Artritis prstiju

Mnogim ljudima artritis prstiju upoznat iz prve ruke. Češće se nalazi kod žena. Medicinska statistika сурова: oko milijardu pate od ove bolesti. Međutim očajavati ne isplati – postoje mogućnosti liječenja, čime spasiti od teških posljedica, kao što su paraliza ekstremiteta. O bolesti i učinkovite metode borbe – u ovom članku.

Što je artritis

Za artritis upala zahvaća zglobove. Neke njegove varijante postaju sve više prevladavaju u današnjem svijetu. Tako, na primjer, artritis ruke. Broj bolesnika ove bolesti je u porastu zbog toga što je mnogo ljudi stalno rade na računalima, mnogi tiskanje i koristeći miš. Zbog toga pate межфаланговые i пястно-фаланговые zglobove. Rezultat artritisa истончаются hrskavice zglobova, događa se promjena oblika ligamenata.

Postoji takva vrsta bolesti, kao što je poliartritis ruke, kada se upala je u više navrata udari velike i male zglobove. Postoje još čvorovi Bouchard i Гебердена. U zadnje vrijeme često pate žene, pogotovo kada dolazi vrhunac. Геберденовский čvor – rani znak полиартроза ruke. Razlog služi preopterećenje дистальных межфаланговых zglobova u vezi s finim poslom. Čvorovi Bouchard su rjeđi. Oni se javljaju kod onih koji ima геберденовские čvorovi pri артрозе. Kada se bolest javlja zadebljanje mekih tkiva, a nastaje kosti taloženje.

Sama artritis zglobova, budući da upala nastaje kao posljedica drugih bolesti. Kao takav uzroka mogu biti infekcije, problema s razmjenu tvari, reumatizam. Artritis je priznat kao društveno važan bolesti, jer se na kraju čovjek može postati nevažeći, gubi priliku raditi, brinuti se za sebe. To je razlog zašto se ne može odgoditi liječenje.

Reumatoidni artritis prstiju

Reumatoidni artritis – najčešći uzrok upale zglobova. U tom slučaju imunološki sustav počinje utjecati na vezivno tkivo, nanose štetu хрящам. Zglobovi prstiju posebno osjetljivi na takve upale. Takav tip artritisa karakterizira simetrične oštećenja zglobova ruku. Pokrenut na jednog, on će sigurno imati na druge, a bolest se brzo napredovati. Pri tome prsti su vrlo brzo će izgubiti oblik i pokretljivost.

Najteže liječe juvenilni i seronegativnih reumatoidni artritis фалангов prstiju. Prvi tip bolesti pogađa djecu. Često deformacija prstiju nastaje kada рецидиве bolesti ili ako je to potrebno kronični karakter. Seronegativnih reumatoidni artritis je teška za dijagnozu, skrivajući se ponekad čak i pri kliničkim analizama. Zbog toga pacijenti se često okreću stručnjacima kada je bolest već pokrenut.

Svog muža reumatoidni artritis prstiju

Prvi simptomi

Пястно-фаланговые zglobove indeks i srednji prst ruke опухают pod utjecajem upale. Pri tome, ako se bolest manifestira na jednoj ruci, postoji i na drugoj. Oteklina može trajati duže vrijeme, i još dužim mogu biti bolne senzacije. U jutarnjim satima bol prerasta. Neki uspoređuju ga s zubobolje. U ranim fazama razvoja artritisa manji fizički napor u stanju smanjiti bol, ali kasnije vježbe samo pogoršati ga. U ovom razliku bolesti od артроза.

Javlja se crvenilo kože oko bolesnih zglobova. Povremeno se obilježava porast temperature, problemi sa spavanjem, opadanja snage i gubitak apetita. Uz lakata i na кистях ruku se pojavljuju, ali ne uvijek, kvrga (čvorovi Гебердена). U razvoju bolesti dolazi deformacija šake, atrofija mišića, stanjivanje i побледнение kože na rukama. Prsti postaju скрученными. Buđenje ujutro, pacijenti se često osjećaju ukočenost zglobova, a ruke da stisnuti debele rukavice.

Zdrave i bolesne zglobove

Uzroci artritisa

Znanost ne može s preciznošću nazvati uzrok reumatoidnog artritisa. Poznato je samo kako reagira na to tijelo, kao što se događa upala. Najveću važnost imaju genetski faktori i okoliš. Neke DNK-markeri koji se odnose na imunološki sustav, značajno povećavaju vjerojatnost nastanka bolesti. Međutim, njihova prisutnost ne znači da je čovjek sigurno će vas učiniti žrtvom artritisom. Virusi i bakterije mogu izazvati bolest. Kod žena okidač može postati hormoni, a još stres i traumu (tada se javlja posttraumatski artritis).

Fazi reumatoidnog artritisa

Razvoj bolesti povećava deformacije prstiju, utječe na opće stanje čovjeka. Kao rezultat — zglobovi će biti разрушенными, a pokretljivost ruke će biti izgubljen. Stručnu pomoć mora biti pružena već u prvoj fazi, koja je ujedno i oštrim razdoblje. U ovoj fazi pacijent pati od naglih bolova i jake upale. Ako je započeo liječenje bolesti, a zatim na drugoj pozornici će doći remisije, bol će se smanjiti i gotovo nestati. Na treći hrskavice razbiti se događa brisanje koštanih tkiva, a zglob je uništena.

Kako izliječiti artritis na prste

Trenutno ne postoji lijek koji može izliječiti reumatoidni artritis. Iz tog razloga veliki napor liječnici cilj osigurati dugotrajnu remisiju. Zna mnogo učinkovitih načina kako ukloniti oštre manifestacije bolesti. Već u samom početku bolesti postoji opasnost od neprolaznih oštećenja. Stoga je potrebno na vrijeme se pridružiti za liječenje artritisa prste, da se zaustavi mogući slom zglobova.

Liječnik pregledava prste, bolesne artritisom

Droga tretman

Često liječnik propisuje osnovne mijenjanje sredstva, kojima je cilj usporiti upalni proces. Ako ne pomaže, onda se dodjeljuju modifikatori biološkog odgovora. Ovi lijekovi imaju osnova molekule, stanice ili živog organizma i je učinkovit način za zaustavljanje upale. U nekim slučajevima oni mogu biti u kombinaciji, na njih se dodaju otklanjaju bol analgetici uzorak ацетоминофена, može smanjiti upalu kortikosteroidi i nesteroidni lijekovi slične akcije.

Folk lijek za liječenje artritisa prstiju

Liječenje reumatoidnog artritisa narodnih lijekova i energije

Tablete nisu jedini izlaz. Postoji još narodnih lijekova protiv boli u zglobovima, plus pravilno odabrane hrane. Često se za liječenje koriste pijavice, oblozi, trave i masti. Kod recepata postoje brojne. Pomaže ukloniti bolove obloge od sirovog krumpira. Možete koristiti bundeve, koje se mora miješati s пихтовым maslacem i medom. Torbe s grijanom morskom soli, dobro прогревают bolan zglob. Protiv upale pomažu stisnute zavojem na пораженному svoje lišće kupusa, čičak ili bokvica.

Хвойный infuzija pomoći da se smanji bol. Grančica bora pomiješan sa dvije žlice луковой oljuštiti, šipurka, jedan зубчиком češnjaka. Zatim ih prelijte jedne litre vode, dovesti do vrenja i na pola sata ostaviti na vatri. Noć infuzija treba uliti, nakon čega je upotrijebljen u toku dana. U remisiji i prilikom jakih bolova može se uzeti kade s crnogoričnih веточками. Među korisne kod reumatoidnog artritisa bilja kao majka i maćeha, лопух, kopriva, gospina trava, divlji kiseljak, hmelj.

Važna je i pravilna prehrana. Ranije se očekivalo da postoji ovisnost između reumatoidnim artritisom i koncentracije u organizmu vitamina D povezan s autoimunim problemima. Iz tog razloga preporučujemo da ga pratiti prisutnost u hrani. Onima koji se već razbolio, često preporučuju se u prehrani, osim masnoća i škroba hrane. Meni treba dati prednost ribi, mliječne proizvode, povrće, maslinovo ulje, u kojem se posebno puno oleinske kiseline. Smanjuju upalu će plodovi, sjemenke lana, riblje ulje.

Video: Prevencija artritisa

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: