Staklenik od polipropilenskih cijevi u svojim rukama

Sklonište za biljke – to nije luksuz, nego jamstvo za dobivanje žetve u svim сюрпризах vrijeme. Gotove staklenici недешевы, teško transporta i montaže, nije uvijek zadovoljavaju zahtjeve korisnika. Udobne i čvrste konstrukcije za zaštitu biljaka od mraza možete prikupiti u svoje ruke. Njenu osnovu čine polipropilenske cijevi.

Kako napraviti stakleniku svojim rukama

Okvir staklenici

Postavljena staklenik strogo na ravnoj parceli. On mora što je moguće bolje osvijetljen ujutro, popodne i prije samog zalaska sunca. U redu, ako je moguće smjestiti duge strane staklenika u smjeru sjever-jug. Tako biljke će dobiti maksimalnu količinu svjetla. Da bi rad bio je zgodan, građevinska parcela treba očistiti i dobro утрамбовать.

Staklenik od polipropilenskih cijevi svojim rukama će za nekoliko sati. Za početak je potrebno pripremiti potrebne materijale i alate. Dakle, za buduće staklenici pripremite:

 • polipropilenske cijevi (vanjski promjer 25 ili 32 mm);
 • elementi (detalji veze) od polipropilena;
 • namještaj vijci, vijci;
 • ploču oštrice zajednice širine 150-200 mm, debljine 30 mm;
 • dijelove armature dužine 750 mm, debljine 10-12 mm;
 • materijal za sklonište (парниковая folija, mobitel polikarbonat);
 • lemilica za polipropilena;
 • o kovački čekić;
 • čekić;
 • odvijač;
 • građevinsko nož;
 • pila za metal na metal.

Kako cijevima treba dati prednost, spojena ili поливинилхлоридным (PVC)? Ne ulazeći u svojstva polimera, imajte na umu: zid proizvoda od polipropilena znatno deblji i konstrukcija od njih će ispasti teže će održati veliki teret. Pojačana cijev uglavnom za proizvodnju plastenika. Čak i pod jakim grijanjem pod ljetnim suncem i to:

 1. ne osnove;
 2. ne širi;
 3. ne gubi elastičnost.

Kao sortirana dogovor između sebe? Savršena kombinacija za njih – posebne spojnice. Uzmi ih od plastičnog vodovoda. Fitinzi i cijevi, sjedinjene uz pomoć posebnog lemilica, čine solidnu monolitni dizajn. Primjenom ove veze, ako staklenik planira kao privremena zgrada, sklopivi i na zimu će ukloniti s parcele. Tada za pričvršćivanje cijevi međusobno se koristi namještaj vijci ili vijci.

Klasična luk staklenik od polipropilenskih cijevi

Luk staklenik od polipropilenskih cijevi

Ako ste prvi put сооружаете okvir za staklenici svojim rukama, odaberite klasičnu арочную dizajn. Vodovodne cijevi za to uklapaju savršeno. Izgradnja staklenika odvija se u četiri faze:

 • struktura baze;
 • izrada okvira;
 • izrada utični dijelova;
 • montaža укрывного materijala.

Temelj i okvir za staklenici

Iz zajednice otuđe kanal strogo je pravokutnog oblika, koji će postati oblaganje obodu staklenici. U svaki kut вбивается rebrasti betonski čelik šipke, od metra koji je trebao ići duboko u tlo, a preostalih 25 cm toranj iznad zemlje. Iste grančice su postavljeni duž duge strane kanala svakih 50 potražite Oni će biti oslonac, temelj našeg парника.

Okvir staklenici od polipropilenskih cijevi svojim rukama počinju graditi s instalaciju lukova. Završava pripreme staviti na suprotne dijelove armature, što se nadvila nad zemljom, pri čemu je cijev krivulje prema u luku. Za spajanje lukova s poprečnim cijevima čine oznake u pričvršćivanje. Gredica je izrezati i спаивают. Kada se nosač s vijcima ili vijcima transversus detalj je nametnuta zaobljen iznutra dizajna. Pod vijak izbušena provrt.

Kako da stavite ga staklenik od plastičnih cijevi na prednjim krajevima

Staklenik od plastičnih cijevi na prednjim krajevima

Торцевую dio zgrade, gdje je trebao biti ulazna vrata i форточка, sastavi брусом 5 na 5 cm ili istim polipropilena. Okvir vrata сваривают iz cijevi i kutne spojnice, jačaju poprečnom ili dijagonalni grede. «Kutija» rabi clip-nositelj (u водопроводе je to potrebno za pričvršćivanje cijevi na zid). Petlje su izrađene od žice ili izrezati cijevi većeg promjera. Na suprotnom kraju ojačao prozor ispod stropa. Vrata, otvor za prozračivanje, a preostali prostor зашиваются folijom ili поликарбонатом.

Kako zategnuti staklenika od polipropilenskih cijevi filmom

Najjednostavnije premaz, koji se može zategnuti staklenika od cijevi – pe folija. Glavne prednosti – mala težina i pristupačna cijena. Film, koji se poslužuje sve staklenika na zemlji, pričvršćuje pomoću šipke za drvene коробу. Početi montaža filma od sredine i kreću na торцам. Укрепив premaz s jedne strane, prelaze na drugu. Film povucite nježno, bez trzaja. Kad je vani toplo, film postaje mekša, bolje trajala i ne slack. Ako dužini materijala dovoljno, krajevi se može popraviti istim prirubnicom, prošavši višak u uredan nabora.

Staklenika od plastičnih cijevi u obliku kućice

Kako napraviti staklenika od plastičnih cijevi u obliku kućice

Još jedna mogućnost izgradnje staklenika s ravnim zidom u obliku kućice. Izgraditi ga možete na sličan način. Prikupiti takve konstrukcije povoljno na temelju sličan objašnjeno. Značajke montažu okvira sa vertikalnim zidovima. Tako, za formiranje sljemena i vučenja rebra upotreba križne spojnice i t-komada. Na pouzdanost i stabilnost takva zgrada ne zaostaje арочном, ali kao разборного građevinu to malo odjenuti.

Staklenik od polipropilena i polikarbonata

Staklenik od polipropilena

Kao staklenika, nalik na dom, tako i luk staklenik od polipropilenskih cijevi mogu biti obložene ploče od polikarbonata. Ovaj materijal je skuplji filma, ali ako pažljivo koristite trajati tri do pet puta duže. Gradi se dizajn pod cell polikarbonat od istih elemenata. Važno razmišljati o dimenzije. Dužina šipke mora biti jednaka veličini polikarbonat list. Montira sklonište na cijevi pomoću krovnih vijci, opremljena gumenom podloškom.

Video: krupan, zgodan staklenik od polipropilena

Naši

Valentin, 34 godine:Staklenik iz vodovoda PVC trošak mene tri puta jeftinije slične tvornice. Skupljao sam, pokri ojačane slojem. U rano proljeće iskrcali krastavci, zelje između njih. Raste kao kvasac. Salata, kopar s парника jedemo od sredine svibnja, krastavaca o tome vezano za jako puno. Mi sa suprugom kraju radova je sasvim zadovoljni.

Ivan, 60 godina:Vidio valjak «Staklenik od polipropilenskih cijevi u svojim rukama», iznenadila jednostavnost i zapalio izgraditi sebe takvu. Čvrsto učinio, sastaviti dogovor s pomoću spojnice, pokriven transparentan поликарбонатом. Slavna тепличка ispostavilo se, na moje doba je dovoljno. Iskrcali rajčice, paprike, patlidžana. Čekamo dobre žetve.

Natalia, 32 godine:Cijelo vrijeme uzgajali klice, zeleno povrće, rano povrće u парничках. Djelovalo, ali stacionarna staklenik je uvijek bolje. Izabrao dizajn od polipropilena. Prvi sezone окупил vrijednost staklenika u potpunosti. Sadnice rajčice, patlidžana i paprike mali super zaštitni izgled, bolje joj je samo buduća petunija. Распродали u tri dana.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: