Kako brzo prikupiti облепиху video

Ovaj mali grm sa žutim bobicama je poznat po svojim korisnim svojstvima. U svom sastavu plodova sadrži ogromnu količinu biološki aktivnih sastojaka i vitamina. Od pasjeg čine ulje, žetve džem, выжимают sok. Za spremanje maksimum korisnih svojstava neke dame vole da zamrzne svježe voće. Prikupljanje pasjeg počinje s dolaskom prvih mraza. To mora biti odmah, jer je postupno bobice postaju mekši i lako давятся u rukama.

Kada je potrebno prikupiti pasjeg u srednjoj traci

Zreli plod pasjeg trna imaju zasićene narančaste boje, tijesno je zasadio na grane. U srednjoj traci grm počinje sazrijevati ljeta, krajem kolovoza. Prije nego zrelih bobica potrebno je odrediti cilj ovog procesa. Razmislite o tome za što ćete ih koristiti. Od načina primjene bobice pasjeg će ovisiti i vrijeme početka prikupljanja.

Zrele bobice grm

Ako namjeravate jesti svježe bobičasto voće ili skuhati od njih compotes i džem, prikupiti potrebno ih je prije početka puberteta – kraj kolovoza ili prvih dana rujna. U tom razdoblju sb ispunjen askorbinske kiseline, ima čvrstu kožu, što sprječava oštećenja tijekom prikupljanja. Za pripremu marmelada, džem ili ulje, pričekajte do sredine jeseni, onda sb tocke sokom i da će postati mekša.

Kako prikupiti i pohraniti облепиху

Prikupljanje pasjeg treba započeti na vrhu grma, postupno se spušta prema dolje. Zrele plodove lako praska u rukama, разбрызгивая sok. Kako bi se spriječilo zagađenje odjeću, stavite pregača ili staru odjeću koju ne smeta obojiti. Na ruci bolje nositi rukavice – to ih štititi od облепиховым trnja, koje mogu ostaviti brojne ogrebotine i rane.

Nego prikupljanje облепиху:

  • Iskusni vrtlari za žetvu koriste poseban domaći napravu nalik na petlji od tanke žice ili užad. Ova petlja se montira na dno grane i brzim naglog pokreta ruku smanjuje sve bobice. Prije korištenja petlje stavite odozdo volumetrijske kapaciteta, gdje će pasti krkavine. Ovaj način prikupljanja je posebno pogodan kada bobica četke raste u gustoj uokviren grane i trnja.
  • Za žetvu često koriste nož, nož ili male škare. Pomoću njih lako izrezati спелую облепиху, ali ovaj način pretpostavlja značajne vrijeme i rad.

Žena pored grma i

  • Snalažljiv turista koristi noža, kojim счесывают bobice s grmlje. Međutim, to nije vrlo uredan način prikupljanja. Tako plodova krkavine mogu раздавиться pod grubim češljevima.
  • Uz pomoć bijelog lima cevi i mekane kese, možete oprezno uklonite sve bobičasto voće s drveta, a ne oštetio ih. Cjevčica ili nalijepljena na paketu, nakon čega su ga doveli na dno bobice, usmjeravaju ga u cijev prstom, i krkavine klizi po njoj, uzimajući paket u torbu.
  • Tradicionalna metoda uključuje prikupljanje žetve u kasnu jesen ili zimi (s početka prvih mrazeva). Pod grmom rasprostire veliki prekrivač ili komad celofan, uzima se čvrsto štap i kroz pluća česte napade na deblo i grane pasjeg s njega струшиваются sve bobičasto voće. Kada su plodovi опадут, njihova пересыпают od deke u kutije ili drugi spremnici za skladištenje.
  • Kao lakše prikupiti облепиху? Ako želite vratiti sklop usjeva s vikendice kući, bolje izrezati s grmlje cijele grančice s bobicama i staviti ih u male kutije. Ova sigurna metoda prikupljanja će zadržati integritet krkavine i довезти ga do odredišta s manjim gubicima, nego ako bih morao nositi snimljene stemmers zrelih bobičasto voće.

Za pohranu prikupljenih plodova u kontejnerima

Uvjeti skladištenja pasjeg sugeriraju korištenje staklene posude od tamnog stakla, zatvara hermetički zatvorene poklopcem. Držati ambalažu je potrebno na tamnom, hladnom mjestu, ali ne u frižideru. Možete zamrznuti plodovi biljke. Za to pranje облепиху, подсушите i stavite u zamrzivač na jedan sloj. Nakon zamrzavanja voće obložiti u vakuum vrećice ili posude i skupite u zamrzivač. Suši облепиху na temperaturi do 60 stupnjeva. Za ove bobice раскладывают na противень i staviti u pećnicu zagrijanu na željenu temperaturu.

Načini i uređaji za prikupljanje pasjeg video

Za vrtlare, prvi put suočeni s potrebom prikupljanja žetve, ovaj rad može se činiti komplicirano. Kratki плодоножки, šikarama trnja će biti ozbiljan test za nesposobni ruke. Šiljci povrijediti ранят kožu, a sok od nježne, lako praska bobica, prodoran u rane neugodno štipa i ostavlja iritacije. Jer plodovi rastu na ветках pasjeg velikim скоплениями, prikupljanje svaki od njih pojedinačno može postati многодневным teško zarađen. Iskusni vrtlari koriste za to više brze i manje bolno metode.

Kako skupljati bobice alata u obliku petlje

Postoji veliki broj različitih uređaja, dizajniran za prikupljanje krkavine. Oni su neophodni za pojednostavljenje i ubrzanje procesa. Često vrtlari koriste jednostavne noževi, kojima se «счесывают» облепиху u kuhani paket ili torbu, češće se koristi «кобру». Ovaj alat predstavlja tanku čeličnu žicu, usidrena na drvenom палке. Gledajući ispod videa s ютуба, vi ćete naučiti kako provesti prikupljanje pasjeg s pomoću petlje.

Najbrži način da prikuplja zrelih plodova uz pomoć kliješta

Onima koji imaju veliko strpljenje, prilagođen način berbe pomoću kliješta, pojedinosti o kojem pogledajte u video u nastavku. Prednost metode je njegova urednost u odnosu na drvetu, koji je ostao nepovrijeđen, i ягодам, ne gubi svoj integritet. Щадящая grm ručni rad pozitivno utječe na iznos od žetve, koji će se popeti na drvo do iduće godine. Ovom metodom uživaju vrtlari, kod kojih je na parceli malo облепиховых grmlje.

Prikupljanje krkavine, odsijecanje grane s bobicama

Prikupiti облепиху teško, drvo štiti svoje usjeve od onih koji žele da im blagdan. Grane grm pokrivena oštrim bodljama, a sami bobičasto voće su pod brojnim granama, čvrsto priključen na плодоножкам. Otežava posao nježnost kora облепиховых plodova. To uzrokuje želju kamione da bi zaštitili sebe i žetve u vrijeme prikupljanja. Često su pruned bobice zajedno s grane uz pomoć секатора ili velike škare. Iz videa u nastavku ćete naučiti kako to učiniti.

Obrezanje bobice su male škare

Na ovaj način najčešće je za sve vrste voća i široko primjenjuje. Prikupljanje se odvija uz pomoć male škare, i ruke. Minus metoda je u tome da posao treba vremena. Mnogi vrtlari vole trim cijele grančice, a već opljačkati kuće s njima bobičasto voće. Prednost ručnog prikupljanja je sigurnost za drvo – obziran rad osigurava održavanje grozda i voća. Pogledajte kako ispravno za žetvu uz pomoć malih alata za izrezivanje, u ovom videu:

Strugalica za brzo prikupljanje pasjeg

Cilj svakog alata za prikupljanje pasjeg je olakšanje i ubrzanje tog procesa. Vrtlari je često primjenjuju posebne vilice ili strugala za счесывания plodova s grma. Alat najčešće obavlja pomoću oruđa stvari. Osim samog strugalica za takav rad će trebati kišobran ili отрез celofan, koji застилается zemlja pod stablom. Video će vam pomoći da brzo naučiti žetvu taj alat:

Naknada u obliku soka pasjeg

Ako ne želite заготавливать puno džem, pekmez, marmelada i ulja, možete napraviti облепиховый sok, za dobivanje prave sirovine upravo u vrijeme žetve. Ali sok plodova može naškoditi ruku, tako da se za rad vam je potrebno debele gumene rukavice. Pod grane treba приставить posuda za sok, nakon čega je polako provesti ruke od osnivanja grane do kraja, cijeđenje iz kiselina iz voća. Pogledajte video u nastavku kako biste dobili облепиховый sok.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: