura ostaje na razini smanjena.
 2. Neposredno prije ovulacije temperature mijenja, indikatori doseći najnižu razinu na termometar ima.
 3. Nakon okretanje folikula u žuto tijelo temperatura raste, a razlika u odnosu na prethodni pokazatelj varira u rasponu 0,6-0,8 stupnjeva.
 4. Da točno odrediti ovulaciju tako domaći način, ove mjerenja treba provoditi svakodnevno u isto vrijeme, ne krše raspored. To će pomoći da se pravilno izračunati cijeli period.

Raspored bazalna temperatura

Kako izračunati ovulaciju na test-полоскам

Žena može točno saznati, ima povoljne ili nepovoljne dane za začeće djeteta. Nije potrebno zapisivati na ultrazvučno praćenje: možete otići u ljekarnu i kupiti poseban test trake po pristupačnoj cijeni. Oni će se izračunati kada će početi ovulacija. Dekodiranje test je vrlo jednostavan. Važno je da prvo saznate od upute, kao što se događa je istraživanje kod kuće:

 1. U čistu posudu sastaviti svježu porciju dnevni urin u količini 100 ml Ovog doza je sasvim dovoljno da se rezultat s pravom izvođenja testa i trajanja nije izazvao nikakve sumnje.
 2. Izostaviti poseban test-trake od papira u porciju urina, držite ga nekoliko sekundi dok se ne pojave prvi rezultati. Ostaje izračunati povoljne dane za začeće djeteta, ili ne.
 3. Pojava prve pruge, kao i test na trudnoću, pokazat će pogodnost kupnje. Sve ovisi o drugoj rizika, ako takva uopće pojavi.
 4. Prisutnost druga crtica kaže, da je važan trenutak doći će u narednih 24-48 sati, a nedostatak da se ne mogu osloniti na uspješno začeće djeteta.
 5. Potpuni nedostatak traka pokazuje nesposobnim kupila test, vrijeme je da ponovno posjetiti ljekarne.

Test na ovulaciju

Izračun ovulacije u mjesec

Točno izračunati vrijeme ovulacije će poseban kalkulator online. Ako je vjera virtualni rezultata nema, bolje je napraviti precizan kalendar. Svaka žena može bez ičije pomoći izračunati opasne i sigurne dana u smislu začeća, a za to je potrebno slušati na vlastitom tijelu. Na primjer, u razdoblju od početka ovulacije opipljive маточные smanjenje, s pomoću kojih se jajašce kreće prema izlazu. Drugi savjeti su prikazani u nastavku:

 • povlačenje od senzacije u donjem dijelu trbuha kao pri planske menstruacije;
 • povišena afektivnost, seksualna aktivnost;
 • povećanje volumena prozirnog sekreta iz vagine;
 • poboljšanje ukupnog zdravlja;
 • povećana fizička aktivnost.

Ako žena iz prirode smanjena osjetljivost, džepni ili online kalendar – to je pravi način kako izračunati kada je ovulacija. Svaki od predloženih navedenih metoda ima svoje prednosti i nedostatke, stoga je potrebno s posebnom odgovornošću prići proces planiranja obitelji, izbjegavajte sumnjive veze i nezaštićeni seksualni kontakt.

Video: kako izračunati dan ovulacije

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: