Vrtne ljuljačke svojim rukama

Jedna od prednosti privatne kuće, pogotovo ako imate djecu – dostupnost dvorišta. Njegovi vlasnici ne moraju da lutaju ulicama u potrazi za pristojan dječja igrališta. Izvrsna lokacija za šetnju djecu i odrasle osobe mogu organizirati neposredno ispod prozora. Ako vrtne ljuljačke napraviti svojim rukama, oni ukrasiti zemljište i staviti početak udoban i rekreaciju.

Kako napraviti ljuljačke za davanje u svojim rukama

Oglašavanje пестрит slikama vrtne ljuljačke. Od beba, svijetle i šarene, do krivotvorio ili drvene, originalni, gotovo nevjerojatan dizajn. Oni su lijepo izgledao bi na parceli. Uz sve bogatstvo ponude teško je podići gotove ljuljačke za vikendice. Vi svibanj ne vole uređaj za sjedenje ili biti nepouzdan sustav stupova i sidrišta. A model koji je došao bilo idealno, u trgovini košta nešto jeftinije nego krilo «Boeing».

Ne možete se odlučiti s izborom? Ne očajavajte! Lijepa i sigurna vrtne ljuljačke napraviti svojim rukama, uopće nije teško. Tako, za to će trebati vremena, materijal, neki alati i sposobnost da se njima koristiti. Ali ljuljačka, izrađene posebno za vaš vrt će razveseliti najmilije svaki dan. Dizajn će biti pouzdan i provjeren vama. Kao klackalici više neće biti ni od koga! Možda kreativnost na placu će vam se sviđa, i žele učiniti nešto drugo: tobogan, pješčanik, ljuljačke-protuuteg.

Ljuljačka od metala za vikendice

Gdje početi? Da u detalje zamisliti jeku svoje snove, nacrtajte ih. Ako ste vidjeli kod susjeda, u parku ili u prodaji model koji vam se sviđa, učinite njezine fotografije u različitim kutovima, neka ona će postati prototip vašeg proizvoda. Napravite crtež s naznakom dužine detalja i veličine kutova veze. Da bi vrtne ljuljačke svojim rukama, odlučiti s materijalom. Osnova dizajna može biti:

  • čelična cijev okrugla ili prolna;
  • drveni drva i dasku.

Od metala

Da bi metalne viseće ljuljačke za vikendice, morate imati vještine za rad sa zavarivanjem. Od čelika okrugli ili profila cijevi dobiva pouzdan okvir – dvije bočne nosače u obliku slova «A». Na njega visio je proizveden sjedala. Za uređaj sigurno razlog je potrebna prolna cijevi presjeka 50 na 50 mm ili okrugli promjera od 1,5 cm. Trebat će vam četiri cjepanice za stupove, jedna prečka i dva kratka segmenta, koji daje krutost.

Prvi korak – зашкурить sve metalne dijelove kako biste dobili osloboditi od zvr, izrezati pomoću kutnih dužine cijevi na željenu dužinu i kuhati ih prema definiranih u shemi. Prvo se drže zajedno pomoću dva bočna para u L-profila konstrukcije, na njih приваривают bočne detalj, da je bila nabava u obliku slova «A». Za pouzdanost u gornjem kutu cijevi сваривают ne samo između sebe, ali i приваривают im je komad metalne ploče. Nakon toga na опорам montira prečka na koju se unaprijed zavaren nosač za vješanje sjedala.

Kako instalirati domaće ljuljačka na placu? Ispod njih je potreban pouzdan temelj. Dubina jame pod temelj ne mora biti najmanje 80 vidi ljuljačka su postavljeni u jame i uskladiti s razine i бетонируются mješavina cementa, pijeska, šljunka u omjeru 1:3:2. U toplo doba godine beton stvrdne u roku od tjedan dana. Možete odabrati drugačije. U jamama za temelj ojačani čelični segmenti cijevi strše iznad razine tla. Nakon toga, kao što su beton postigne tvrđave, na njih kraju je zavarena sve je osnovni dizajn.

Djevojčica je na zamahu od drveta

Od drveta

Za izradu stupova od drveta trebati zrake presjeka ne manje od 80 80 mm. Napravite crtež. Ako koristite spremni подкорректируйте dimenzije proizvoda prema svojim potrebama. Drveni nosači također čine A-образными. Spojevi dijelova prvo прорисовывают, onda čine propil u pola debljine drva, povezuju i čvrsto скрепляют vijcima. Kao poprečnom prečke bolje koristiti snažne ploču debljine ne manje od 5 cm i širine 10-15 vidi Pokretni dio klackalici na krugovima, тросе ili tvrdih ležajevima priključiti na prečku na vijak s prstenima.

Posebnu draž je svojstveno dizajna, oslanjanje kojih je napravljen od drveta. Kao vrtne ljuljačke svojim rukama napraviti teže, ali ako imate posebne vještine, rezultat će biti odličan. Nakon montaže ljuljačka od drveta ili evidencije postavljaju na бетонированной sudu ili posebnom temeljima. Ako u betonu ojačati čvrste željezne ploče, strši iznad površine terena, a do njega je moguće sigurno ugradite noge drvene ljuljačke.

Nakon instalacije stvorio svojim rukama dizajna do poprečnom prečke pridaju mobilni dio. Kao I oblika, drvene i metalne nosače svestran, oni mogu poslužiti kao osnova za različite vrste klackalici, u kojima, kao sjedala koriste se:

  • klupa;
  • auto guma;
  • viseća;
  • stolica-dom;
  • kauč.

Ljuljačka-utor svojim rukama

Ljuljačka-utor, napravio svojim rukama

Neki sjedala za klackalici tradicionalno se koristi u našem terenu, ostali su postale popularne tek sada. Ljuljačka-utor – nova ideja koja osvaja srca u svojoj jednostavnosti, elegancije i udobnosti. Opremiti selu ljuljačka udoban гнездышком, i oni će postati omiljeno mjesto za igru, ne samo za svoje dijete, ali i svim соседской djecom.

Kako napraviti ljuljačka svojim rukama? Vrlo jednostavno, ako je to ljuljačka-utor. Za rad vam je potrebno:

  • metalni obruč promjera 80 cm i više;
  • još jedan obruč, ako gnijezdo u obliku stolice;
  • puno капронового kabel, 5 mm debljine i više.

Značenje poduzeće – pletenica unutarnji prostor obruča, da se formira mreža od konopa. Za to je super tehnika makrame. Ako jedan obruč manje veličine postaviti horizontalno, a drugi, veći, pod kutom od 45 do njega, zatim manji avion će biti sjedala, a udaljenost između обручами tvori naslon visećeg fotelje. A što ako vam nije poznata tehnika makrame? Obruč možete obložiti krpom ili koristiti umjesto utora za mali domaće ili kupovne viseća.

Klupa-ljuljačke za vikendice

Klupa-ljuljačka na zemlji

U zoni za odmor, nije namijenjen samo za djecu, potrebno je izgraditi ljuljačka na krugovima u obliku klupe. Ona izgleda kao običan vrtni klupi bez noge. Ako želite, možete opremiti ga mekim sjedištem i naslonom za leđa. Ova klupa je učinio dva ili трехместной, dakle, zahtijeva kvalitetne uporište. Na taj sjedala dijelovi vrtne ljuljačke iz bara, kako je opisano iznad.

Najjednostavnija opcija viseći klupe – peglanje, подвешенная na krugovima. Ako opremiti joj leđa, opustite će biti mnogo lakše. Izgraditi klupu moguće je od drveta. Mekani dio izrađeni su od pjenaste gume, koji korice gustog tkiva ili кожзаменителем. Za udoban odmor klupa za ljuljanje su smješteni u vidikovaca, na terasi ili оборудуются sklonište od sunca i kiše.

Uporište za klackalici

Uporište za vrtne ljuljačke može poslužiti ne samo dizajn, izgrađen od metala, trupaca ili drva. Ojačati ljuljačka od gume, cerada, daske, obruča možete na jakom grani drveta. Međutim, takva nosač ne jamči sigurnost djece. Napravio svojim rukama ljuljačka pouzdan, lijep, udoban. Možete preinačiti dječji slobodno vrijeme, укрепив sjedala na карабинах. Tada će se moći mijenjati izgled. Danas na ležajevima, visi ljuljačka-viseća, sutra – lava, prekosutra – gnijezdo.

Kako ojačati na ležajevima, mobilni dio ljuljačka? Zgodan je najbolje koristiti lanac ili metalni kabel, tucked daleko u plastičnu cijev. Super auto uže za vuču, on je pouzdan i izdržljiv, izračunava se na velika opterećenja. Za klackalici, namijenjen samo za dijete, pogodan čvrsta sintetička kabel debljine od 8 mm

Video: Klackalica svojim rukama

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: