Kada dođe do ovulacije nakon menstruacije. Simptomi i znakovi.

ovulacija kod žena fotoŽensko tijelo — to je složen i višeslojan sustav, jedna od funkcija čija je sposobnost u razmnožavanju. Svaka žena, planira imati dijete, vjerojatno zna o «povoljnih» drugi dan za začeće što je ovulacija i kada se ona dogodi. I ne спроста, potrebno je imati ideju o tom procesu i o fiziološkoj struktura ženski spolni sustav, da će uskoro doći do pozitivnog rezultata.

Ali, ono što je ovulacija kod žena? Jednostavnim riječima, to je kada se zrelo jajašce izlazi u trbušnu šupljinu iz jajnika i spremna za oplodnju. Ali ovaj proces je prilično složen i uključuje nekoliko faza. Nudimo izdvojiti u svim nijansama ovog osjetljivom pitanju kao što se događa ovulacija, kako ga prepoznati, i dan se može smatrati najprikladniji za začeće.

Kada kod žena do ovulacije?

U jajnicima kod djevojčica od rođenja vreba gotovo milijun malih donacija. Do reproduktivnog razdoblja dostižu ne sve od njih, ali oni koji su ostali su u stanju ispuniti osnovnu ulogu — nastanak novog ljudskog tijela!

Zrelo jajašce izlazi iz pucanja folikula puta u mjesec dana, svakih 21-35 dana. Mnogi koji postavlja se pitanje, nakon koliko dana nakon menstruacije počinje ovulacija. Dan, kada dođe do ovulacije, ovisi o individualnim karakteristikama svake žene. U redu, oslobađanje jajašca odgovara sredini menstrualnog ciklusa, oko 14 dana. Međutim, to je vrlo opća stopa, i kod različitih žena ovaj dan može se razlikovati više od toga, u različitim ciklus stanemo na različite načine. U гинекологической terminologiji pojavljuje pojam «kasna ovulacija pri ciklusu od 28 dana i više. To se može dogoditi na 17-19 dan ciklusa, i više se vidi kao mogućnost norme i privatna lice. Ali, ovulacija može kretati iz nekog razloga, na primjer, zbog doživljava stres, promjena klime, prekovremeni rad, dobivenih infekcije i brojnih drugih vanjskih i unutarnjih faktora.

Životni vijek objavljenih jajne stanice iznosi otprilike 24 sata. Za to vrijeme ona mora susresti s aktivnim сперматозоидом, a onda je «spreman», oplođeno stanica premješta u maternicu na фаллопиевой cijevi, tako dolazi trudnoća. Ako začeća ne dođe, ne koristi jajašce se izlučuje u najbližu menstruacije.

Razlog zašto ne dolazi do ovulacije

Jedan od najčešćih razloga zašto ne događa začeće, a žena ne može doživjeti radost majčinstva — to je nedostatak ovulacije. Ovo stanje se zove ановуляцией, i u ovom slučaju, jajašce se jednostavno ne izlazi iz šupljine, jajnika, a time i gnojidba je nemoguće.

Ановуляция može biti rezultat fizioloških i patoloških razloga. Fiziološki ановуляция smatra se da je normalna pojava i ne zahtijeva liječničku intervenciju i poseban tretman. Ovulacija može izostati, naravno razloga, ostajanjem se može pripisati:

 • trudnoća;
 • послеродоводой, razdoblje oporavka (oko 1 godine), kao i vrijeme dojenja;
 • razdoblje puberteta pubertet (oko 2 godine od prve menstruacije);
 • razdoblje menopauze;
 • prijem hormonalnih kontraceptiva.

Ali češće ovulacija se ne pojavljuje zbog kršenja reproduktivne funkcije, jednostavno rečeno bilo kakvog kvara u tijelu žene ili prisutnost bolesti ženskih spolnih organa, ili endokrini sustav. Nažalost, neki uzroci i faktori koji dovode do neplodnosti, ostajanjem su:

 • ginekološka oboljenja;
 • nedovoljna proizvodnja određenih hormona;
 • poremećaj rada štitnjače;
 • anoreksija ili gojaznost;
 • disfunkcija jajnika, razne abnormalnosti, poremećaja i upalne procese;
 • rana menopauza;
 • tumori genitalnog sustava;
 • motora uzimanje lijekova, подавляющих ovulaciju;
 • ozljede genitalnih organa;
 • zarazne i upalne bolesti ( obično nakon oporavka do ovulacije vraća se)
 • stres;
 • konstantan umor i umor;
 • jake visoka opterećenja ili pretjerana aktivnost;
 • česte selidbe i promjene klimatskih uvjeta.

Kako razumjeti da je nastupila ovulacija

Čak i kod zdrave žene dolaze u ановуляторные ciklusi nekoliko puta godišnje, tako da za one koji žele imati dijete treba znati na koji dan ciklusa dolazi do ovulacije kod žena i kako ga definirati i prepoznati.

U današnjem svijetu, postoji mnogo načina kako bi se utvrdilo kada je ovulacija počinje.

 1. Napraviti ultrazvuk. Istina, ULTRAZVUK, vjerojatno ćete morati učiniti u nekoliko koraka. Na prvom prijemu, узист popraviti, kako je odrastao i sazrijevao dominantni folikul. Obično, do trenutka pristupa ovulacije njegov promjer doseže 20-30 mm Na sljedećem pregleda, pod uvjetom da izlaz jajne stanice prema van, folikul na jajniku će biti odsutan, a iza maternice prati se mala količina tekućine nakon njegova prekida.
 2. Kupi test za ovulaciju. U ljekarnama i čak kozmetičkim trgovinama je sada vrlo lako kupiti poseban test, a to može biti za jednokratnu upotrebu, ili na primjer digitalni elektronski, biti u mogućnosti da stalno pratiti «povoljne» dana. Princip rada je takav test ne razlikuje od testa na trudnoću, jedino reagira i ocjenjuje još jedan hormon — LH (luteinizirajućeg), kojeg snažno raste prije ovulacije.
 3. Mjerenje базальную temperaturu. Najpopularniji način, kako bi se utvrdilo na koji dan nakon menstruacije dolazi do ovulacije — to je svaki dan mjeriti temperaturu i biti svoj osobni raspored temperaturna krivulja. Primjer takve raspored pogledajte ovdje. Za to je potrebno svakog jutra od prvog dana ciklusa bez ustajanja iz kreveta mjeriti ректальную temperaturu 5-6 minuta na uobičajeni ili elektronskim termometrom. U roku od mjesec dana, popraviti podatke. I kada je vaša temperatura ujutro naglo padne, taj dan je došao, došao do ovulacije. Sljedeći dan, nakon oštrog pada, čunj termometar i dramatično povećati.

Osim toga, odrediti kada dolazi do ovulacije nakon mjesec, samo gledajući svoje dobrobiti i slušati svoje tijelo. Postoji nekoliko subjektivnih simptoma koji upućuju na povoljan za začeće trenutku:

 • osjetljivost, bujanje i bol u prsima;
 • povlačenje bol u dnu trbuha, nadutost i grčevi;
 • u izobilju, тягучие iscjedak iz vagine;
 • kratkotrajna mršav, uočavanje;
 • povećana seksualna želja;
 • promjena aroma apetiti, promjena osjeta mirisa.

Nadzor nad tim znakovima, iako ne 100%, ali dovoljno je izravna i produktivan način, da znam otprilike koliko dana nakon menstruacije dolazi do ovulacije.

kada dođe do ovulacije nakon mjesec za koji dan
Postoji približan vremenski okvir, koliko traje ovulacija pri 28 ciklusu. Žensko jajašce spreman do punog oplodnje u roku od 12-48 sati. Muške sperme je dovoljno žilav i mogu obavljati svoju funkciju čak i nekoliko dana nakon spolnog odnosa. To također treba uzeti u obzir, i za uspješan rezultat, bolje je početi začeća već nekoliko dana prije očekivane ovulacije, a ne padati još nekoliko dana nakon njezina dolaska.

Još jedan problem koji brine mnoge žene, готовящихся postati mame, na koji dan nakon ovulacije se događa začeće. Čim se dogodilo spajanje ženske jajne stanice i spermija počinje tajanstveni proces pod nazivom začeće. Brzina spermija oko 3-4 mm/min, a time i doći do cilja, on može nakon otprilike sat vremena nakon ejakulacije. Nakon što se to dogodilo oplodnje, jajašce se mora infiltrirati u stijenku maternice, da je nastupila trudnoća, ovaj proces traje otprilike 8-10 dana nakon oplodnje. To je također vrlo važan trenutak, jer je implantacija stanice u šupljinu maternice javlja se samo u 20-30% slučajeva.

Suditi o dolazećem trudnoće može se onda, kada u roku ne dođe menstruacija, za potvrdu ove činjenice treba posjetiti ginekolog ili polagati test krvi na HCG.

Zapamtite, vaš organizam je jedinstven, i da shvate da kad se dogodi ovulacija se može slušati sebe i analizira svoje stanje.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: