Kada vježbanje nakon poroda

Mnoge žene žele da se uskoro vrate figuru nakon što postanu majke. Međutim, nije sve poznato, kroz neko vrijeme nakon poroda može se baviti sportom, da ne povrijediti sebe. Što se tiče strogih dijeta, oni contra, pa sport – najbolji izbor za one koji se žele odlično izgledati.

Može li se nakon poroda baviti sportom

1

Pitanje mršavljenje nakon duge trudnoće, većih promjena u tijelu i rođenje djeteta je vrlo važno za mlade mame. Pribegavaju dijetama ili uzimanje tableta za mršavljenje u razdoblju dojenja je strogo zabranjena, jer to ugrožava ne samo za zdravlje žene, ali i njena beba. Puno bolji i korisniji početi fizički trening i kontrolirati svoje obroke. Kada se može baviti sportom nakon poroda – je pitanje koje se rješava se individualno. Ako se žena dobro osjeća, već kroz par dana možete početi vježbati.

Gimnastika nakon poroda preporučuje medicinske struke u ranim danima, samo ako je sve prošlo bez komplikacija i vježbe ne uzrokuju ženi bol. Mala opterećenja će donijeti koristi za zdravlje, простимулируют маточные smanjenje, peristaltiku crijeva, sprječavaju zastoj krvi u maternici. Jutarnja tjelovježba treba biti stabilan, izbjegavajte brze i nagle pokrete. Osim toga, odjeća za sport ne treba krivotvoritelja pokreta, ali hvatanje za sise. Vježbe nakon carski rez košta odgoditi na 2 mjeseca, sve dok ne brinuti šavova na trbuhu.

Kada se aktivno baviti sportom nakon poroda? Za više ozbiljnih treninga morati pričekati 5-6 tjedana. Za to vrijeme će zacijeliti prijeloma, vagine, smanjit će rizik od ozljeda. Međutim, vježbe, koje uzrokuju bol, ne valja obavljati. Fitness nakon poroda mora biti usmjeren na jačanje bedara, mišića press, lateralno, stražnjice. Svakodnevno vježbanje će vam pomoći dovesti figuru u savršenu formu. Pridržavajte se radi torzo, čučnjeva, hodanje na mjestu, a ovdje je ljuljačka za press da se ne isplati.

Kada je najbolje vježbati nakon što je carski rez

Preporučuje se pitati svog liječnika o tome koliko tjedana čekati nakon operacije, prije nego što počnete vježbati. Ako je prošao u redu, bez komplikacija, onda oporavak nakon carski rez traje ne manje od 8 tjedana. U drugim slučajevima sve individualno, tako riskirati svoje zdravlje ne treba. Odmah nakon povratka kući iz bolnice zajedno s novorođenčadi, može se početi baviti privredom, ali nemojte pretjerivati.

Nakon savjetovanja s liječnikom, kada se može baviti sportom nakon poroda, treba postupno kretati od aerobnih treninga do treninga opterećenja. Važno je zapamtiti o djeci i ne treniraju do iznemoglosti. Od intenzivnih opterećenja i oslobađanje adrenalina u krvi može promijeniti okus mlijeka majke: na rezultat dijete ostati gladni, jer tu невкусное mu ne želite. Preporuča se hraniti dijete prije početka nastave, a nakon treninga bolje preliti mlijeko.

Kada vi odlučite što je za vas bolje – joga nakon poroda, gimnastika, фитбол – vodite računa o odjeći za sesija. Vrlo je važno nositi grudnjak potporu, grudi moraju biti čvrsto. Sportski odijelo za vježbanje treba odabrati od prirodne tkanine, kako bi koža disala. Ekstremni sportovi za mlade mame ne odgovaraju, jer je sve utječe na stanje bebe.

2

Koje sportove bi bilo loše

Pogodan za trening je potrebno razumno: ako počnu boljeti mišići ili spin, onda je bolje smanjiti intenzitet treninga. Sport nakon poroda ne mora переутомлять, uostalom, briga o bebi koju će uskoro roditi previše oduzima puno energije. Preporučljivo je da odaberete jednu od sljedećih aktivnosti:

  1. Mirno hodanje po 20 minuta svaki dan pomoći će da se spali 140-150 kcal. Češće šetati sa djetetom, to će donijeti korist i za njega i za vas.
  2. Trčanje je dobar izbor za mlade mame. Ali nemojte izabrati previše visok ritam.
  3. Pilates usmjeren je na opuštanje mišića, što je vrlo važno nakon poroda. Pokret jednostavne i vrlo učinkovite, možete se brzo vratiti obrazac, pozitivno utječu na blagostanje žene.
  4. Plivanje. Ovaj sport pomaže da se vlak sve grupe mišića, smanjuje opterećenje kralježnice, trenira organa za disanje, jača ruke, stražnjice, bedra. Za žene, koja je postala mama, sve to ima veliku vrijednost, jer je bebe potrebno često nosio na rukama, dojiti, укачивать prije spavanja.
  5. Gimnastika. Postoje posebni razredi za mlade mame, koje se uzimaju u obzir karakteristike tijela u послеродовый razdoblje i pomoći ženama sebe dovesti u normalan oblik. Ako je vrijeme za to nemate, možete trenirati kod kuće. Kompleks vježbi treba uključiti vježbanje s utezima, rotacije, istezanje, potrage za jačanje ligamenata, nagib.
  6. Sportske igre doprinose ne samo jačanju organizma, podizanja raspoloženja i osjećaj dobrobiti. To je još i odličan razlog za druženje sa bliskim ljudima. Igrajte badminton, mali nogomet ili vožnja na valjcima.

3

Koje sportske vježbe kontraindiciran

Liječnici cijelog svijeta provode istraživanja kako bi se precizno odgovoriti mlade majke na pitanja o sportu. Neki stručnjaci vjeruju da je nakon rođenja djeteta žena je kontraindiciran za biciklizam i intenzivno trčanje – stvar je u tome da oni opterećuju srce i mliječnih žlijezda mlada majka. To je vrlo nepoželjan za one koji doji dijete dojiti. Dizanje utega, odbojka, tenis i spadaju u kategoriju zabranjenih sportova. U svakom slučaju, vrijedno razmišljati o suvišnim kilogramima, a o vlastitom zdravlju i stanje bebe.

Video: učinkovit kompleks vježbi za dojenje mame

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: