Dane možete zatrudnjeti

dani kada mogu zatrudnjetiŽene sanjaju o djetetu, često pitaju ginekologa: «U dane možete zatrudnjeti?» Također opasni dani kada mogu zatrudnjeti, zanimaju i one žene, koje su zbog okolnosti trenutno isključuju mogućnost začeća. Mnogi su uvjereni da je začeće se može dogoditi gotovo bilo od dana. Je li to tako? Kako odrediti dana, kada mogu zatrudnjeti?

Ako uzmemo u obzir žensku fiziologiju, može se odrediti, u koje dane je nemoguće zatrudnjeti, a koji dani su povoljni za začeće. Cijeli menstrualni ciklus žene dijeli na 3 faze.

  1. Prva faza — vrijeme sazrijevanja folikula, mjesta gdje se nalazi nastaje jajašce.
  2. Druga faza — ovulacija — potpuno созревшая jajašce prekida dlake i ide u jajovod. Tamo tijekom dana ona će čekati na njihov oplodnje. Znakovi i simptomi ovulacije ovdje opisane.
  3. Treća faza — stvaranje žutog tijela na mjestu dlake, slabljenja krvnih žila i početak menstruacije.

U dane bolje trudna? Dokazano je da je period ovulacije — najbolje i prikladno vrijeme za rođenje novog života. Možete računati na oko, u koji dan će doći do ovulacije i odgovoriti na izazov: kako izračunati dana zatrudnjeti. Potpuno созревшая jajašce je spremna za oplodnju otprilike u sredini menstrualnog ciklusa, služe posebnim potrebama 5 dana u jednu i drugu stranu. Zašto 5 dana? Sve je jednostavno. Ako menstrualni ciklus traje 30 dana, izračun sredini, dobiva se 15-og dana. To je na 15-og dana se događa ovulacija. Na tom broju dodali 2, približnu količinu vremena na odstupanja u sazrevanja jajne stanice. Zatim na toj brojci dodamo još 3, to je vrijeme spermij je sposoban za aktivno djelovati u tijelu žene. Sažeti zaključak: dana ciklusa, kada mogu zatrudnjeti u rasponu od 10-og dana do 20-og dana menstrualnog ciklusa. Kao što vidimo, dani kada mogu zatrudnjeti izračunati vrlo jednostavno. Ali pod uvjetom da žene uspostavljena je menstrualni ciklus, da ona nije primila upale, zarazne i živčanih bolesti. Također se događa da žena ima nasljednih patologiju tijela — svoje jajašce sposoban zrele nekoliko puta u razdoblju menstrualnog ciklusa. U ovom slučaju, teško je izračunati, u koje dane lako zatrudnjeti. Ako je ovulacija se događa nekoliko puta, onda je rizik od začeća tu svakodnevno.

U dane ne забеременеешь?

Parovi koji koriste kalendarska metoda kontracepcije je važno znati u koje dane žena ne забеременеет. Obično, žena ne može zatrudnjeti dana početka menstruacije. Ostatak vremena je moguće smatra za začeće.

  • opasni dani kada mogu zatrudnjetiMože li se zatrudnjeti prije mjesec za 2 dana? Naravno, rizik postoji, ali to je zanemarivo mala. Kao i obično, u ovom periodu jajašce se već ne оплодотворяется, a ide proces njegove proizvodnje prema van. Više detalja pitanje zasnivanje prije menstruacije opisan ovdje.
  • Može li se zatrudnjeti za 3 dana prije menstruacije? Odgovor je gotovo identična s вышеописанным, ali izgledi za začeće već u porastu. Trudna žena, ako joj menstruacija duge na vrijeme. I rizik od začeća postoji u žena s mogućnošću dozrijevanje nekoliko jajnih stanica u menstruacije.
  • Može li se zatrudnjeti za 5 dana prije menstruacije? U tom razdoblju šanse se povećavaju s vremena na vrijeme, pogotovo ako je mjesečnica kod žene traje više e-7 dana. Vrijeme sazrijevanja folikula može usporediti s zadnjeg dana menstruacije, kao i vrijeme ovulacije i prvi dan menstruacije mogu odgovarati.
  • Može li se zatrudnjeti za 2 dana prije ovulacije? Šanse za dobivanje trudna kod zdrave žene sa налаженным menstrualnog ciklusa razini od 90%. Vrijeme, koji traje do ovulacije i poslije zove фертильным. Dokazano mnogo profesora, da je u фертильные dana možete zatrudnjeti. Oni su, kao i sama ovulacija, smatraju najpovoljnije za začeće. Parovi koji planiraju postati roditelji, u centru za planiranje obitelji preporučuju ovaj period za začeće.

Najopasniji dana zatrudnjeti izračunati nije jako teško. Ali je preporučljivo provesti izračune u suradnji s kao liječnik. Ipak, ako žena bira kalendarska metoda kontracepcije, isključujući sve druge, ne mogu biti sigurni u svoju sigurnost od začeća. Često stresne situacije ili preuzete bolesti potpuno mijenja žensko tijelo. Osim menstrualne možda i ničim izazvano jajne stanice u bilo kojem od dana. Ne jednom naići na primjere kada mjesečne započeo je prije nekoliko dana.

Ono što ipak dani kada se ne može zatrudnjeti?

  • Najsigurnije vrijeme kako ne zatrudnjeti, smatraju se 2 dana prije i poslije menstruacije. Pročitajte i «Kada mogu zatrudnjeti nakon mjesec».

Pri planiranju trudnoće, žena mora postati na evidenciju na гинекологу i provesti kompletan pregled organizma. Ako postoje bilo kakve bolesti treba liječiti, jer ponovna pojava bolesti može dovesti do poremećaja menstrualnog ciklusa, što je rezultiralo poremećen precizan izračun vremena, povoljnog za začeće. Nakon toga, žena je u roku od nekoliko mjeseci, potrebno je promatrati koliko dana traje njen menstrualni ciklus. Samo pri stalnom ciklusu može s povjerenjem smatrati najviše povoljne i nepovoljne dane za začeće. Čim će izaći točno razdoblju menstrualnog ciklusa, onda se može računati dana za trudnoće.

Važno je zapamtiti da je struktura svakog pojedinca vrlo individualno, tako da primjeri izračuna mogu varirati u različitim smjerovima: smanjenje ili povećanje.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: