Staklenika svojim rukama iz otpadnog materijala

Staklenika stvara dobre uvjete za rast i sazrijevanje vrt kultura u rano proljeće. Ovaj dizajn s lakoćom ide svojim rukama iz cijevi, žica, ploče, grane drveća i čak i takav je običaj materijala pri ruci, kao što su plastične boce.

Kao što je izgradnja staklenika svojim rukama

Staklenika, napravio svojim rukama

Home-made тепличка je dobro, jer stvara optimalnu mikroklimu, što omogućuje da se razvije topline ljubavi biljaka. Pri tome je njegov izum svojim rukama ne zahtijeva velike troškove. Temperatura i vlažnost unutar zgrade povoljna za uzgoj paprike, rajčice, krastavaca i drugih kultura. Посадкам da su u zatvorenom prostoru, ne boji snijeg i tuča. Osim toga, staklenika svojim rukama iz otpadnog materijala štiti biljke od leptira, kukaca i drugih vrtnih nametnika.

PVC cijevi

Ako ćete napraviti stakleniku svojim rukama pomoću plastične cijevi, pripremite unaprijed crtanje i dostupnih materijala za svoje objekte:

 • ploče, drvo, unaprijed pripremljeni za dezinfekciju;
 • PVC cijevi;
 • polietilenska folija je dobra gustoće;
 • metalni elementi, duljine 1 m;
 • vrata brava;
 • čavli, vijci;
 • dvorac, ručke za vrata i otvore;
 • metalne spojnice za fiksiranje cijevi PVC-a.

Postupak:

 1. Umutiti zajednice, na uglovima kutije postavite armaturu.
 2. Postavite na obodu zaklade grančice na jednakim razmacima jedna od druge. Kopaju dok ne dođe u zemlju na 40-50 vidi
 3. Stavite na grančice i PVC cijevi, učvrstite ih petlje.
 4. Jačanje struktura брусом.
 5. Otvoriti jednu cijev duž staklenici, pričvrstite ga na poprečnim дугам.
 6. Pokrijte okvir plastičnom folijom, pričvrstite materijal.
 7. Sruši drvo po veličini otvora. Обтяните vrata filmom, pričvrstite ga prema stakleniku. Na isti način napravite otvore.

Staklenika od prozorskih okvira

Od prozorskih okvira

Staklenika svojim rukama od otpadnog materijala mogu se graditi s pomoću starih drvenih prozora, koje često postaju nepotrebne nakon instalacije novih plastičnih. Turističko staklenika od stakla razlikuje izdržljivost i jednostavnost u brizi, dobro propušta svjetlost, drži toplinu. Za obavljanje građevinskih radova, osim samih prozorskih okvira, zahtijevati sljedeće dostupnih materijala:

 • duge daske, šipke;
 • vijci, čavli, vijci (za fiksiranje okvira);
 • cigle (za okvir).

Postupak:

 1. Objavite podlogu od opeke.
 2. Maknite s prozora, stakla i metalne okove. Skinite boju s ram, prekrijte ih laneno ulje.
 3. Skupite standardni okvir s gornje i donje cijevi, para. Osigurajte prozorskih okvira i izvana i iznutra sa čavle, vijke, vijke.
 4. Обустройте zapis koristeći cigle.
 5. Postavite krov. Najbolja opcija – konstrukcija krova kuće «krova».

S doug

Uređaj парника od doug

Uređaj парников s doug povoljan i udoban za vrtlare. Takav dizajn možete jednostavno sami napraviti. Luk je lako napraviti od materijala dostupnih pri ruci, ili kupiti na tržištu. Dobro su se etablirali u tom svojstvu profila cijevi. Luk se prodaje u boji, u visini od 0,7 do 2 m, širine od 1 do 3 m. Dakle, kako napraviti staklenika za krastavaca svojim rukama? Pripremite se za ovaj:

 • luk stakleničkih;
 • materijal za skrivanje;
 • kanap;
 • drvene šipke, grablje;
 • kamena ili cigle.

Postupak:

 1. Prije nego što bi staklenika svojim rukama, pronađite sunčano, безветренный zemljište, вскопайте krevetu, napravite gnojiva.
 2. Воткните luka u zemlji. Za veću stabilnost konstrukcije može se koristiti drveni okvir s rupama.
 3. Postavite vrh prečku, da povezuje među sobom sve izum.
 4. Kravata luk uz konce, kako bi spriječio mogućnost progib filma.
 5. Zatvorite okvir filma s припусками na obje strane. Закопайте ruba укрывного materijala u zemlju, pritisnite kamenjem.
 6. Došao na filmu dugu šinu s one strane gdje je treba podići.

Mini staklenika za sadnica

Staklenika za sadnica

Jednostavan kućni парничок za uzgoj sadnica lako napraviti sami. Mini staklenik svojim rukama odlikuje se jednostavnošću, nema dna. Struktura mobilan, može ga se premjestiti u bilo koje drugo mjesto na teritoriju vrta. Za stvaranje malog парника svojim rukama iz otpadnog materijala, pripremite sljedeće:

 • ploče, šipke, grablje;
 • отрез polietilenski film;
 • vijci;
 • mali nokti ili namještaj kutke za fiksiranje укрывного materijala.

Postupak:

 1. Odredite dimenzije dizajna. Mali staklenika ima dimenzije 2 m, na 1 m Visina zavisi od širine dasaka.
 2. Izrežite dvije daske dužine 2 m i 1 m
 3. Skupite kanal koristeći rešetaka i vijci.
 4. Pojacaj dizajn. Za to pripremite 4 равнобедренных pravokutnog trokuta sa dužinom ruke od vrhova 10 vidi Pričvrstite elemente na svim uglovima парника. Bolje je postaviti ugla od vrha, tako da nisu izloženi procesu truljenja.
 5. Uzmite foliju, pričvrstite ga na коробу s jedne strane. Na suprotnom rubu došao šinu.

Video: jednostavan staklenika za vikendice od otpadnog materijala

Naši

Nina, 55 godina:ja Sam radila u zemlji staklenika prošlog proljeća. Koristila dostupnih materijala. Uze luk od žice, napravio nešto nalik tunelu nad грядкой. Odozgo pokrivena polietilena. Poslijepodne sunčano vrijeme govorila da biljke i zemlja mogli disati. Sviđa mi se ovaj dizajn tako da se lako postavlja i uklanja.

Aleksandar, 37:Napravio staklenika od starih okvira. Razlog Za koristio istrošene jata i drugi improvizirani materijal. U trgovini kupio samo nekoliko šipke, šipke, vijci, metalni uglovima. Prikupio sve zgrade sam za jedan dan. Već je petu godinu. Žetva u njoj je dobar. Povremeno подкрашиваю okvira, kako su preživjeli duže.

Natalia, 48 godina:Prošlog proljeća zamolila muža napraviti mali staklenika za sjetvu. Ispalo je uredan kanala, koji se može lako instalirati i ukloniti. Top staklenika prekriven poklopcem s služili okvira prozora. Sunčeva svjetlost dobro prodire kroz staklo. U toplom sunčanom vremenu staklenika otvara, da se klice slobodno disala.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: