Феназепам indikacije za upotrebu

U skladu s uputama na drogu «Феназепам», ima na ljudski organizam противотревожный, транквилизирующий učinak, pri čemu je stupanj utjecaja lijekova u nekoliko puta superiorniji od drugih postojećih analoga. Prijem «Феназепама», osim toga, ima анксиолитическое utjecaj, što se očituje u slabljenju paničnog stanja, smanjenje emocionalne napetosti, tjeskobe i brige za pacijenta. Naši svjedoče o tome da lijek nema takvih nuspojava, kao što su halucinacije ili oštre sumanutim stanja pacijenta.

Oblik izdavanja lijeka

«Феназепам» proizvodi u obliku tableta i otopina za injekcije. Jedna tableta sadržava 2,5 mg, 1 mg ili 0,5 mg феназепама (postojećih tvari). U jednom pakiranju sadrži pedeset tableta. Otopinu lijeka dolazi u ampule od stakla, svaki kapaciteta po 1 ml Paket može sadržavati 100, 50 ili 10 staklenih ampula različite koncentracije: s трехпроцентным ili 0,1% otopinom.

Indikacije za upotrebu «Феназепама»

Prema uputama, lijek se primjenjuje pri психопатических, neurotične, психоподобных stanja čovjeka. Često Феназепам ima indikacije za primenu ove vrste: сенесто-ипохондрические poremećaji, psihoze. Lijek i njegove kolege su propisani za liječenje alkoholizma, nesanice, ovisnosti. Naši pacijenti dokazuju pozitivan učinak lijeka kod epileptičnih припадках. Liječnici propisuju «Феназепам» za ublažavanje emocionalne napetosti i prevenciju straha. Taj lijek – učinkovito antiepileptici sredstvo.

Primjena upute

Kako bi se izbjeglo razvoj ovisnosti pri liječenju «Феназепамом», trajanje kursa ne smije prelaziti dva tjedna. Pri teškom stanju pacijenta liječnici propisuju duže primjene lijeka, maksimalno trajanje liječenja iznosi dva mjeseca. Ako je donesena odluka otkazati primanje lijeka, dozu početi postupno smanjivati. Prema uputama «Феназепам» može se primijeniti intravenski, intramuskularno ili oralno.

Tablete

Tablete Феназепам imaju indikacije za primenu ove vrste: poremećaji spavanja, neurotična i psihopatski napadaje. Kod nesanice je dodijeljena za prijem medicinskih proizvoda u dnevnoj dozi – 250-500 mg. Tablete treba piti pola sata prije spavanja. Tijekom terapije психоподобных i neurotskih stanja primjenjuju početnu dozu – jedan miligram 2-3 puta dnevno. Štoviše, za vrijeme liječenja, doza se često povećava do 4-6 mg ako imate pozitivne promjene. Bolestan od epilepsije Феназепам preporučuju da se dnevno od 2 do 10 mg.

Tablete Феназепам

Ampule

Injekcije «Феназепама» se koristi za suzbijanje psihomotorni uzbuđenja, u stanju straha ili tjeskobe, kada autonomni приступах, psihosomatskih stanja. Početna doza otopine jednaka je 1 mg, a kada выраженном stanju straha, ажитации i straha početna dnevna norma pripravak od 3 mg. Ova doza stalno raste, dok ne dostigne terapijski učinak. Maksimalan dnevni iznos «Феназепама» jednako 9 mg.

Ampule s otopinom Феназепама

Kontraindikacije

Kao i kod drugih lijekova, «Феназепама» imaju niz kontraindikacija. Pridržavati ih se i ne uzimati tablete ili injekcije treba strogo, inače velika vjerojatnost da će nanijeti veliku štetu organizmu. Lijek se ne smije primijeniti u sljedećim slučajevima:

 • I koma.
 • Dojenje ili trudnoća.
 • Bolesti glaukom ili predispozicija za njega.
 • Stanje šoka, teške depresije pokušava samoubojstvo.
 • Privatna preosjetljivost na sastojke lijeka.
 • Kronične i teške bolesti pluća.
 • U dobi do 18 godina.
 • Trovanje снотворными lijekovima ili alkoholom.
 • Miastenija gravis.

Predoziranje i nuspojave

Tijekom uzimanja lijeka, pacijent može dobiti predoziranja. U slučaja pad рефлекторной aktivnosti, dolazi pospanost, poremećaj koordinacije, nistagmus, tremor, duga dysarthria. Kod nekih pacijenata se javlja otežano disanje, bradikardije. Rijetki slučajevi svjedoče o pojavi koma i značajnom smanjenju krvnog tlaka. Ako se simptomi pacijenta govori o mogućim predoziranja Феназепамом, morate ugasiti udar aktiviran ugljenom i uputiti u bolnicu gdje je pacijent će ispiranje želuca.

Moguće nuspojave nakon primjene lijeka:

 • Vezane uz CNS nuspojave: pospanost, vrtoglavica, slabost, dezorijentiranost, kronični umor, poremećaj koncentracije, ataksija, zbunjenost, glavobolja, problemi s pamćenjem, osjećaj euforije, depresija, астения.
 • Sustav za probavu: gorušica, povraćanje, suha usta, zatvor ili proljev, žutica, poremećaji rada jetre, mučnina.
 • Sustav krvi: anemija, нейтропения, stvaranje krvnih ugrušaka, лейкопения.
 • Spolni organi: povećanje ili smanjenje libida, teratogenost tijekom trudnoće.
 • Alergijske manifestacije: svrbež, kožni osip.
 • Druge nuspojave: vizualni poremećaji, ovisnosti, nagla mršavljenja, ovisnosti, sindrom otkaz, tahikardija.

Interakcije s drugim lijekovima

Treba uzeti u obzir da istodobna primjena Феназепама s drugim farmaceutskim sredstvima, koji se deprimirati funkcije živčanog sustava (neuroleptika, tablete za spavanje, antiepileptici), pojačava njihov učinak na organizam, a to može pogoršati zdravstveno stanje pacijenta. U nastavku su moguće posljedice i nuspojave organizma od primjene «Феназепама» u kombinaciji s drugim lijekovima.

 • Primjena s Леводопой kod bolesnika s парксинизмом smanjuje učinak primljenih lijekova.
 • Primjena inhibitora микросомального oksidacije ili «Зидовудином» – povećava rizik od ispoljavanja токсической reakcije «Феназепама».
 • Prijem s «Имипрамином» – u krvi bolesnika povećava koncentracija ovog lijeka.
 • Prijem s «Клозапином» – česta posljedica je respiratorne depresije disanja.
 • S гипотензивными lijekovima – jačanje антигипертензивного akcije.

Uvjeti skladištenja

Skladištenje «Феназепама», kao i bilo kojih drugih lijekova koji se provodi s obzirom na komponente ulaze u njegov sastav. Tako, ovom smirenje u obliku tableta treba čuvati u zaštićenom od ulaska sunčevoj svjetlosti, suhom mjestu, izvan dohvata djece. Optimalnim temperaturnim režimom smatra se da je 15-25 stepeni. Ampule s otopinom čuvati na tamnom, hladnom mjestu, na primjer, u ormaru. Rok trajanja farmaceutske sredstva (u obliku tableta i otopina) iznosi dvije godine.

Sastav

U 1 ml otopine za injekciju sadrži 1 mg postojećih tvari феназепам. Pomoćne tvari lijeka – pročišćeni glicerin, tween 80, destilirana voda, otopina natrij hidroksid пиросульфит natrija, поливинилпирролидон низкомолекулярный. U kartonskoj ambalaži se nalaze deset ampula s otopinom za intramuskularna ili intravenskim. Tekućina bezbojna ili слабоокрашена.

U jednoj tableti sadrži 2,5 mg, 1 mg ili 0,5 mg postojećih tvari феназепам. Pomoćne tvari služe krumpira škrob, laktoza, повидон, kalcij stearat, talk. Ovisno o doziranju феназепама, broj pomoćnih tvari može se povećati. Pilule imaju ravnu pravokutnog oblika s фаской i риской, bijele boje. Se prodaje u kartonskim kutijama i polimernih bankama 50, 25, 10 komada.

Tablete Феназепаму

Cijena

«Феназепам IC» prodaje se u ljekarnama na liječnički recept, a vrijednost droge se razlikuje u zavisnosti od kalupa (ampule s otopinom, tablete), količina lijeka u pakiranju i politika cijena svake pojedine ljekarne. U prosjeku u Moskvi, tableta «Феназепама» se prodaju po cijeni od 80 do 165 hrk, rješenje je u ampule može koštati od 160 do 200 eura.

Naši o uzimanje droge

Lisa, 38 godina, Zagreb:

Uzimao sam tablete «Феназепам» oko godinu dana, lijek mi je vrlo pomogao. Ranije su česte napadaje panike, пугал svaki drhtaj. Kada se na početku liječenja stanje je bolje, osjećao kao pravi čovjek, čak uspio dobiti posao. Međutim, odustati od lijeka je gotovo nemoguće – što duže se donose, to više postajete ovisnik i već ne može nositi s nekim stvarima s kojima ranije rješava bez njega. To je, vjerojatno, jedine tablete koje su potpuno smiruje, ali i doigravanje za ovaj efekt je visoka.

Michael, 44 godine, Razan:

Mi imenujemo uzimati tablete «Феназепама» u privatnoj klinici, drugih liječnika, ne preporuča se, jer je velika vjerojatnost navikavanja, a kasnije i pojave ovisnosti. Ja sam ipak kupio tablete Феназепам, indikacije za primjenu naučio i pokušao uzeti minimalnu dozu, prati njihovo stanje. Drugi tjedan je započeo vrtoglavice, mučnina, pa je tečaj je morao prerano završiti.

Marija, 58 godina, Rostov-na-Donu:

Ja sam s 50 godina starosti stojim na doplatak u психдиспансере, prije nekoliko godina liječnici su odredile mi liječenja Феназепамом». Uzimati tablete trajao 3 tjedna, nakon čega sam morala ležati u bolnici nekoliko dana, da se kroz rehabilitaciju za uklanjanje ovisnosti. Takve tečajeve provodi 3-4 puta godišnje, pozitivan učinak je bio samo tijekom primjene tableta, onda беспричинный strah i nesanica sigurni da se vratim opet.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: