Izrezati zub mudrosti: simptomi i što učiniti?

što ako je rez zub mudrostiKod odrasle osobe, ako je sve u redu sa zdravljem, mora biti 32 zuba. Zubima mudrosti nazivaju posljednja dva zuba u svakom retku, svoje ime su dobili po tome прорезаются u relativno kasnijoj dobi. Izrezati zub mudrosti uz rijetke iznimke vrlo bolno. To je zato što je koštano tkivo obje čeljusti već formirana i novog zuba nema dovoljno mjesta. Kada je rez zub mudrosti, simptomi mogu biti različiti. Neki su vrlo opasni i da Vam je potrebna pomoć liječnika.

Koliko dana je rezati zub mudrosti i boli desna?

Trajanje nicanja zuba mudrosti vrlo su različiti. Ovdje je sve vrlo individualno. Netko ovaj period traje nekoliko tjedana, kod nekoga traje nekoliko dana. Zub mudrosti rezati i boli ne svi ljudi, ima sretnika, za koje je nastao novi zub postaje ugodno iznenađenje. Oni nisu primijetili početak nicanja, a u tom slučaju reći koliko je to trajalo nemoguće. Ali takvi slučajevi vrlo su rijetki, boli rez zub mudrosti kod većine stanovništva.

boli desna, kada je rezati zub mudrosti foto

Izrezati zub mudrosti, što učiniti?

Novi zuba moraju progurati kroz kost, pobijediti svog svoje mjesto u formed čeljusti. Ništa čudno u tome, da to boli, ne. Većina pomažu protiv bolova, ali ponekad se ne mogu nositi i bol nepodnošljiva. Mučiti se ne isplati, treba se obratiti stomatologu, koji će eliminirati poklopac koji se nalazi iznad zuba mudrost kroz ekscizije desni. To se može učiniti ne uvijek, zub mudrosti mora biti pravilno postavljen.

na slici je rezati zub mudrosti i boli, опухла cheek

Нередка situacija, kada je rezati zub mudrosti i boli ga desni. Tako se događa, jer su gore navedeni napa iznad zuba, spadaju čestice tkanine i počinje aktivno razmnožavanje bakterija. U periodu nicanja mliječnih zuba treba posebno pažljivo operite zube nakon svakog obroka. Nije loše imati pri sebi balzam s dezinficijensom. Može se dogoditi da u vrijeme kada je rezati zub mudrosti, опухла cheek. Razlog tome najvjerojatnije je, da je zub se nalazi u krivu ili je započeo ozbiljan upalni proces. U ovom slučaju, stomatolog preporučuje uklanjanje zub mudrosti.

Izrezati zub mudrosti, temperatura

Promjena temperature uvijek je signal o tome da je počeo upalni proces u tijelu. U situaciji kada izrezati kutnjaka, temperatura govori o istom. Vrlo je velika vjerojatnost početka infekcije u десне, sjeli ona boli, natečen cheek i povišena temperatura.

Ako je rez zub mudrosti i boli progutati, imate značajan razlog za zabrinutost. To može biti simptom razvoja гнойного apscesi, što je vrlo opasno. Odugovlačenje s kampanjom liječnika može uzrokovati vrlo opasne komplikacije, koje će se liječi već u стационаре kirurškim i naknadnim naravno velika антибиотикотерапии.

Da ne čekati toliko ozbiljne posljedice, stomatologa je najbolje doći na prvi znak nicanja zuba mudrosti. Liječnik će savjet učinkovite analgetici, učinit će x-zrake i može dati preporuke, ako vidi neki razlog za zabrinutost. To će pomoći da se izbjegne bol, pojavu infekcije i potrebno je posegnuti za kirurški zahvat.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: