Strahovi u trudnoći

music2Razdoblje вынашивания djeteta je najsretniji i трепетный u životu svake žene, jer oni nose pod srcem malo čudo, svog rodnog osobe. Ali tako se događa da tijekom trudnoće pojavljuju se svakojake loše misli, strahove i iskustva: «sve je Dobro dijete?», «A kako se on osjeća?», «Kako će proći porod?», «Možda ja ne справлюсь?». Neizvjesnost ponekad dovodi ženu u panika užas. Strahovi u trudnoći — to je cijeli problem, koji ne daje istinski uživati u najljepši trenuci u životu.

Psiholozima dokazano činjenica da je osjećaj tjeskobe u trudnoći, učestale iskustva i duševna tjeskoba, obično je povezan s fiziološkim, psihološkim i hormonalnim promjenama koje se događaju u organizmu buduće majke. Misli u glavi trudna izbijaju češće i gore kontrolirati, ali još uvijek mora naučiti ravnotežu, a još bolje u razdoblju pripreme za trudnoću psihički se pripremiti. Danas ćemo objasniti s kakvim brigama može suočiti žena prije, tijekom i nakon trudnoće, kao i kako je doživjeti tijekom trudnoće i postaviti sebe na pozitivan val.

Strah od trudnoće

Ponekad, žena se suočava s različitim strahovima još u fazi planiranja trudnoće, osobito ako je dugo ne uspijeva začeti dijete, počinju гложить misli o tome, da nešto s njom nije tako, to je neki неполноценная, a može joj nikada neće moći doživjeti radost majčinstva. Zapravo, već odavno dokazano da je psihološka komponenta se smatra važnom, ako su slijedila cilj začeti dijete. U medicini čak postoji koncept psihološko neplodnost — to je stanje kada se žena nalazi u stalnom stresu od надуманных ga iskustava, najčešće se javljaju slijedeće:

 • strah nikada nije trudna;
 • strah ne donese dijete;
 • strah замершей trudnoće/ pobačaja (pogotovo ako je u prošlosti trudnoća već прерывалась ili onog razloga);
 • strah od gubitka djeteta;
 • i ostale su više globalni strahove: katastrofe, gubitak posla, gubitak ljepote, strah od odgovornosti.

Sve ove anksioznost izazivaju proizvodnju adrenalina, tijelo je stalno u стрессовом mogućnosti, a time i vjerojatnost začeća minimalna. Зацикленность na problem u ovom slučaju, prvi neprijatelj. Često se dešava da mnoge obitelji «беременеют», što je samo prestao obraćati pažnju na strahove i tjeskobe.

I odjednom se s djetetom nešto nije u redu

Kada je došao dugo očekivani trudnoća, žena je od prvih dana počinje slušati svoje tijelo i govoriti na temu, sve je li dijete u redu, normalno je da li je on razvija, ukratko, dolazi strah za zdravlje djeteta. to je sasvim prirodna reakcija, kada je mama fermentirani za svoje dijete, ali treba jasno imati mogućeg iskustva, i biti u mogućnosti u vrijeme sami uzeti u svoje ruke, dok anksioznost i strahovi ne postane opsesivan.

Postavši na računovodstvo u žensku sjednici žena povremeno se bavi analizama, prolazi ultra zvučna studija, sve to pomaže pratiti stanje majke i fetusa. A to znači, da u potpunosti mora osloniti na liječnika, slušati njegove zaključke i preporuke i biti sigurni samo u uspješnom završetku trudnoće. U ovaj važan za vas vrijeme, pokušati stvoriti najveću pozitivnu psihološku atmosferu za sebe i dijete, manje нервничайте i jedite ispravno. U tome će vam pomoći naši savjeti za trudnice. A svakako pročitajte članak o prehrani na link /pravilynoe-hrana-dlya-beremennh-žene/

Strah od poroda

Za vrijeme trudnoće, žena je već psihološki spremna za skori porođaj. Međutim, nakon gledanja dosta filmova i наслушавшись horor priče od svojih djevojaka, nastaje novi strah od trudnoće — bojim se roditi, to je bolno, može se dogoditi sve i svašta. sl.

Svakako, ali to je prilično težak, bolan i težak proces, ali svaka žena nosi to na razne načine. Dobro, kad je izbor роддома i liječnika snimljena unaprijed kako bi žena bila mirna i osjećala se zaštićenom. Ali, čak i ako se povukli vode i počele kontrakcije sasvim neočekivano, ne paničarite. U ovom trenutku je, naravno, iznimno je važna podrška bliskih, majka, supruga.

Važno je shvatiti, da je strah tijekom poroda, vam neće pomoći, samo će pogoršati moralnu situaciju, i povećati rizik od nastanka raznih komplikacija. Upravo žena ima za cilj roditi dijete i postane mama, a to znači da se bilo prepreka joj na ramenu. Ovaj kratki, bolan vremensko razdoblje ubrzo zaboraviti, a radost majčinstva će ostati zauvijek!

Kako da biste dobili osloboditi od straha tijekom trudnoće?

Strahovi trudnica — to je negativna iskustva koja dovode do živčanog перенапряжениям, napada panike, krovno glavobolje, переутомлениям si sl. A najviše osjetljiv, osjetljive, слезливые i обидчивые žene, pate od toga više od svega. Drugim riječima, anksioznost tijekom trudnoće utječe ne samo psiho-emocionalno stanje, ali i cjelokupno zdravlje. I tako svaka žena, osjećaj da napadaju loših misli, nužno mora provoditi rad na obnovi mir i ravnotežu. Postoje neki načini koji vam mogu pomoći.

Kako se nositi sa strahovima tijekom trudnoće:

 • Uzmi u naviku razgovarati o svojim iskustvima. Sama brinuti mnogo lakše govore o svojim nevoljama bliskim, razgovarajte sa svojim liječnikom, i oni će biti u mogućnosti eliminirati sve svoje sumnje.
 • Vodite omiljena stvar. Da nije imao vremena brinuti, увлеките sebe ništa. Pridružite se crtežom, вышиванием, glazbe, učinite igračke, pisati stihove, pročitajte knjige ili časopise, dakle, sve što želite, samo ne brinite.
 • Оградите sebe od stresne situacije, pokušajte ne biti sudionik sukoba i svađe, to je negativne emocije, koje samo učvrstio svoju psihičku napetost.
 • Više vremena provodite na svježem zraku, s ugodnim ljudima, u dobroj atmosferi.
 • Vodite grupna gimnastika, gdje ćete biti u mogućnosti komunicirati ili se sprijateljiti s drugim sudionicima.
 • Saznajte značajke razvoja djeteta u maternici, kao i saznajte različite povlastice, kako se brinuti za dijete i odgajati ga. Neki savjeti u budućnosti biti u stanju stvarno pomoći i ublažiti neke svoje poslove.

Sjetite se da su znanstvenici slučajno ne govore o tome, da naše misli материальны, i mi smo time privući ono čega se bojimo. Tako da, drage žene, buduće majke гоните daleko od sebe loše misli i osjećaje tijekom trudnoće, priroda je sve za nas предусмотрела, uživajte u svojim položajem, vjerujte svoje zdravlje i zdravlje bebe stručnjacima i radujte se svakom danu.

Zdravlje vas i vaše dijete!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: