Proljetna obrada vrtova od štetnika i bolesti

Iskrcavanje plodonosan drveća i grmlja – ovo je samo prva faza njihov uzgoj. Za dobru žetvu treba osigurati biljke pravilnom njegom kose. Obavezno za voćarskih kultura je proljetno prskanje, što sprečava razvoj bolesti i pruža borbu protiv insekata.

Zaštita od vrtova od štetnika proljeće

Muškarac опрыскивает drveće

Krečiti gaće, перекопка tla oko grmlja/zelenila, prskanje biljaka kemikalijama – to su tri važne procedure, koje uključuje proljetna obrada vrtova od štetnika i bolesti. Kroz prve обеззараживается kora, koja je često izvor štetnika, bolesti. Obrada tla pomoću перекопки pomaže u borbi protiv štetnika koji žive u tlu. Ovaj postupak provode neposredno prije nanošenja vrt zaštitnim sredstvima. Za obavljanje proljetne obrade koriste različite formulacije, uključujući i štede organske tekućine.

Do pupa

Nositi dvorište od bolesti, štetnika isplati fazama. Početi nanositi treba rano proljeće, u ožujku, kada još nema bubrega na drveću. Pri tome je važno posebnu pažnju obratiti na taj vrt kulturama, kao što su maline, ribizle, ogrozda. Potrebno je očistiti biljke od suhe grane, voća, kruna stabala izrezati i ukloniti staru koru. Uzeše grane i ostali dijelovi grmlja treba spaliti.

Obrada vrta u proljeće od bolesti i štetnika provodi se nakon toga pripremni period. Koriste bilo kakve učinkovite lijekove: bakar ili željezo sulfat, urea (карбамид, dizel gorivo, бордоская smjesu, al Ранневесеннее prskanje voćaka u proljeće pomaže da biste dobili osloboditi od яблоневого цветоеда, долгоносиков, пилильщиков, grinja, određene vrste gljivične bolesti.

Obrada stabla nakon cvatnje

Kada završava cvatnja voćnih kultura, da je vrijeme za početi novu proljetno obradu vrtova od štetnika i bolesti. Najnoviji postupak nanošenja se održava, kada su stabla/grmlje сбросят sve latice, a na mjestu cvjetova pojavljuju se завязи. Prskanje biljke u tom razdoblju je potrebno, kako bi ih zaštitili od izazivajući truljenje bolesti i pomoći razviti imunitet protiv пятнистостей i gljivica.

Poželjno je da obrada vrta, nakon cvatnje završila temeljit pregled svake плодовой kulture na prisutnost štetnika. Ponekad čak i nekoliko postupaka ne donose očekivane rezultate, a drveće i dalje izložen negativnim uticajima lisne uši ili drugih uši. Ako ste pronašli insekata, uništiti ih, međutim, u razdoblju zalivši ploda nije dopušteno koristiti većinu insekticida. Bolje u ovom slučaju obraditi biljke carbamide.

Nego sprej voćaka u proljeće

Muškarac опрыскивает drvo

Proljetna obrada voćaka od štetočina predviđa korištenje kemikalija, organskih ili u kombinaciji formulacije. Svaki tip ima svoje prednosti i mane:

  • Tako, kemikalije vrlo učinkovit i jednostavan u primjeni, međutim, njihova akcija završava nakon 1-2 tjedna nakon nanošenja.
  • Organske tvari se maksimalno siguran za vrt i ljudi, ali nisu univerzalne, jer pomažu u borbi samo sa nekim insekata i bolesti.
  • Najučinkovitije za proljeće obradu vrtova od štetnika i bolesti smatraju kombinirani sredstva.

Нитрофен

To je iznimno učinkovito sredstvo za borbu ne samo s insekti-paraziti, a njihovo jajima, čistilice. Нитрофеном obrađuju voća kulture isključivo u rano proljeće, kada bubrezi zatvorena, jer ako se pripravak na lišće je to njihov gori, u krajnjem slučaju, drvo/grm može propasti. Alat za učinkovito protiv lišajeva, mahovina, lisne uši, gusjenice листоверток, grinja, пятнистости. To se koristi za prskanje vinove loze, jabuke, šljive i drugih biljaka. Razrijediti otopinu možete miješati čašu Нитрофена u 10-литровом kantu vode.

Obrada bakra купоросом

Obično, proljetna obrada vrtova od štetnika i bolesti propisuje prskanje stabala/grmova bakrenom купоросом. Ova tekućina je pogodan za borbu protiv praškastih росой, паршой, пятнистостями, гнилостями. Koristiti bakar-sulfat je moguće tijekom cijele godine, pri različitim vremenskim uslovima. Kako bi se postigla maksimalna učinkovitost, u sastav se dodaju jednak dio гашеной vapna (mješavina dobiva 1:1). Rezultat vrtlari imaju бордоская tekućina koja se još više učinkovit protiv insekata.

Prskanje мочевиной

Prskanje stabala

Ovaj postupak omogućuje izbjegavanje mnogih bolesti – монилиоза, lišaj, коккомикоза i гнилостей. Urea je sposoban uništiti pupa i jaja raznih insekata. Lijek djeluje удобрением zasićenje zasadi dušika, zbog čega se aktivira rastući proces. Urea je mješavina pepela i мыльного otopine. Priprema alat, šireći se u 10-литровом kantu vode kilogram drveta pepela. Nakon tekućina kuhano, filtar i daju dugo stajati. Prije uporabe sredstvo dodati 20 g zelenog sapuna i 30 grama uree.

Kada sprej stabala od štetnika proljeće

Mnogi turista intuitivno odabrati vrijeme za zalijevanje biljaka insekticid, ali to je previše rano ili zatezanje proces. U međuvremenu, prskanje mora biti strogo na vrijeme, inače nećete uništiti štetnika ili zajedno s njima ликвидируете insekata koji oprašuju vrtovi. Rezultat takvog pristupa će biti nedostatak завязи. Iskusni vrtlari savjetuju nositi плодоносящие stabala/grmlje u proljeće nekoliko puta, primjenjujući različite formulacije. Ispod je tablica s rokovima, pogodan za obradu sredstava.

Razdoblje Vrsta radova Dozvoljene sredstva
Prva polovica ožujka Eliminacija podrezivanju insekata i njihovih larvi Dizel gorivo
Do pojave oštećenja bubrega Borba s паршой, gljivice, čistilice отрождающимися Glačalo/bakar-sulfat, карбамид, бордоский malter, карбофос
U razdoblju cvatnje Povećanje imuniteta površine, uklanjanje grinja, долгоносиков Карбофос, бордоское sredstvo, bakar-sulfat, prašak DDT-a, анабазин
Nakon završetka cvatnje Borba protiv insekata, preventivne aktivnosti od izazivajući truljenje bolesti Sredstva široke akcije (ujedinjeni skladišta)

Video: ранневесенняя obrada vrta

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: