Simptomi i znakovi izvanmaternične trudnoće

Simptomi ektopične trudnoćeTrudnoća počinje onda kad se oplođeno jajašce kreće u šupljinu maternice na masterbatch cijevi i sigurno pričvršćeni na sluznice, gdje će u budućnosti razviti embrij. Postoje slučajevi kada je ovaj normalan fiziološki proces zbog određenih razloga poremećena i плодное jaje ne dođe do svog odredišta i stavlja u «pogrešnom» mjestu, npr. masterbatch u tunelu ili trbušne šupljine. Takva trudnoća se zove izvanmaternične, i takvo stanje smatra se time каверзным, nepredvidiva i opasna гинекологическим bolest. Nažalost, od početka VB nisu osigurani ni jedna žena spremna da postane majka. Posljedice takvog patološkog stanja mogu biti vrlo teške. Zato je jako važno prepoznati znakove izvanmaterične trudnoće u ranoj rok, da ženi ne pada na radni stol u slučaju nužde. Što je ektopične trudnoće i njenih simptoma, uzroka i komplikacije — opisati u ovom članku.

Razlozi nastanka

Unatoč činjenici da ektopične trudnoće dijagnosticira oko 1-3% među ženama, a nedavno je viđena tužna dinamika rasta ove patologije. To je zbog činjenice da se iz godine u godinu raste broj žena koje su već s prvim godinama trpe različite гинекологическими bolesti. Buduće mame vrlo je važno da zaštitite svoje donje zdravlje смолоду, da kasnije ne bi morali suočiti sa zdravstvenim problemima, ponekad izuzetno opasnim i nepovratnom.

Najveću opasnost predstavljaju sve vrste transakcija na фаллопиевы cijevi. Žene, ranije preuzete intervencije, spadaju u kategoriju rizika «pogrešnoj» trudnoće. Također, treba napomenuti da su migrirali pobačaj nekoliko puta povećavaju rizik od nastanka эктопической trudnoće u budućnosti.

Razmislite najčešćih uzroka izvanmaternične trudnoće prema kliničkog iskustva.

 • Kirurški utjecaja. Bilo intervencija u žensku «stan» s vremena na vrijeme povećava šanse za razvoj VB. Posebno opasna u tom smislu da je rad na перевязке jajovoda s ciljem da se zaštite od neželjene rađanje. Također, bilo kakve mjere za utvrđivanje prohodnosti jajovoda i oporavak, неблагополучно se odražavaju i na stanje na domaćem трубчатого organa.
 • Urođena nerazvijenost cijevi. To stanje se naziva инфантилизмом, i često postaje uzrok VB. Stvar je u tome da se cijevi kod žena, s ovom bolesti mogu defectively funkcionirati zbog svog nepravilnog oblika, na primjer, oni su suviše duge ili u zavojima. Jaje doći do šupljine maternice u ovom slučaju može biti vrlo problematično.
 • Migrirani oštre ginekološki bolesti. Upale nastale u unutrašnjosti spolnog organa kod žena u jajnicima, придатках, maternicu, jajovode ponekad dovode do sprečavanje širenja vezivnog tkiva (fibroza), pojave ožiljaka i priraslica. Kao rezultat takvih promjena, poremećena normalna prometna funkcija jajovoda, formira «обманный» potez. Prolaz jajne stanice kroz cijevi postaje vrlo teško. Među glavnim opasnih faktora rizika, mogu se izdvojiti ste prenijeli ranije хламидийные infekcije, уреаплазмоз i микоплазмоз, endometrioza (upala sluznice masterbatch zida).
 • Pobačaj. Umjetni prekid trudnoće, pogotovo ako su žene slične pojave su se dogodile u više navrata, često izazivaju pojavu čestih upalnih procesa u internoj spolni sustav. Često se, u cijevi se razvija спаечный proces se odvija njihovo sužavanje i poremećaj prohodnosti.
 • Zastoj kontraceptivi, a to je uspostavljanje posebnog malog alata (spirala), koji je ušao u маточную šupljine s ciljem da se spriječi neželjenu trudnoću, u velikom broju slučajeva dovode do pojave patološkog trudnoće u budućnosti. Stručnjaci objašnjavaju to činjenicom da razvijaju паталогические procesa s obzirom na prisutnost stranog tijela u utrobi žene.

To je osnovni i najčešći razlozi zašto se događa ektopične trudnoće, ali nikako ne sve. Osim navedenih faktora, treba napomenuti, da je netočna transport jajašca, mogu se pojaviti zbog:

 • prisutnost tumora i raka, u vatrozidu i benignih;
 • genitalni tuberkuloze;
 • kongenitalne anomalije ženskih organa;
 • hormonalne poremećaje (posebno nakon IVF, ili aktivna stimulacija rad jajnika);
 • česte stresa, iscrpljenosti i živčani nestabilnosti;
 • starost je 35 godina.

Također bih želio napomenuti da je kod žena pušača u nekoliko puta povećava rizik od nastanka «pogrešnoj» trudnoće, jer nikotin dovodi ne samo do smanjenja prirodnog imuniteta, ali i utječe na kontraktilnost aktivnost cijevi i maternice.

Nažalost, svi ovi faktori dovoljno uvjetovana, a ponekad nema konkretnih objašnjenja zašto je došla VB. Pa se svima, koji su naučili o svom položaju, savjetuju proći ultrazvuk za dokaz oplođene stanice u šupljinu maternice, ne razmišljajući i ne čekajući znak izvanmaterične trudnoće i njenih posljedica.

Znakovi i simptomi

Nažalost, apsolutno točne simptomi ektopične trudnoće u ranoj rok ne postoji, i odrediti da se trudnoća razvija pogrešno, gotovo nemoguće. Po svojim značajkama, kao što je vidljivo ektopične trudnoće u ranim rokovima, da je jedva moguće razlikovati od uobičajene. Uz redovite menstruacije, žena može sumnjati trudnoća, prije svega, kada se pojavi kašnjenja.

Simptomi ektopične trudnoće uspješno «замаскировываются» pod znakove normalno teče položaj, i izgledaju ovako:

 • menstrualna kašnjenje;
 • pozitivan test na trudnoću ( ne u svim случах);
 • povećanje, bol i pretjerana osjetljivost grudi;
 • povlačenje osjećaj u dnu trbuha;
 • uočiti, мажущие izdvajanja;
 • rano jutro bolesti, mučnina;
 • malaksalosti, slabost, pa čak i nesvjestica.

Kao što je već jasno, da je gore opisane znakovi mogu se pojaviti i na normalnom toku trudnoće. Preciznije odrediti внематочную trudnoće može samo uz sudjelovanje stručnjaka. Obično, sumnja u VB kod liječnika mogu nastati ako:

 • kada гинекологическом pregleda, 1-og strane određena veća masterbatch cijevi, bolno kada palpaciju;
 • na ULTRAZVUK nije fiksna dostupnost tijekom trudnoće sac jaja u maternici;
 • analiza krvi na HCG u dinamici ima spor rast;
 • žena žali na jake, šivanje boli u trbuhu, dati u leđa, nogu, ключицу;
 • žena drastično smanjuje krvni pritisak, što ranije nije bilo karakteristično za nju organizma;
 • pojavi krvarenje.

Uz prisustvo gore navedenih simptoma, liječnik može staviti samo preliminarna dijagnoza — sumnja na внематочную trudnoća. Potvrda dijagnoze se postavlja samo uz pomoć laparoskopske operacije, koja će ispitati organe male zdjelice na dostupnost u njih patologije. Ovaj dijagnostički metoda se smatra najviše vjerodostojni i pouzdani, i uz njegovu pomoć kod mnogih žena mogu sačuvati jajovod.

Dakle, kao što je vidljivo ektopične trudnoće i kao samostalno odrediti njenih simptoma u ranim rokovima. Ukratko, treba napomenuti, da je osim osnovnih osobina uslijedila trudnoće, kada se cijevi patologije karakteristično postojanje кровянистых sekreta, ističe bolnih senzacija na dnu trbuha ili sa strane masterbatch cijevi često u obliku grčeva ili «прострелов».

Osim toga, žene zanima, na koji rok se može odrediti внематочную trudnoća. Češće žena pojma o svojoj trudnoći u roku 4-6 tjedana, i na ovom roku već mogu otkriti prisutnost tijekom trudnoće sac jaja u maternici, ili njegov nedostatak, uz pomoć трансвагнального usi.

Nego opasno ektopične trudnoće?

Ako embrij ne импортировался u šupljinu maternice, onda postoji velika opasnost za tijelo, s kojim se on прикрепился. To je maternica je prilagođena za razvoj i rast ploda, to je elastičan i može se protezati. Još jedan isti organ rast embrija može jednostavno puknuti. Takvo stanje je izuzetno opasno za zdravlje pa čak i život žene, jer može dovesti do velikog unutarnjeg krvarenja. Stoga, kada se sumnja na takva strašna dijagnoza, žena često se ulijeva u šoku.

Što učiniti ako ektopične trudnoće je bila, odluči stručnjaka o rezultatima provedenih istraživanja. Srećom, moderna medicina nudi razne metode kako bi u ranoj fazi otkriti patološki proces i u najkraćem roku otkloniti potencijalne rizike za žene.

U prvom redu riješiti pitanje o održavanju masterbatch cijevi. Ako embrij nije dostigao kritične veličine, možete ga ukloniti s pomoću posebnih optičkih aparata. Kako ukloniti внематочную trudnoća u ranim rokovima? Najviše малотравматичный i nježna način prekida patološkog trudnoće — to je laparoskopija, kada je hirurg kroz mali rez na koži uvodi alat i uklanja плодное jaje iz cijevi, a nakon cauterizes oštećene žile u tijelu.

Opasnije je situacija kada je, pod jakim opterećenjem ili odrastao jaja, masterbatch cijev ne stoji i propada. Odgovoriti na pitanje, na kojem je rok izbija cijevi kod ektopične trudnoće, jedinstveno ne, to ovisi o tome gdje se smjestio stanica i od mnogih drugih faktora. Ali, često se to događa već na 6-8 tjedana. trudnoće. Pri takvom stanju, pojavljuje se jak udar, bol, slabost, inhibicije, ponekad i potpuni gubitak svijesti. U tom slučaju treba odmah bolničko liječenje i operaciju za uklanjanje masterbatch cijevi.

Nažalost, u potpunosti se osiguraju od эктопической trudnoće nemoguće, ali svi stručnjaci u jedan glas kažu da je moguće značajno smanjiti rizik od njegova nastanka, ako pulsira odnosi se na njihovo zdravlje žena, na vrijeme dobro, liječi sve dostupne bolesti.

Vodite brigu o sebi!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: