Gubitak mliječnih zuba kod djece

Izmjena mliječnih zuba kod djece: kada i koje ispadnu zubiKada razlikuju se mliječni zubi – dolazi velik događaj u životu malog čovjeka. Gotovo sve mame unaprijed ispričati svoju djecu, da je prvi dječji zubi će se promijeniti na «odrasli» i do trenutka kada počinje da pada mliječni zubi, i mala djeca već dobro razumiju što se događa i nisu se bojali.

U koliko se mijenjaju mliječni zubi

Izmjena mliječnih zuba stalnim događa otprilike od četiri do jedanaest godina. Vrijedno je napomenuti, da te grube vrijeme, povučen od ukupnog prosječnog broja djece. Najaktivniji period gubitka mliječnih zubi – od 8 do 11 godina.

U tablici na slici je prikazano u kojoj dobi se javlja gubitak mliječnih zuba kod djece.

Izmjena mliječnih zuba kod djece se odvija na različite načine. Kada ispadnu mliječni zubi, njihovi korijeni рассасываются, dajući cestu bitno. Neke bebe gubitak mliječnih zuba donosi puno neugodnosti zbog toga što kutnjaka već проклюнулись, kao i mliječni još uvijek čvrsto drže десну. Ponekad kutnjaka može прорезываться zaseban redak, koji se nalazi iza mliječnim zubima. Takav pogrešno прорезывание i ako nakon tri mjeseca oba reda ostaju na mjestu, to je razlog za odlazak liječniku-stomatolog.

Kasnije je gubitak mliječnih zuba kod djece se smatra dobrim противокариозным зачином, odnosno, nego kasnije mliječni zubi mijenjaju na autohtone, manja je vjerojatnost pojave zastrašujuća karijesa.

Što su mliječni zubi ispasti

Mliječni zubi kod djece pojavljuju u nizu. Gubitak obično počinje od središnjih sjekutića. Iza njih slijede strani šikare. Nakon što idu očnjake. Iza njih – премоляры, zatim prvi моляры, i najnovijim ispasti drugi моляры.

Što su mliječni zubi mijenjaju na stalno?

Proces smjene mliječnih zuba stalnim je podijeljena na tri faze:

  • prva faza – прорезываются zubi prvi do šesti sa svake strane, mijenjaju centralne šikare;
  • druga faza – kada прорезывание malo sputan, dajući mali predah za tijelo;
  • treća faza – nastaju i прорезываются bočne zube (моляры i премоляры).

Dijete reeling mliječni zub

Ako mliječni zub počeo posrtati, onda treba malo čekati i on je sasvim sigurno može ponoviti po sebi. Ako je zub дошатался do stanja, kada je on već «visi na ниточке», ali ne žele da napuste svoju rodnu десну, treba mu pomoći da napusti ротик dijete, pažljivo uklonite ga ili dati djetetu da ga malo прикусить, nakon čega se ohladi десну, od koje je bio odvojen zub. Ako dijete reeling mliječni zub, a ispod njega je već проклюнулся glavnog, bez iznimke potrebno da se obratite stručnjaku.

Ispao mliječni zub, što učiniti?

 Što učiniti kada ispadnu mliječni zubiVrlo često nakon gubitka mliječnih zuba krvare desni. Za zaustavljanje krvi potrebno je napraviti malu loptu od sterilne бинта ili gazu, stavite ga u jutro i uvjerite se da dijete malo ugrizao moj. Krv obično prestaje u roku od 5-10 minuta. Ako je zaustavljanje krvi za to vrijeme se nije dogodilo – bolje konzultirati svog liječnika kako bi se izbjegle neugodne posljedice.

Nakon što je krvarenje zaustavljeno, dijete ne smije piti i jesti u roku od dva sata. Svaka dva sata u toku dana potrebno je provesti ispiranje usta otopinom soli (2 žlice na čašu vode sobne temperature + 2-3 kapljice joda za dezinfekciju).

Kao da zauzme mliječni zub?

Jedan od popularnih načina kako pomoći djetetu da se relativno bezbolno osloboditi od шатающегося zuba je primjena čvrste niti. Dakle, kako povući mliječni zub? Nit treba omotati oko шатающегося mliječnih zuba i naglim pokretom ruke navući na sebe, ali ne i u stranu. Može se dati djetetu jesti ništa kruto i, kada je još jednom ugriza jabuke ili šargarepe, zub se može pojaviti sam.

Ponekad uklanjanje mliječnih zuba kod djece kod kuće je teško ili čak nemoguće. U ovom slučaju, pomoć s radošću dolaze liječnici, stomatolozi.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: