Izrezati zubi kod beba: simptomi, od pomoći

simptomi kada dijete izrezati zubeKada dijete izrezati zubi – prirodni biološki proces. Sva djeca su različita i reakcije na teething oni se razlikuju. Mlade majke, posebno onih koje dijete prvi, često ne znaju kako da se shvati da je izrezati zube. I, bez sumnje, svaki voli mama brine pitanje kada dijete izrezati zube, nego pomoći? Na ta i mnoga druga pitanja će dati odgovor ovaj članak.

Znakovi da je izrezati zubi kod beba

Kada dijete izrezati zube simptomi mogu biti prividna ili skriveni. Obično se prvi znakovi da je izrezati zube – to je viša razina anksioznosti i salivacija. Prividna simptomi su:koliko dugo izrezati prvi zubi

  1. prekomjerno slinjenje, počevši od drugog ili trećeg mjeseca života. Od stalnog sušenje sline koža beba može uzbuditi, pa treba joj ne brisati, izbrisati;
  2. распухают i crvenjeti desni;
  3. penje niskih temperatura. Temperatura, kada izrezati zubi kod beba, povećan, ali ne uvijek i ne kod svih. Ovaj proces se mirno može proći i bez nje. Ako izrezati zube, temperatura ne smije biti iznad 380C. Povećanje temperature više od navedene brojke govori o воспалительном procesu, ne vezano uz прорезыванием zuba;
  4. crvenjeti stražnjice i (ili) obraz;
  5. djeca поносят. Vrlo često simptom, kustosa dječjih bolesti je proljev. Stolica dolazi 3-4 puta na dan i na dosljednost više tekućine nego obično. Kada je zub прорезался, proljev prestaje. Ako česte stolice sve je isto u tijeku – to je razlog da se odmah vidjeti pedijatra;
  6. česte naizgled беспричинные, žali;
  7. djeca aktivno pokušavaju «na zub» sve stavke. Važno je, da sve, što ulazi u usta, malo je maksimalno čisto i bez malih dijelova i oštrih rubova;
  8. kratki pojavu prehlade (3-4 dana), a odabir prozirna sluz iz nosne šupljine;
  9. bol u ušima. Takva bol je posljedica toga da je zubobolja daje u uši. Djeca ispočetka njihove uši ili povlačenjem u sebe za njih, težak da biste dobili osloboditi dakle od neugodnih osjećaja;
  10. smanjenje apetita. Kada počinju da reže zube, djeca često odbijaju hranu. Iznimka je мамина grudi (iako ga mogu jesti, капризничая) i krutu hranu (na primjer, kora kruha ili sušenje), koji može oštetiti stalno bolan i svrbež desni.

kada izrezati prvi zubi

Proces nicanja zuba počinje još u грудничковом dobi od pojave prvih mliječnih zuba i potpuno završava godina na 20-25 прорезыванием zubi mudrosti.

U koliko godina izrezati prvi zubi

dijete izrezati

Uobičajeno smatra se da je pojava prvih mliječnih zuba na 5-8 mjeseci, međutim, često prvenac prikazuje u 3 mjeseca, a u nekim – 10. Razloga za paniku nema, jer прорезывание se događa i kod svake dijete za individualni raspored. Čimbenici koji utječu na pojavu prvog i sljedećih zubi su vrlo raznolika: klima, nasljedstvo, vrstu hrane…

Kada грудничков izrezati zube, onda djeca zahtijevaju za sebe pažnju, postaju капризными i često хнычут. U to vrijeme treba što je više moguće dati djetetu ljubav i privrženost, češće uzeti u ruke, preusmjeriti na različite načine od lošeg raspoloženja.

Koliko vremena je rezati prvi zub? Obično prvi прорезываются dva temeljna burin. Interval kod nicanja sve drugačije, no češće proces nicanja prvi, a odmah za njim i drugi burin, uklapa u 2-4 dana.

Koliko dugo izrezati prvi zubi

Period nicanja prvih mliječnih zubi – prilično je teška, kako za dijete, tako i za svoje najbliže. U prosjeku, puno radno vrijeme nicanja svih mliječnih zuba dijete iznosi 2-2,5 godine. Na ovaj vremenski, posebno na pojavu prvih зубиков, potrebno je naoružati se smirenošću i strpljenjem, jer kad je izrezati prvi zubi, djeca se obično ponašaju izuzetno неспокойно.

Kako smanjiti zubi u djece

znakovi режущихся zuba kod bebaNakon pojave prvih dvaju donjih sjekutića, проклевываются prva dva burin (oko mjesec dana nakon pojave prve зубика). Do prve godine djeca обзаводятся osam zuba (četiri prva i četiri niže burin). Iz godine u godinu i pol, pojavljuju se dva donje i gornje dvije prve autohtone zuba (ukupno četiri). Kroz par mjeseci do autohtonih će se pridružiti očnjaci: dva dolje i dva gore. U dobi od dvije do tri godine pojavljuju se drugi autohtoni mliječni zubi: dva dole i dva gore. Dakle na tri godine dijete mora imati dvadeset zuba.

Ponašanje djeteta

Kao što je prethodno rečeno, ponašanje djeteta prilikom прорезывании zuba nije najbolje. Česte беспричинные lamentira dosežu, ponekad, do svađe, probirljivost, anksioznost, reakcija straha na različite zvukove – sve je to individualno mali человечку u takve težak period razvoja. Dijete osjeća neugodne osjećaje i ne shvaćajući što se događa s njom, zahtijeva stalnu bliskog tjelesnog kontakta s majkom, tražeći od njega podršku i utjehu, неспокойно spava, često se budi, dok je budan zločesta. Ponekad takve ćudi, ništa nije moguće zadovoljava: ni igračka ni песенкой – beba još više vrijeđa, da ga ne razumiju i počinje надрывно plakati. Rijetko kome uspije izbjeći takvo ponašanje svog malog djeteta.

Kako pomoći djetetu kada izrezati zube

dijete izrezati zube, nego pomoćiPrilično efikasan način su прорезыватели od plastike ili specijalne gume šuplje ili pune vodom. To mogu biti igračke ili poseban prsten. Djeca lijepo ispočetka njihove o njima svoje svrbež десенки. Прорезыватели sa vodom punjenje najučinkovitije, jer hladna voda (potrebno prije nego što dati djetetu прорезыватель, stavite ga na pola sata u frižider) smanjuje bol osjete i smanjuje svrbež.

Mnoge dijete dobro pomažu umirujuće gelovi, kao što su Дентинокс, Калгель, Dr. Baby i drugi. Koristiti ih možete пятимесячного dobi. Štete djetetu takvi lijekovi ne nose, a to je smanjiti bol zbog sadržaja u sastavu gela, mirno ментолом desni i poboljšati opće stanje će vam pomoći. Međutim, držati do s posebnih gelova ne isplati. Masira ih od tri do četiri puta na dan, ne više od tri dana – onda je potreban predah za korištenje.

Mala djeca jako vole kada im ispočetka njihove desni. To se može učiniti na prst, pre pranje i обмотав sterilnom vremena gaze, ili kupiti masažu щеточку za desni.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: