Zašto su bolne bradavice se kod žena i djevojaka

bolne bradavice pritiskomČesto svaka žena замечала bolno, neugodan osjećaj u bradavicama dojki. Karakter boli drugačiji od lagani trnci, smisla samo kada dodirnete obilježeno intenzivnom boli, ponekad daruje u podlaktice, ramena i lopatica. Razlozi zašto su bolne bradavice na grudima kod žena mogu biti potpuno drugačiji, neke od njih je lako rješavaju, drugi zahtijevaju pravovremenu intervenciju stručnjaka i odgovarajuće liječenje. Pokušajmo shvatiti i razumjeti zašto su bolne bradavice kod djevojaka i kako se boriti protiv ove bolesti.

Zašto su bolne bradavice

Najčešći uzrok pojave nelagode u području bradavica:

 1. Periodični predmenstrualni sindrom. Poznatiji kao PMS-a. Fenomen, kada je prije menstruacije bolne bradavice poznato velika većina ženske populacije. Obično neugodne senzacije se pojavljuju nekoliko dana prije dolaska menstruacije. Sise buja, postaje osetljivije, bradavica огрубевает i припухает. Svaka od nas pate томительными bolovima, задавала pitanja zašto su bolne bradavice prije menstruacije? To se događa zbog toga što je u posljednjih nekoliko dana prije početka znatno povećava se proizvodnja hormona, naime, progesterona i пролактина. S početka menstruacije hormonska val dolazi u normalu, i obično bol u bradavicama postaje manje osjetljiv i uskoro sasvim nestati. U ovoj situaciji jednostavno morati pomiriti sa svojom ženskom sudbinom. Žensko tijelo je nepredvidljiva i poseban, i kod nekih u vrijeme ovulacije bolne bradavice, a u drugim — nakon ovulacije.bolne bradavice kod dojene
 2. Poremećen hormonalnu. Neispravno rad štitnjače, disfunkcija nadbubrežne žlijezde, ili нелады na živčani sustav može povesti za sobom neuspjeh u stvaranju hormona. Sve hormonalne promjene za žene može dovesti do poremećaja ciklusa, ali i na bolan osjećaj, bradavica, uključujući. Ako su bolne bradavice nakon mjesec to može biti simptom hormonska kvara, uživajte u pogledu na svojim osjećajima i ako je potrebno, obratite se svom liječniku.
 3. Pogrešni hormonalne kontraceptive. Takva vrsta kontracepcije mora se podići pojedinačno i nakon polaganja odgovarajuće analize, kako ne bi došlo hormonska neravnoteža u tijelu. Ali ako je prilikom uzimanja hormonalnih kontracepcijskih lijekova, da li još uvijek imate bolne senzacije grudi ili отекли i bolne bradavice, i niz drugih nenaviknut za vas simptoma, treba se konzultirati s liječnikom kao liječnik. Možda ovi lijekovi vam ne odgovara ili je potrebno promijeniti dozu.
 4. Nastupila je trudnoća. Odgovarajući na pitanje boli li bradavice u trudnoći, svakako točan odgovor je nemoguće dati, jer svaka žena je individualno i neponovljivo. Ali s preciznošću može se reći da je kod trudnoće žensko tijelo postupno priprema za narednu dojenju djeteta. Zbog ove pripreme i prilagodbe bolne bradavice tijekom trudnoće. Ako vam ranije nisu upoznati takve senzacije, ne исключайте ovu opciju.
 5. Mentalni poremećaj, stres, depresija, emocionalna previranja. Za žene je vrlo važan psihološki udobnost. Ako u zadnje vrijeme ste mnogo zabrinuti, nervozni, a bili su u стрессовом neizvjesnosti, to može utjecati na vašem tijelu i uzrokovati bol bradavica.
 6. Nezgodno je grudnjak. Taj uzrok može ostaviti bez pažnje. Pogrešno odabrane rublje često postaje uzrok nerazumna bol u prsima. Treba više pažljivo prići tom pitanju, isključiti bliske i uske traperice. Svrbež bradavice i bol? To je moguće ako alergijske reakcije na tkaninu donjeg rublja ili iritacije i oštećenja bradavice.
 7. Bol kod dojene. Taj razlog je gotovo neizbježan za svaku novo sranje. Zašto su bolne bradavice tijekom dojenja? Na ovom broju se isplati ostati više.

Bolne bradavice pri ishrani

Dojenje — to su trenuci sreće, koji bi trebao donijeti radost mama i beba. Ali, nažalost, najčešće žene doživljavaju bol bradavica pri ishrani i nakon njega, ponekad to može biti previše nepodnošljiva. Za to postoji objašnjenje. Najčešći razlozi opisati u nastavku.

 1. Neispravno прикладывание dijete na prsima. Najčešći izgovor među mlade mame, zbog čega mogu boljeti bradavice. Pri hranjenju treba pažljivo pratiti kako dijete uzima sise, osim bradavica on mora hvatanje ареолу (околососковый krug), usta moraju biti dobro otvoren, inače mama ovaj proces će dostaviti neugodne senzacije, a dijete će biti nezadovoljni. To je razlog zašto treba da se odrekne пустышек i bebe za vrijeme dojenja, jer se razlikuju od маминой grudi.
 2. Oštećenja i pukotine bradavica. Травмирование bradavica dogoditi ako dijete ne može pravilno hvatanje dojke, čeljusti oštećenja ga. Pri tome, mame su jako bolne bradavice krvare i upaljene. Kod žena sa vruće može pojaviti misao o odricanju od dojenja. Ali nemojte donositi takve odluke, uskoro bradavice još više загрубеют, a vi ste dijete приноровится pravilno se hraniti. Ako su bolne bradavice nakon hranjenja preporučuje mazati bradavice svojim молочком i nakon hranjenja nositi ранозаживляющими kremama ili uljima.
 3. Stagnacije majčinog mlijeka (лактоз). Ako dijete u potpunosti ne poražavajući prsa, mlijeko se nakuplja i ustajala. Bolne bradavice i grudi potpuno su formirani pečata u njoj. Izlaz može postati česta прикладывание dijete na prsima. Ako dijete ne uspije ili odbije, morat će preliti mlijeko kako ne bi došlo do pojave infekcije.

Što učiniti, ako su bolne bradavice

Kada se pojavi nerazumljiv ili нехарактерной za vas bol grudi, treba se obratiti liječniku kako bi se otkrili uzroci. U vašoj moći spriječiti bol bradavica, i ako se pridržavati preventivnih mjera:

 • pridržavati se pravila higijene u prsima;
 • ne koristiti alkohol sredstva i sapun za njegu grudi;
 • ako su bolne bradavice na dodir, kupite povoljno, estrih i grudnjak, da se ne pritisne na prsa;
 • kod dojene operite grudi prije i nakon svakog hranjenja;
 • koristite jastučići za grudi ako puno mlijeka teče prema van kako ne bi došlo do razmnožavanja bakterija;
 • ne dopustite djetetu bradavice u periodu dojenja.

Bol u bradavicama nije uvijek može biti znak bolesti ili patologije, ali ipak vrijedi više slušati sebe i kada odstupanja od uobičajenih normi ne odugovlačiti s kampanjom liječnika. Volite sebe i budite zdravi!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: